Pose To Win..Yeyeye!! Saya da Winnerrr!!!!


Salam.:) hye2 sume..hoi2 sume ..Oit2 sume..bye2 sume.....
dahhh..dah...abis laa entry irine wat stakat nih..Agagaga...:P

Tipuuu jeee...ngee..kowang nih, slalu betol kene tiPoOOO ngn irine..huhu.Rasa macam jahat la pulak mempermainkan orang sebegitu rupa.Maaf yewk. Saya mintak maaf sekali lagi. Baiklah saya sambung cerita.( ayat baik jew kann?ngeeee)

OK2..smbung balik..entry yg b4 nih,irine ada cakap kan, nk wat entry lain.
Nak tau nggak ape? Addddaaaaaa rrr...
SebEnOonyee... masa irine create entry nih, irine still dalam mood excited, atau lebeyh senang dikenali sbgai mood ketetel yakni mood agak kesengalan ataupon mood tlebeyh suke..haha.tah hape2 aku ngawott..Whatever~!

Dengan ini, saya anak kepada En.Hj Ab Rahim, mau mengihstiharkan yg saya telah.......
jeng2...praappp..praapp.. ( dgn background alunan music zaman 60-an),

Irine telah jadi WINNER kat CONTEST POSE TO WIN :)
( mesti ada yg tcengang2 x tau maksud yg tsirat dan tsirat apa yg irine cakap kat atas nih) hoho.

( pic nih yg tpilih daripada pic2 yg byk kat entry yg b4 nih )

comment from judges :
"The winner has been judged based on four main criteria; Creativity, Originality, Emphasizing on the tops/dress/cardi, and WOW factor. She scored all the criteria and judges can't resist to pick her picture as a winner. She showed her creativity and efforts by having outdoor photoshoot, nice pose, clear picture, mixing and matching the cardi with inner dress, and belt as a statement. She step out with her style while delivering the WOW factor"
=) =) =)

Ok2..Actually, Irine ada join satu contest nih..." POSE TO WIN".
Contest nih ada kat dalam BLOGSHOP ada sowang akk gurl chantekk nih:) Blogshop nih jual baju2 on9.Yupp..mmg irine nye hobi skang suka beli baju on9 jewk.Nih sume gara2 bjangkit pyakit sama itu akk irine, CPM HOney Nurhaliza.Dia rr yg ajarr irine sume2 nih..wawa.Kan dah lawan towkeyhh..ho3. Okeyhh.. contest nih sebenonye.. kena pose dengan dress,tops, or cardigan laa n whateverr..tp make sure sume2 cloth tuh beli from butik blogshop nih:)
Cop2..irine promote blogshop nih.

Smbung lagi, irine mmg penah beli cardigan pink kat butik Sys Arnie nih.Sgt cantekk!
Memang irine tau, ada contest pose to win nih b4 irine beli cardigan tuh, but irine cam segan2 gak rrr nak join..yew rr..sape x segan kan..ho3. Then, arituh kan irine ada wat entry pasal photoshoot by Aizul Marcello rite? Long Cardigan Pink tuh laa irine beli. Irine x tpikir pon nak photoshoot sbb nak join da contest. Balik jee ghumahhh..ada gak tpikir nak send email pic irine tuh kat Sys Arnie. Dah attach dah pic2 irine tuh, tp, pastuh irine delete balik email yg nk anta tuh.Sbb apa ek?Sbb irine segan rrr..huhu.Ekceli segan ngn Sys Arnie tuh..hehe..1 weeks after photoshoot tuh, bawu laa tekad nak send pic irine tuh.Dalam hati nih, bkata2 gak,
cakap camni..

" Aku send pic nih tuk saje2 je..kalo x menang pon tape..hehe"
(hati yg cakap)

Then..terhantar laa sudaahhh pic2 irine tuh.Irine bg byk pic..sbb irine xtau mana satu yg sesuai.
Rules tuk contest nih,The picture must not digitally edited except for boosting the color ( ie brightness, level, and saturation). and Photo will be judge based on creativity, originality, emphasizing the tops/dress and Woww factor. =)

Dalam hati nih, ada gak rr skit perasaan mengharap tuk menang..haha..Even dari segi fizikal, nmpak cam keegoan skit tuk buwat2 x kisah kalo x menang.huhu.Balik2 je rumah td, irine dapat satu msg..From Sydney.Sys Arnie nih stdy kat Sydney..Uni Of Sydney.Sama Uni ngn abg Irine, BenLoy tuh =) Post cardigan drpd Australia to Malaysia..ngee:)
Yeaahh..baca2 je msg..ketak2 ketuk2 kat keypad nset tuh,ada msg..


"Dear Irine Nadia Marcello,
Congratulation for winning pose to won contest.Please read ur email and make urself free at 7.30 p.m malaysia time tomorrow to pick up ur item."

Shukee seyhhh bila baca msg n email from Arnie Boutique tuh.. =)
Yeye..sbgai ganjaran irine win free any tops or dress up to rm 55 ( from arnie boutique)
Thanxxxx a lot:)



p/S : Esok mau tuntOOOttt tops or dress yg irine shuke..hehe..seb bek tade tusyen..haha

p/s/s : Dah abis eXam!! Yahoooo!

p/s/s : .Thanx
Sys Iqah cuz td balik2 je ghumah,ada satu lagi parcell..Dress yg irine order dah smpai..hehe2..Sgt chantekk,,Akan ku memperagakan dress iteww nnt kat blog nih..ho3.Thanx gak kat Aizul MArcello =)



Cop2...jgn lupe tglkan email2 anda yewk kat entry b4 nih ( kat bawah nih )


Come back =)

AWAS !!
SApe bace entry nih..DIA mereng n buSOk..ngeee!


Blog dah diPUBLICKAN balik:)
Diharap anda meninggalkan email anda utk irine invite dalam blog irine nnt, private :)


Assalamualaikum Warahmatullahiwabarakatuh.. dan salam sejahtera buwat sume yang dah ttekan,terclick kat link blog nih..haha..:) Awas! Anda dalam bahaya!ngeh33x.. Irine hope uOls sume dalam keadaan sihat walafiat Untuk kawan2 setaman,sekepala,sekampOng, sejiran,sekelas, yang ngah dok perah2 otak bagai tuk menduduki peperiksaan mid year nih.. GOOD LUCK irine yewk... semoga rakan-rakan dapat menjawab soalan XM dengan baik.( ayat baikkk jeww..hu3)

Lame seyhhh x hupdate.Arghh malasnya nak hapdate..nak bukak blog ni pun nak tak nak je hari ni hahahaa...Hari ni je la, esok belum tau heheh. Makin ari,makin dapat kuh kikiskan sipatt ketagih kat blog nih..Perrghhhhhhhh..

Kawan2 yg lom lagi abis exam mid year tuh, hope kowang sabau bperang dalam exam tuh..huhuhu..Sok Irine da bis daa exam..hek3..bangga sungguhhh..!
Sebenornya.. jap td irine ngah stadi account.. ado xm ni ha.. mak aih.. await la account nih x abeh2 lagi. Sure2 sok kat class, gamai gileww yang muke badmood nak jawab XM account..Berbelit gakk rr kapla otak nih nak pahamkan account.Haiishh..

Chop2.. Irine macam termengantuk plak..agagaa..
isk2.. Otak dah saturated ni.. camne nak abiskann entri nih..?ho3.SebenOrnye....irine ada entry lain lagi.but irine tangguhkan dulu ok2.Daaa :)




p/s : Sok dah bis examm..Yahooooooooooooo!! Yahoooo messengerrr!

p/sssss : Weekend nih pegi JB!!! Yeyeye!! Cousin taweennn :)

p/sssssss : Ahad nih befday anak buah irine, Dak Ipannnn:) celebrate de aMorrrr! :)

Irine Nadia Marcello By Aizul MarceLLo


Assalamualaikum sume..Cik Irine Nadia Marcello nak mencemar duli nih..ngeee3
Asslamualaikum jugak kat macik2..pacik2..bapak2..ibu2..akk2..abg2..adik2..yg x menyedari bahawa diowang skang tengah baca blog irine nadia marcello nih..X lupe jugak kat Silent Reader blog irine nih.Macam laa irine tatau kann?haha

Yaww....InsyaAllah start bulan 5 nih smpailaaa bulan 7, irine x kan kekurangan kasih sayang lagi..hoho.Sbb apa..sbb kat umah skang, BenJoy ada..Yihhaaa...X lama lagi, abg irine lagi sowang balik cuti,BenLoy..Yehhaaa..x sabau!!! :) Akk lak x tau lagi bile nak balik.Cam biasa laa..kalo BenJoy ada kat umah, dah sure2 mulut2 laser bgabung..ngeh3..Abg ngn adik mmg x boleh dipisahkan.Caya lahhh..Dah laa muka sama..meniru tol muka aku..huhu.

Smalam, ayah n mama irine tader kat umah.So, petang tuh, irine ajak BenJoy g photoshoot jap.huhu.Komain gintang lagi irine sbb excited sgt.Tp x der laa sgt.Bese2 je.:P Pegi photoshoot dekat2 je.X de laa jauh benO.

malas nak berbicara pnjang, kang takut korang bosan plak kan..


( cam ayat BenJoy Marcello..rembat ayat die jap..lagipon die slalu2 gak rembat ayat blog aku) kan Benjoy kan,kan,kan?muahhahaah..

Lokasi : Island Da Village Toronto..ngeeee33x


Model : Datin Bentara Luar Salmah Daniella Rezuelle Revell Avon..
muahahahhaa :))



Pembukaan piC :- Kasi ngk mata dulu..ngeee33x



Jarang sungguh aku senyum bukak gigi.Kan aku dah ckp,gigi aku arnab...Degill..! ngeee3


Kalo BenJoy Marcello rembat spect mata belalang aku, aku pon boleyh rembat die nye spect...ngeeee33x..

Thanx To BenJoy, kerana anda, diriku begitu berharga! haha


Cop..cop..cop...X lupe jugak, Nk wish SELAMAT HARI IBU to mama irine
Thanx a lot mama! Jaga Murni bagai menatang minyak yg penuh x tumpah2..ngeee33 :)

I Love u So Much Mama!!
MMuaahhhh kat pipi gebu mama!

Slamat Hari Ibu jugak kat akk irine, Honey Nurhaliza:)


Percian Cat Marcello :)

Assalamualaikum...

Arghh malasnya nak hapdate..nak bukak blog ni pun nak tak nak je hari ni hahahaa...Hari ni je la, esok belum tau hehehe.. Agaknya sebab dah terlebih hapdate last week, dah terover limit kot. Maklumlah otak saya ni kapasitinya terhad. Tak boleh generate idea banyak-banyak nanti dia jammed nenas. hahahaha...

Lagipun nak2 dekat hujung minggu ni bukannya ramai sangat yang rajin online kan..Ramai yang rajin tidur je hehe..Opss terkutuk orang plak, haihhh.. Mintak maaf ya pada yang berkenaan :p
Tapi alang-alang dah menulis ni nak jugak bercerita sikit-sikit kan. Sikit jeee. Janji.Tadi saya gi makan mee goreng. OK dah..Dah abis cerita. Sikit je kan hahahaha...

Lame gilew daa x hupdate blog nih..Bese rrr..skang nih musim PC gosak..nyampah betoll, plus pertengahan bulan,means mid year exam.Sesak kepala otakxxx..! Plus lagi ada btimbun2 folio kene wat..kire assigment rr..standard skit panggilan tuh..ho3. LAst week,bawu dapat soalan for Add Math Project.Macam biasa laa..pelajar terbaik macam saya nih, slalu nk berusaha seboleh2nye tuk mengopy dan mengepaste.Rajin kan saya?ngeee.Adat rr tuh kann sume2 tuh.Macam laa uOls x penah wat keje amal camtuh :p

Lastly, bulan 4 yg irine benci2 bagai tuh dah blah daa..Alhamdulilahh.
Lagipon,ank2 kucing irine dah besarr and dewasa.Makin jantan n makin betina betol diowang..huhu. (cam x de kene mgene je masuk cite sal anak2 kucing nih).
Rasa macam jahat la pulak mempermainkan orang sebegitu rupa. Saya mintak maaf sekali lagi. Baiklah saya sambung cerita. Tadi saya pergi makan nasi lemak.Ciput jeee nasi..skali genggam dah abis.Mahal lak tuh 70 sen.Kalo mama irine masak,70 sen tuh boleh dapat semangkuk nasi.Makan Kat kantin skolah je. Kantinnye biasa-biasa sangat. Langsung tak ada bintang. Batang bintang pon tade.Cuma ada meja n kerusi yg krepot2 aje...Menunya pun biasa-biasa jugak, mee goreng, nasik goreng, gitu-gitu je.Tapi tadi saya rasa macam best sangat pergi situ. Nak tahu kenapa? Bukan sebab pekerjanya hensem. Salah tu, saya tak memandang pada paras rupa hahahaha..Sbbnye ialah kat kantin skolah tuh laa byk kenangan saya n kawan2 saya masa form3 dulu..Tp skang dah tader daa..sume kawan2 saya,geng2 pink2 sedunia saya dah pindah skolah laen.muahaha.Sedeynye.

Dah laa..smbung citew balik. Kucing2 irine skang makin besau.Dah bape bulan tah.Lupe plak.Arituh, total kucing irine tmsuk ibu n anak2 dia 6 hekor.Skang tgl 5 hekor.Sbb anak2 kucing irine kene curik sekor masa irine g umah akk irine.Jahatnye aaaii masyarakat2 skang.Kalo ye pon, datang laa jumpe irine cakap nak kat kucing tuh.Bukannye irine x bagi pon.Tipuuuuu jewwwwww...!! Memang haku x bagi ponn!!ekekekeke..:) Xpe laa..halal je anak kucing sekor tuh, geram mmg geram..tp nak wat camne.Irine harap kucing irine tuh x menangis2 bagai dapat tuan bawuuu..even tuan bawu tuh x sebaik2 irine..ngeh33x;p Irine harap tuan baru tuh jaga kucing irine baek2 n bg makan minum secukupnye pon,irine dah heppy:)
Irine ada snap pic2 kucing irine :)

Cam biasalah..pelakon utama, MAM besar umah irine, Chatty :)

Tau2 je ada owg nak snap pic dia.Bajet jee Chatty nih.Ho3
Chatty ngah mandi masa nih.Dia jilat2 bulu2 bagai die yg makin kOpam tuh.Busyukk!

Pelakon pembantu!! Salah sekor anak Chatty!~ Si gemOk jantan nih.Sejibik gupe bapak dia! X der nama lagi..lom daftar lagi.ngeeeee33x

Irine shuke yg nih laa..sedap bila pegang badan dia..Gomok!! Mata dia..Ya Ampunn..bOOoooOOOlaaaattt~!

Famous betol kucing nih..sbb siblings2 yg laen..irine x snap pic.hoho.Untung jadi anak emas irine..ekekeke:)


Akibat kemelesetan ekonomi yg makin menjadi2 skang, irine x mampu nak kasi makanan2 yg grand2 bagai Friskies or Whiskas..Nak bg tulang ikan pon x mampu.Dats y bg kucing irine makan pasir n batu2 nih jew...ngeeeeeeee33xxxx.Ada vitamin A,Vitamin E, and Vitamin Beta-Carotene..muhahaha..;p

Yg nih kembarrr..Ada dua anak kucing irine colour sama belang2 itam nih.Sekor jantan,sekor betina.


Stakat nih je laa entry nih:)


p/s : Kene siapkan cepat Add Math Projectt!!!!
 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in