Terasa macam..

Assalamualaikum:)

Bowingnyewwwww....esok mama irine nak g kursus kat Sarawak smpai Isnin.Abg sulung irine bawu je g kursus kat Kelantan lak..Yg tgl kat umah,Irine and ayah irine je?WoooOOo..pew cer? :"(( Pe laa agaknye activity irine ngan ayah irine nnt..2 mingu berturut2 we all tgl 2 orang je kat umah..Ingt nak g umah akk..tp akk suh naik bus lakk..sbb dia ngah busy.haha..Malangnye, irine mana laa pakar dalam bab2 naik bas nih..Mau sesat kangg..Alang2 nak g umah akk,mau tsesat tmpat lain.

Sesungguhnya, irine mmg menyampah sgt..sgt..sgt...sgt...sgt...sgt..sgt..bulan 4 nih,April nih..Nympah sgt2.bg irine, bulan 4 nih laa byk mendatangkan malang10000xx bg irine!! Dah laa no.4 tuh buwok..ho3.Cepat laaa abis bulan4~!!!! Bulan 5!! datang laa cepat!!!
Macam2 tjadi kat irine bulan 4 nih!!! Aku nyampahhhhhhh weyhhhh bulan 4!!!!!Sgt2 menyampah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Irine ingt,..irine sowang je yg tension..gupe2nye..kawan2 irine sume pon tension gakkk!
.huuuuu :((

Satu je cara nak lepaskan tension..ngk pic2 kiut miut nihhh.hu3.Poyo lakx kan?
Pic anak2 buah irine actually.

Raja Mohamad Irfanuddin & Raja Nur Damia Adriana :)

(Dak Ipan..and Cik Mia:) )

(Hik2..yg belah kanan nih, ank buah irine yg laki..huhu.)

Kenit dan Ketot
Cik Mia yg slalu menjadi mangsa kegeraman abgnye..ngeee33x



Abg Ipan sayangkan adik Mia kan?ngeee :)



Geramnye kat diowang!! Da lame x jumpe anak buah irine..

Tahap kegeraman irine dah smpai tahap nak buwat SOUP kat diowang..huhuhu




p/s : Arinih...entry kali ni,irine gunekan tulisan colour putih je..sbb apa?
sbb mood irine ngah suci nihh..


P/s : Kepada kutu2 gemok yg merayau2 dalam blog irine nih..sedar2 laa skit bahawa anda mmg manusia yg bertopengkan muka kutu2 gemok..

sapa makan cili..dia rr yg terasa kan?
Bluweeekkkkk kutu2 gemokkkk kat blog irine!!!!!!
Afakufu afakanfan bafalasfas denfendamfam howkeyhhh!!!
Whutttt daaaaa~!!!
MENYAMPAHHHHHHHHHH bulan 4,April!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Shaye! Shaye! Shaye! Shaye!!

hahahaha..sape bace ni dye mereng n busuk..hahaha..

sibok jew nk bace

Shaye Irine Nadia Marcello! Shaye Irine Nadia Marcello ! Shaye! Baik lah, lama dah tidak berceloteh dengan anda semua yang irine sayangi..Apa2 pun.. marilah kita menarik nafas yang panjanggggg…Angkat Tangan Kanan Anda… (Cepat buat.. tak buat siap ye..)Dan Letak tangan dilubang hidung anda.. Adakah anda rasa nafas anda dihembus keluaR?Jika Ya.. ”Syukur Alhamdulillah..ngeeee:P

Otak dah agak jem nenas skang.. so irine amek kesempatan nak tulis entri baru.. Soweyyy kowang.. lambat bebenor teman hapdet entri baru.. ceq tak menang tangannn la ni.. asyik kalah tangan je.. Isk.. harap anda paham La yer..Okeh, teman2,tanter2,om2, dan sekaliannya, entry nih irine crite skit about irine.Maybe ramai yg dah tau pasal irine,latar belakang irine,but saje nak market2 lagi..ekeke..:p

Nama artis saya,Irine Nadia Marcello :)haha.Sya merupakan puteri bongsu.Saya merupakan Pencinta Lagu2 Band Indon.Sgt Fanatik!~Tanyalah apa2 sahaja yg berkenaan dengan lagu2 band Indon,pasti saya dpt mnjawabnye dengan pantas!Dan anda semua boleh lihat di mana blog saya hanya memutarkan lagu2 Indon sahaja. Sbb kite kann..panatik sgt2..Mak kite pon suke...ekekeke..


pada bulan 11 akan dtg,,skolah sy akan mnganjurkan pperiksaan SPM dan sy juge turut myertai nye..hampir 100 lebih org peserta mlibatkan dri dlm ppriksaan tsebot,plbagai subject tlah sy sertai antara subjek2 y mmerlukan kkuatan mental yg tinggi n boleh myebabkan para peserta tcirit pedas juge bleh mnybbkn calon mabuk laut ktika mjawabnye ialah subjek addmath,account,fizik,kimia,EST,Bahasa Arab Tinggi,Kesusasteraan Cina, Kesusasteraan Tamil, Pendidikan Seni Visual, Ekonomi Rumah Tangga,Pendidikan Muzik n byk lg...Walaupun,saya tau,saya x amik semua subjek.agagaga..Saya x lah seterrer Nik Nor Mardiah yg mencapai 20A itu, tp Tuah ayam nampak di’kaki, tuah manusia tiada siapa yang tahu.Jadi,andalah ayam2 itu! (nada x serba salah) .
Saya makin mengecut kan,kan,kan?Nak tau rahsianye ape?SPM punye pasal~!!haha
pprksaan ini x tau lah bile nak berakhir.tp syukurlah ke hadrat illahi krn tahun ini saya bakal mnmtknnye tnpa tkene snjatn otak yg leh meakibtkn sy hlg pdoman n kpribdian yg tnggi yg sy ade slame ni..hbtkn sayer... tidak lame lagi jga sy akan bbas drpd utk mlakukn ape yg bdk skolah x leh wat..kpd anda suma yg msih skolah, g la blk bace bukoo..pjlnn anda suma msih pnjng..HAHAHAHAHAHAHA(gelak dgn nada jahat

Dan..dan..dan anda semua dah tauu..saya dikelilingi dengan 5 orang adik beradik trmasuk saya yg agak happy go lucky..kenkadang cam betol..kenkadang cam x betol.sehingga menyebabkan saya tersungkur maut bjangkit dengan perangai gile2 diowang..ekekeke;p Tp,saya bersyukur sbb saya ada 3 orang abg yg badannya yg cukup sasa dan tidak berbulu,dan seorang akk yg sgt chantikk ala2 primadona.haha.Saya bukan nk show-off tp saya mensyukuri nikmat Allah.Salahkah?sape baca entry nih dengan muke penuh kekerutan di dahi dan bibirnya yg senget,bermakna anda semua dosa sbb saya kan hanya bersyukur sahaja..haha..Apakah?
Ok..itu je lahh..kang kowang maki2 aku lak kan..haha..Dah laa otak ngah jem nenas..bye2..

HAPPY ANNIVERSARY yawww :)

Assalamualaikum kat macik2..pacik2..bapak2..ibu2..akk2..abg2..adik2..yg x menyedari bahawa diowang skang tengah baca blog irine nadia marcello nih..X lupe jugak kat Silent Reader blog irine nih.Macam laa irine tatau kann?haha.Pejam celik,pejam x celik2,dah masuk pertengahan bulan 4 kan?Kejapnyeww..x aci betoll..Byk2 bulan,bulan 4 laa yg irine jarang amik tauu..sbb apa?sbb bulan 4 nih,jarang ada important date.Tp,tp,tp,tp!! Dosa rrr..sbb apa?Sbb masing2 lupe bulan 4 nih laa sgt2 bermakna.Sbb apa?Sbb bulan 4 nih jugak laa Anniversary Mama n Ayah irine:) Phewwwwiittsss..
Happy AnniverSaRy yg ke 29 tahun, 15 hb April 1980 :)

HappY Anniversary Ayah n Mama:) Dah berpuloh2 tahun ayah n mama tawen kan..X saba nak tgk reaksi ayah n mama bila anniversary nih.hoho..Tp yg fenting,kalo TIADA ayah n mama,kalo TIADA laa makhluk Allah yg bernama Ab.Rahim n Nornajirah ditemukan,kalo TIADA laa ayah mengusha2 mama,TIADA laa kami anak2 ayah n mama.he3.Ayat sastera betol2.:P Sesungguhnya,kami anak ayah n mama semua mendoakan ayah n mama sentiasa hidup aman n heppy2 slalu.Tanpa mereka, tiadalaahh Faizatul Ikram,tiadalah Fadzlyne Honey,tiada laa Faizul Azwan,tiada laa Fakrul Radzi,dan tiada laa anak bongsu ayah n mama sorang nih,Fakhrine Nadia:)

Kadang2, irine gatal2 gak usha2 mama,camne ayah boleh jumpe mama.Tp cite dia panjang sgt2 howkeyhh.Secreto de Ammorr skit.Yg fenting, time mude2 dulu,mama ditransferkan ke Melaka,sama tempat kerja ngn ayah.Dan2 laa ayah usha mama irine kan?hek3.Gatai toll owang2 dulu..ngeh3;p

Nia haaa..penat lelah irine scan pic2 mama n ayah time wedding diowang dulu.Pic x bape grand meletop pom2 bagai laa..sbb dulu mane la de camera2 canggih bagai nih,yg ada camera kodak je. Bila tiap kali irine ngk pic2 wedding mama n ayah nih,terukir senyuman lebau,bukan senyum palsu howkeyh, sbb ayah n mama dulu kawen agak meletop pom2 jugak laa..hik3;p Sbb datuk irine agak berada owangnye..datuk je..irine x..Ayah irine dulu pon,sgt kurus ala2 cam abg irine,BenJoy (aizul marcello) time mude2 skang nih.Dats mean,Benjoy ada peluang besar nak mengikut saiz badan ayah after dah tawen..agagagag..:)) Muka ayah dulu pon sama cam BenjOy..agak sejibik.:)


:):):):):):):):):):) ( White Dress tuh yg x menahan..ekeke) cantikkk pulekk ngkkk..nak gakk..


Ayahh..control macho ayah..jgn ulang manyak2 kalii.Kurus je ayah irine time nih,cam anak die gak..Ehem2..haha.Tuh Tok Yah irine:)trkenal jugak laa kat satu Muar.Al-fatihah:)


Finally, sah laaa hubungan suami isteri mama n ayah irine:)
(Komain senyum lebau lagi mama irine tuh,dah sah laa katakannnnnn..hik3)
Panjangnye gambot ayah,Kalo kat skolah camni laa kan,da lame cgu dsiplin potong..hek3x
Yawwwww...time nih nk bersanding lakk kat umah mama irine,kat MuO..:) Meraaaaaahhhhhhhhhhh menyalaaaa baju..hi3


Cam perkahwinan ala2 Diraja skit..tp colour merah rr..bukan kuneng..ngeeee:)Maktok kuh agak ragettt...haha

Komain lagi mak andam tuh baling2 bunga bagai.Baling tempat lain lakk tuhh..Sah laa,mak andam tuh yg excited lebeyhh..hohoh:)

Finally!!!! Mama n Ayah irine:):):):):) sayang sgt2~!!!!
Happy Anniversary ayah n mama 15 April 1980-15 April 2009.Hope kekal smpai bila2:)


We all anak2 mama n ayah doakan kebahagiaan mama n ayah smpai ke pghujung ayat:)



Abg2 kuhh..akkQuhh...Ghindunyewwww~!

Kawen tuh BagUsh~!haha

Assalamualaikum..rasa cam kejap je cuti nih.Esok dah skolah balik.Seingat irine laaa kan, dah 3x irine g umah tawen abg sepupu irine nih.jumaat,sabtu,ahad.Full pergi tolon2 sikit.Dengan harapan nak jadi pengapit..agaga.Tp, x kan irine nak jadi pengapit tuk laki kan,yeww rr..yg kawen tuh pon abg sepupu irine.Yawwww,sesungguhnya,abg sepupu irine mmg sweet.x leh nak tipu rrr..hehe.

Dis time, irine gase entry paling pendek pernah irine create..huhu.Tape laaa...enjoy dis pic ok:) Abg sepupu irine yg taweeennn...Irine tolon2 angkat hantaran je.Bajet macam flower girl je kaaannn..Aiiiyakkkk...:)

Irine and mama irine ngah angkat hantaran time nih:)
Cuba teka umur mama irine brape?Sape betol, irine topupkan..Cabaran2..haha


Abg sepupu Irine :) Abg Fahmi...

Terserlah muke kegatalan ..ekekeke...



Sila click pic untuk lihat dengan lebeyh jelas:)

Terasa macam nak tawen awal je..Aaauuuuuuu~!!!
Ayah!! Mama!! de owang nak masuk minang Murni..hoho

Tipuuuuuu jeewwwww....abish kalo aah irine baca blog nih kang..ekekeke


KeM BTN..Treeetttt,,,Truuuttt...:P

Assalamualaikum to sesapa laaa yg terrrrrrrbukakk,terrrrrrrtaksengaja,terrrrrrrbacaaa blog nih yg dah 1 weeks bersawang riang lamenye..hi3;p Aiiyoo..3 hari irine pergi memerap dalam hutan yg terpencil nun di sana...huhu..
(Pic Irine and akk angkat irine kat Kem BtN tuh )
Yaww,Actually irine bawu je balik from Kem Biro Tata Negara (BTN) kat area2 nak smpai kampung irine sndiri,kat Muar.Sesungguhnya, satu badan irine x elok2 lagi sengal2 ototnya. Sengal2 kat kepala,tengkuk,leher ( haha,sma je),telinga,dahi,mulut,tangan,kaki,betis,peha,buku lali...Haa..kira satu badan nih la,cukup pakej still mengalami sengal2 sendi dan otot.Kem we all nih start from hari jumaat arituh smpai smalam,Ahad.Sgt2 fenat howkeyhh..Smalam pon,ari Senin, mau laa 2 kelas yg pergi kem nih x datang skolah.Haha..penat punya pasal.Yeww rr..penat kem nih,we all bajet2 laa macam bawu balik PLKn..ngehh3x;p
Kem BTN nih, sekolah irine,Ghafar Baba diCombinekan dengan sekolah Kem Terendak.Nak x nak,terpaksa laa kan gabung.Mula2 tuh, budak2 sekolah irine semua macam risau laa camne laa hidup 3 hari dengan skull Terendak.But, apa yg irine boleh cakap, skull Terendak agak BESH laa:) (kene puji2 bagai,bahayewww)hi3. Mmg kursus nih betol2 laa mencabau iman irine...n maybe kursus nih dah berjaya membina jati diri irine yg sebenar.Waahh~!ha3;p x menahan.

Masa 1st day tuh,x de apa sgt,just macam kem2 biasa laa,we all semua kena dibahagi2kan kumpulan.Combine2 kan dengan student Terendak.Yeaahh..apa yg irine boleh cakap kan kat sini, irine suka dengan Team irine.Sgt2 besh!!:) And pengalaman yg irine x kan lupakan smpai bila2, masa activity Night Walk.Perrghhh..tidak ku sangka,night walk kali nih sebegitu kejam. Tepat2 pukul 12 pagi, we all semua dah kena bkumpul kat dewan.Nk dengar taklimat.
Aiiyooo..irine dah gilew2 punye risau bila Faci irine cakap sorang2 akan dilepaskan dalam hutan.Beza antara seorang dan seorang ialah 10-20 minit camtuh laa.Hutan kalo kecik takpe, nih x , tah hutan belantara mana laa diowang letakkan kitorang. Then, we all jalan dalam hutan just berpandukan " blinker" colour merah je okeh.Irine lak orang yg ke-69 jalan dalam hutan.Mmg sebelum2 tuh, irine dah jd para ulamak dah.Tibe2 je kan?yeww rrr..berzikir x tentu pasal,takut sgt laa kan.Mana x nya, faci cakap, ada 2 je point tuk we all.1st, kalo focus, we all akan datang balik dengan selamat dalam kem nih, and 2nd, kalo x focus, we all akan sesat dan x kan jumpe balik kem nih.X ke kejam tuh??Muahaha..

Memang agak terok jugak laa bila dalam hutan tuh.Nak2 dalam hutan tuh mmg gelap.Giliran Irine start jalan masa tuh pon dalam pukul 2.45 a.m maybe.Celaru betol otak irine.Macam2 pikir.Yew rr..mana x nye kan, mau2 irine x balik umah kang..haha.Time dalam hutan sorang2 tuh, ramai gak laa faci2 we all menyamar jd hantu.Kuang hasam betoii..tetibe bg salam laa,tetibe batuk laa,tetibe cuit2 laa..Mana x tepeganjat kan?Dalam hutan lak, sorang2 akan merasa jatuh and rendam dalam paya lumpor paras pinggang and dagu.Terok kan??huhu.Lumpor kalo wangi x pe, nih x, kawan2 irine cakap, paya tuh tempat Al-Babiun berkubang..Samak weyhhh~!!! Mau2 laa dalam nak dekat 2 jam dalam hutan tuh.haha:) Finally, smpai jugak:)Tuh pon,bila sampai kat kem dalam pukul 4.30 a.m.Lama kan?huhu
Byk jugak laa activity2 lain. Korang pon maybe dah penah merasa jugak kot:) Yg penting, baju2 and kasut irine sgt2 kotor howkeyh.Kotoran degil betol si lumpor yg melakat tuh..Macam dah 10 tahun pakai kasut tuh.Uwargghh..

Nih je antara pic2 yg sempat di "snap" kan..huhu..Time night walk mmg takder rr..huhu..

Bak kata faci " Main Spider2" time nih..muahahah


Kasut Pink x pleaseee...hohohoh
Kena denda time nih sbb lambat..haha.50x ketuk ketampi..kejammm :(
Berlatih jd Askar Wataniah Negara..ekekekee:P

Yg nih lak..irine xtau rr..nak cakap berlatih jadi askar apa pulakkk..muahhahaa:P Bak kata Faci yg menarik kaki mangsa tuh, "macam tarik labi2 keluar sarang"..agagagagaga:))
Nih antara muka2 orang kuat mengangkat seorang2 manusia..haha


Sesi presentatioN..muka masing2 blur jeee..sbb satu hari x dapat sentuh makanan..

Sesi riadah yg paling boring bin Bohsan..Dah laa time nih mengantuk tahap gabanzzzz...

Hikhik...my gengg sumenyewww..:) budak2 kem terendak:)

Cikgu Dhiya yg sgt2 canteeekkk~! Dia laa yg bawak we all selama 3 hari kat kem nih:) Cantekk!Baik gileww~!

Irine and akk angkat irine:) Sys Yaya:) Cam ala2 kembar kan???ngeh33x:P Sayang banget.Time nih before nak brtolak balik:)

Waahhh...sengal2 badan x ilang lagii~!!!
Ayah!! Tolong pijak belakang badan Murni!!!
 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in