Irine ada adik bongsu!~

Assalamualaikum.Ketibaan Cik Irine Nadia Marcello mengadap~:) Waahhhh...sejukknyaa hari nihhh..1st time create new entry dalam keadaan sejukk..Maklum lahh,skang nih kan musim ujan.Nak2 dekat kawasan umah irine nih,lagi laaa..tiap kali ujan je,mesti salji lebat bergompol2 turun.Tiap kali turun salji lebat bergompol2 je,mesti ujan turun.muahaha;p Tak leh nak watpe rr..sape suruh korang x menetap kat area umah irine?ngeee...Jom22,kita berhijrah ke rumah Cik Irine Nadia Marcello:)hu3

Kowang prasan x, pendahuluan entry irine nih,cam x der kena mengena ngn title entry?ekekeke:P Biasalahh,owang dalam kesejukan slalu tershashull...putuihhh..
Emm..uOls mesti x tau kan, yg irine nih sebenarnya bukan laa ank bongsu.Irine ada adik perempuan lagi sorang.Dia x laa seFoFular macam adik bradik marcello yg laen..Adik irine sorang nih pon x suke nama dia disambung2 kan ngn nama "Marcello".Sungguh mengada2 kann adik bongsu irine nih?Debik skali tauu laa nasib dia..ho3. Tapi adik irine sorang nih dah kawen daaa.Tuh pon mesti korang x tau kan?Muahaha:P Rahsia kerajaan..senyap2 sudeyhh..ngeh33x;p.

Irine ada snap pic adik bongsu perempuan irine yg sorang nih.Komain susah lagi dia nak bergamBo!
Nih rr adik irine yg perempuan bongsu dalam family kitowang..Ekekeke:P
Mengada2 manja dia..Nak je ku debik melantun2..agagaa:P Nama dia pon irine x introduce lagi kan?Nama adik bongsu irine sorang nih,bukan mama n ayah yg kasi.Abg irine yg Benjoy tuh kasi, dia suka bebenO nama Siti Nur Chatty Marcello.So,termelekat laa nama dia smpai skang..hehe..Eyhh..no laa..cukup2 laa kuh melalut2 smpai abis entry nih. "Adik bongsu" yg irine cakap2 td tuh, kucing parsi ksayangan irine nih.Even dia hanya "seekor" kucing, tp irine anggap dia nih macam "seorang" kucing.Korang faham x apa yg irine maksudkan nih?Kalo x,irine ulang balik explanation irine nih..hehe.
Yawww..sesungguhnya, irine mmg syg sgt2 ngn kucing irine yg Chatty nih.Dia nih mmg ngade2,gedik gedus,tp disebabkan perangai dia tuh laa irine shuke smpai terikut2 kedegikan tuh..ngee.kowang sume pon tau kan, abg2 n akk irine sume stdy jauh2,jrg balik umah,ada gak akk irine yg dah de family sndiri.So,dah sure2 laa kan,umah irine sunyi macam umah nak kena lelongan je kan?..hu3.So, Chatty nih je kot peneman irine.hee..Bila irine ada je,Chatty ada.Bila Chatty ada je,Irine ada.Kan magic show tuh?Lu pikir laa sndiri!h
ehe
Nih dia Chatty! Pic2 chatty nih korang sume dah penah ngk daa kan?dah 3x irine letak kat blog..ngeh33x;p
Now, Chatty dah makin berdikari. Makin sombong..makin gerek seyhh..ho3;p Tau laa dah ada peneman bawu.Heboh ngn cahaya mata dia tuh..huhu.Kucing irine nih bawu je pas beranak. Siyessly, time Chatty ngah mengandung nih,pewot dia besau!! macam nangka yg disarungkan ngn kain buwuk..hi3.Irine pon bajet2 rr..anak dia nnt,mesti ada 4 ekor nih.Sasaran kuh meleset!! Skali 5 ekor anak dia keluar..HEbattt!! :) 3 ekor color oweenn cam dia..2 ekor lagi colour greyy cam bapak dia yg x btanggungjawab tuh! X shukee,x pernah kuh restu hubungan diowang nih!ho3.Redha jee laaa..Arituh,abg irine Benloy suh snap pic2 Chatty ngn anak2 dia yg 5 hekor tuh.Sbb Benloy x smpat nk tggu Chatty beranak,dia dah balik overc.haha.Nih haa..Pic Chatty ngn anak2 dia.X terang sgt rr..
Ooh Chatty yang tak reti duduk diam, asyik gerak-gerak je.. gambar iye pon tak sharp.
(baik kan si chatty nih,ngk rr dia nga watpe kat anak die tuh?Agak2,mak or ibu kowang ada wat camni x masa korang tecik2 dulu?hehe..Kalo ada,gtau irine!)ho3

Puas pujuk iye bergambar comel, tapi tak mahu dengar cakap. Still gerak-gerak.Begebut2 nak manje ngn ibu dia.ngade2! Irine yg tpaksa undur diri nak manja2 ngn Chatty..Ishh..ish..ishh..Dendam berahi betol ngn anak2 dia nih.ho3;p


Ada 5 ekor kesemuanya..Ayah cakap kat irine smalam..
camni..
"murni,watpe nak bela anak Si Chatty tuh byk2"..
"nnt bg je kat sape2 kawan murni yg nak nnt."

Puass edenn bela..camtuh je nak kasi kat owang..hhuhu..Takpe,ku redha.Anak2 Chatty nih belunn panjang lagi bulu2 cam mak dia yg parsi nih.x tau la bila nak pnjang.Biar anak2 Chatty nih,dah berdikari semua, bawu irine kasi kat kawan2 irine yg dah cop drpd dulu lagi tuh..Ish,ish..cedeyhh..ho3;p Sapa yg gasa2 bminat nak bela persian cat nih, gtau la irine.Nnt irine kasiii..ngee:) Saya adalah Pembekal anak2 kucing parsi.! agagaga...


kepada kucing2 baru irine nih,
jgn nakal2, jaga akhlak, jaga tatabahasa, jaga budaya kite..jgn terpengaruh dgn budaya luar tuh ok..semoga panjang umor n cepat2 panjangkan bulu2 tuh..muahaha:P

Instinct aku nihh..

Irine gase kan...kan..kan..kan...
cam Irine nih berpotensi kena PLKN
jee..Aaaiiiiyakkk!!
X derr rrr..x confirm lagi.Lagipon,tipu laa kan kalo cakap dah confirm.Awal lagi nihh..mau2 nk dekat2 spm bawu tau kalo nama kita tuh tersenarai dalam budak2 yg kena PLKN..tuh yg irine dengar laa.Tapi kannn..ermm..instinct irine nih agak baik skitt..
Kowang agak2 irine kena x PLKN nnt?Sapa teka betol2 tepat, nnt irine belanja..Yeyahhh..kepoyoannku terserlahh..Awwwwww~!
Irine cam gisau pulekkk..Aiiiyyoooooo ama apaaa..!
Irine nak dendangkan korang sume lagu khidmat negara jap rr..
Wira..wirawati harapan bangsa
Tiba masa kita berjasa
Kita sahut cabaran bergerak seiringan
Demi mencapai wawasan
Kita sahut cabaran bergerak seiringan
Berkhidmat untuk Negara
Malaysia!!
ekekekee:P Irine cam excited pulekkk nyanyi..padahal hati berbelah bgi nak pegi kalo dpt..Ngeeee:)
X aci betol kan..sepatutnya,PLKN nih kene diwujudkan masa zaman nenek2 atok2 kite dulu lagii...bagi diowang rasa skali..hehehe:P kejammm nyee..:P

Esok 21st MARCH (^_^)

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera buat semua pembaca2 blog ini tidakkira lah sama ada menggunakan komputer riba ke,komputer atas meja ke, komputer atas kerusi ke,komputer atas tilam ke, menggunakan PDA, guna handphone dan sebagainya ye.

Waaaahhhh...dah seminggu irine x hupdate blog nih.Melampau2 die punye bersawang riang.Ishk,ishk,ishk..Nak clean n clear kan balik blog nih laa..huhu.Irine ngk, blog2 kawan irine pon dalam sehari 2-3 entry.Phewwiitt..Irine nih nama je cuti skull seminggu,tp harrraaammm..As u ols know..irine memaaaaang teramat-amat-amat-amat-ahmad-ahmad albab lah bz ckang ni.. Kowang sihat?? irine Alhamdulillah..sihat..

Hurrmmmm...smalam 19hb,arinih 20hb,arituh punye tarikh 5 hari lepas kowang ingt x??.Lu pikirrr laa sndiri~! Ngee.Esok lak 21st March :) As u ols know, byk2 bulan,bulan 3 laa slalunye bulan paling mmbuatkan irine kuat memborosss~! Perrrghhh...x baikkk kann itot amalan cik syaitonn nirrajimmm tuh.Yewww rr...mana x nya, dalam bulan 3 nih, birthday siblings irine.BenJoy n Akk Honey(CPM). Tambah2 lagi ngn Anniversary akk irine tuh.Dis year masuk rr yg ke 5 tahun.Lama beb...untung diowang tawen awal..muahaha:D

Yawww...yawww..saya di sini, anak bongsu Pak HJ. Rahim & Mak Nornajirah, adik bongsu kepada Benjal,Akk Honey,Benjoy n BenLoy, cucu yg ke berapa ratos tah kepada Mak Tok irine,dan cicit yg ke brapa gibuu tah kepada moyang irine, ingin wishhh
HAPPY BIRTHDAY to MY DEAR n LOVELY SYS,
CPM HONEY NURHALIZA:)
Yeaahh..sesungguhnya, tuk pengetahuan uOls semua, irine x der byk akk macam kowang2 tuh.Irine just ada DIA only.Satu2 nye akk irine dalam dunia nih.Dunia lain irine x kira lagi..muahaha:p AkakQuh oohh AkakQuh, Murni doakan akk slalu bjya di dunia n akhirat.Moga akk bertambah2 heppy dengan Abg Rafi and irfan+damia.Tahun depan,uols tambah anak lagi.Ada branni?ho3.

Pejam celik,pejam celik, dah 17 tahun akk jaga Murni kan?Yew rr..beza umor kite 10 tahun.Pandai2 laa lu pikir sndiri brape umor akk irine.ngeh44x;pTapi..tapi..yg feliknya, tambah laa umo camne skalipon, muka akk always maintainnn jeww..ManttoooppPPp~! Esok kite g celebrate sama2 k.Hope birthday akk tahun nih,lebih bermakna lagi.Emmm..kat entry nih, murni nak cakap thanx sgt2 sbb dalam jangka masa 10 tahun tuh, akk dah jaga murni ngn baek, didik murni jadi adik yg baik dan sopan santun..muahaha;p poyo jewkk..Pastuh, akk slalu jadi share partner murni nak gelak2 bagai kat umah, slalu jd tmpat luahan murni yg secreto de amor tuh( jgn bongkarkan sudaaaahhh),ajar murni macam2,limpahkan kemewahan kat murni.hahaha..nympah pulekk bile baca balik,ekceli bese2 je..ngee:P Tp, murni nak cakap yg Murni SYG SGT2 ngn Akk!! Kalo uols nak tau, tiap2 malam, kalo akk irine balik je umah,mesti n wajib we all tido lambat.lepak2 borak2 bagai smpai kul 3 lebeyh.haha.dah sure2 laa kan gelak sakan.Perrghhh..pecah pewott.
Syukurr sbb irine dilahirkan sbgai adikk akk..:)
Wuittt...ader gupe x Irine ngn Akk irine nih,CPM HONEY NURHALIZA:) Kowang jgn tsalah pndang lakk kat pic atas nih.Combine2 je pic irine ngn akk irine tuh:).Japp2..akk irine nih skang ngah tangkap lentok ngn lagu abg imran ajmain tuh,Slamat Ulang Tahun Syg.Ho3..Felik tolll..lagu tuhhh daa lame irine tgglkan..ngeh33x;p

X sabo nak wat surprise tuk akk malam kang..lalala~
Nak baling tepunggg gandum 1kg yg mak dah ikat ngn getah pasar tuh.

Nak baling telorr gred AA yg ayah beli kat Family Store smalam..

Nak pasang lilin yg owang2 pmpuan slalu tenyeh2 tonyoh2 kat tudung kasi kerass tuh..

Nak bawak minyak tanah kasi miah skit suasana membara2..


Ngeeeeee~!

x der rrr...Aku kan ADIK!!
hehhee..X kannn laa nk wat camtuh kan?:)
HappY bIrthday My dear Sys CPM HONEY NURHALIZA!! :)

i
orang pertama yg wish selain drpd ur Husband...ngeh3x;p
malam2 kang irine curik2 masuk bilik akk..nak wat adegan kissing-mengissing..muahaha

Cakitttttt..... :(

Assalamualaikum:) Waaahhh..dah x sanggup lagi daaa rasa nak menahan sakit nihh..
Now,tgn kiri irine betol2 kena jaga bak menatang minyak yg penuh betol.hu3.Dah x boleh gerak sana, and gerak sini..Sakittttt :( Sbb irine nye tangan tertusuk ngn serpihan kaca yg amat2 besar gedabak.huuuu..Ntah camne laa leh masuk n tkena kat tpk tgn kiri irine.

Nih semua gara2 irine tgelicir kat lantai then nak tunjuk aksi katanyewww..irine tahan drpd jatuh tuh ngn menggunakan tangan.X perasan lak kat lantai tuh ada kaca2 yg dah pecahh.Actually,irine nak buang kaca2 tuh,tp sbb dah tglincir dulu b4 nak kemas2 kaca tuh.Kejammm betoiii..Huwaaargghhhhh :(

Nih pon, seb baik tangan kiri yg kena..kalau tangan kanan, alamatnye, irine nak menulis guna mulut.Cam comel je guna mulut..ekekeke:P Jap2..ngk rr tgn kiri irine kena balut..Dah separuh mencacatkan dahh..Bak kata cikgu irine, tolak harga..Makk aihhh..melampauu rr tuhh..hehe

Dah macam tangan Doraemon dahh irine ngk..Aiiyakkk...

Time nak balut nih pon, mama irine yg tolon balutkan.Siyessly nak keluarkan kaca tuh sakit dia betol2 boleh buwat urat2 semua putus betol.haha.Sikit lagi nak tkena kat tulang. ( nak membuatkan lagi korang terasa betapa sakitnya)hehehe. Mama lak main balut je..haha..Tape2 mama,asalkan nampak cantik n cute..ngeee:) Dah laa berbalut, nak letup2 jari pon rasa susah gileww~! Bayangkan tangan irine menggelupur punye kremmm..hik3. Nak g tusyen smalam pon, pegi ngn tangan camni..Ngeee..gamai lak tuh tya.Aiiiyakkk..x shukeee...
Nih haa...ngk lagi irine posing2 ngn tangan berbalut..X sedar diri lagi nih..ngee..


Besarnyaaa tangann..huhuhu..Besar,besar jugakk..Sakit dia Ya Ampunnnn..
Kira2 tgn nih boleh sembuh lusa kot..Cukup2 laa tuh berbalut lama benO..Dah x tahan lagi dahh..
Nih kira Ok laa jugak tertusuk kat tangan..kalo ttusuk kat tempat2 lain, perut ke,pinggang ke..Mau dioperate nnt..hehe:P

Mama...tolong suapkan Murnii makan..
Ayah..tolong siapkan nota sejarah Murni..
Abg..tolong iron kan baju skolah Murni..

Alangkah indahh betol dijaga dengan penuh kasih sayang mcam nih..HEhehe..

Anywayy...X tahan rrr sakittt..Nih pon irine type gune mulut..haha..

p/s: Soryy..tulisan buruk..menggigil time nak tulis nih..hik3:P

~Stewardess~!

Salam:) Emm..irine dengar2 from kawan irine..SPM bulan 11 nih..huhu..X lame je lagi kannnn..Ada masa lagi nih nak usaha2 bagai nih.Extra class skul irine belum start lagi howkeyhh!! Nih semua sbb pengetua skolah irine x abis2 nak selesaikan minggu olahraga dulu..Haiyyaaa...After cuti bulan 3 nih,maybe kot start extra class after abis waktu sekolah. Nmpaknya,irine x boleh laa nak raya sakan sgt dis year..huhu..Yelaaa kan..kita raya before irine spm.Raya PUasa 21 September howkeyhh.Mesti korang pon x amik tau lagi kan.Sgt excited kan?terserlahh betol excited gue..huhuhu..

EMm..actually,entry nih x de apa laa sgt.Tp irine HARUSSS share ngn korang semuaa..nak mntak pendapat actually..huhuhuhu..Dah lama dah irine pikir2 about this.Just skang baru smpai seru n semangattt. Actually, irine skang x abis2 dok pikir2 about irine nak apply jadi STEWARDESS a.k.a Flight Attendant nnt.Katanyewww afterr spm laaa kan..Tp cam x cukup umor je kan..haha..Koman2,abis spm umo 18 laa kan katanye.Dulu pon, abg irine ada gak cakap nk jadi steward..Irine pon suke gak time tuh.Tp x tau lak dia dpt rezki cost lainn..lagi bagush laa tuh cost die skang.hehe

Camni citernye...irine ada gak usha2 tya mama irine arituh..Camni2...

"mama...kalo murni nk apply jadi stewardess nnt boleh x agak2?"

Actually irine takut nak tya soklan tuh.sbb irine macam dah boleh agak jawapan mama.Mesti x boleh punye laa kan.Tp nak tau x,mama irine jawab apa pastuh?

"Eyhh..boleh jeeeeeeeeee..Tp murni minat x?" . "Jadi stewardess nih slalu naik turun flight..Keluar sana,keluar sini..", "tp ko kena jaga laa diri tuh slalu..jadi stewardess nih pon bahaya gakk.."

irine lak jawab camni...
" Mama, siyessly mmg minat sgt2..tp x tau laa kalo dapat ke x..lagipon, agak2 ayah kasi ka??haha..teros terbehenti cakap..hik3

Uishhhh..heppyyy rr gile2 time tuh..dengar jawapan mama cakap camtuh..hehee..Try tya kat akk irine time tuh..CPM HONEY NURhaliza, dia pon kata boleh je..tapi dia x galakkan sgt irine jadi stewardess..sbb akk irine nak ngk irine jadi CIKGU katanyewwww...hehe..

Mama dah kasi green light pasal irine nak apply stewardess nihh..akk irine pulakk..x kasi grenn light tp yellow ala2 jingga light...hehe..Ayah lakk..WALLAHUALAM....hehehe..


Yg irine pikir2 skang..benda alah yg tengah main2 kat otak comel irine nih,
kalo de rezki...irine continue stdy dalam COURSE ACCOUNTANTCY...dapat pegang byk duit..pegang jee...
Pastuh..kalo de rezki lain..irine jadilah CIKGU..tuh pon kalo sng nak apply.Sbb skang kalo perempuan yg nak jadi cikgu,persaingan dia agak sengit..Yelaa..perempuan kan makin ramai..Lelaki makin PUPOSS~! Hikhikhik..betol kan?kenyataaannn..ngee
Pastuh..kalo ada laa rezki lainn..irine apply laa Stewardess..ngeh34x;p

Wat masa nih..tuh je kot irine pikirrrr:) nnt kalo ada lagi, irine tambah lagi dalam list tuh..hoho.

Jap2..irine try2 search td about nak apply jadi stewardess..ngee;p Nih laa yg diowang nakk:)

Requirements
  • Male & Female (Malaysian)
  • SPM with credit in English and Bahasa Malaysia or equivalent
  • Age: between 20 and 30 years old
  • Male: Height minimum 170cm, maximum 183 cm barefoot
  • Female: Height minimum 157cm, maximum 170cm barefoot
  • Eyesight: 6/9
  • Good communicational skills
  • Happy, fun personality
  • Fluent Spoken English and Bahasa Malaysia
  • 1 recent colour passport size photograph
  • 1 recent colour full body photograph (post card size) (3R)
  • Post vacancy for all nationalities
eemmmm..nk khayal2 japp..credit in English and Bm..emm?insyaAllah ada rezki lebih kat situ..Age plak..x cukupp..abaikan dulu.Tinggi irine lak, lebih dah drpd 157cm.Tinggi gue 160cm skang..~:) Irine mmg happy go lucky..haha. Argghh..InsyaAllah.rezki x kemana dongg...:)


Mama..Ayah!! Murni nakk jadi stewardess kat ARAB laa..hehehe...Alim sikittt...hehehe:P

So, apa pendapat korang semua eyhh?
Adakah aku buang tebiat? ngeeeeeee:D
 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in