Benye kah aku sbb kuat menangis?

:( + :'(



Errmmm..symbol kat atas tuh laa yg menjelaskan perasaan irine skang..Ntah rrr..rasa sedeyh sgt2 sbb tarikh kat atas tuh,smalam irine n family pergi hantar abg irine,Benloy nak balik Sydney balik.Irine pon amik MC 2 hari,khamis n jumaat,x datang skolah.Cuti sem dia yg 2 bulan tuh,irine rasa pendek sgt2 macam 2 hari jeww..Huuuu..Kalo die balik U dlm negara nih, ok lagi..X der laa smpai irine nak mubazir air mata.Nih x...jauhhhhhhhhh..kat sanaaaaaaaaa...kat sydney..Bukannye irine boleh ulang alik g sana jumpaa dia..

Sapa x sedeyhhh kannn..kalo dah rapat ngn abg yg kite betol2 rapat,pastu tetiba dia nak g jauh2 pulokkkk..Sedeyyhhhh rrr...

(nih pic 2 bulan lepas..bukan smlam ok)

Masa nak hantar abg irine,Benloy smalm nih pon...irine dah niat x nak nangis depan2 dia masa nk hantar dia tuh nnt..Sbb nnt, x nmpak rockk rr kalo irine ngis je depan dia..Make up jatuh nnt..huuuu..Sbb irine mmg dah nangis dah sowang2 sminggu sebelum dia nak balik tuh.Nangis sowang2 jee..Baru feel skit..Baru air mata tuh kluaq byk2 skit..ngeee..Lagipunn..smalm BenLoy ponn nmpak cam ngah x der mood je..So,x mau kaco dia rr time tuh.Takutt..Time nak salam BenLoy nih ponnn, x leyh tipu rrr..mmg nak nangis daa..tp irine tahan2 gakk..wat2 pandang tempat lain.Sakit weeyhh..tahan air mata nihh..haha. Time benLoy dah masuk kat dalam tuh pon..irine rasa cam nak tarikk jeeeee dia suh balik umahh..huuu...sdeeyhhhhh :(

Adushhh..pasni..time nak balik skolahh..
x derr lagi orang nak amikkk..Huuu..sedeynyeww..
Time BenLoy ada...full daripada hari isnin smpai jumaat dia amik irine kat skolah.Dah terpacak depan skolahhh..huu..windu nye saat tuhh :( Abg2 irine yg lain..x derr ponn wat camtuhh..Oopsss...aaa...pape je laa..

Pasni..x der lagi orang yg nak teman irine gelak2 dekat umahhh..
Xder lagi orang nak teman irine nye merungut2 penatt..
.X der lagi orang yg nak hantar irine pergi tusyen malam..
X derr lagi orang nak ajar irine naik motor lagi..Tp seb bek irine skang dah pandai naik motor..2 ponn..sbb BenLoy laa yg ajar irine.Kalo x,mmg irine x kan pndai naik motorr..huhu..
Pastuh..x der sape lagi nak ajar irine main guitar lagi..Huuu..sedeynyew..X der lagi, bunyi2 gitar kat umah nihh...sbb beNloy x derr..Guitar dia jew yg dia tinggalkan..Adushhh...
Guitar tuh pulakk..mesti ayah yg main2 kan..Kalo sedap x pew laa..tah hape2 lagu ayah mainnn guitar tuhh...huuuuu...
X der lagi...orang nak bawak irine g sana,sini,situ...Sbb..kalo benLoy ada...irine nak g mane2...semua dia bawakk kann..Huuu..
X der lagi..orang yg slalu support belanja2 irine lagii..Tuh yg paling sedeyhhh~!! huuu..


BenLoyyy..nak nangiss laaa..Ko x tau pe yg aku rasa..sbb ko x der peraasaaaannnnnnn sedeyh.huuuuuu :"(


BenLoy cakap...dia balik malaysia balik...bulan Januari tahun depannn..Lamenyewwwwww.....!!Setahun lagii..baru balik? Ya Ampunnn..Mesti time tuh, irine dah lupekan BenLOy..ngeh33x;p..Tipu jeeee...lalala~
And benloy cakap, kalo dia rajin n duit dia masyuk, bulan 5 nih cuti sem,dia balikk sini..Mintak2 balikk!!!


Special EXCITED punyewww~!

Ya Habibi Ya Maulana....Assalamualaikum sumee...ngee..
Seperti yg dijanjikan laaa kan kat entry before nih,yg irine nak hupdate entry tentang special present from ayah irine sndiri..huhu. Yeyaahhh..ekceli irine kan nak scooter irine sndiri kan..Irine pernah request scooter pink kat ayah and akk irine..Tp x dapat2 jugakk..Nak request scooter Ego laa katanyewww kann..Tp last2 xdpt jugekkk..Huwargghhh..hahha..Tp irine x tau lak yg ayah irine bg irine scooter lain..ngee..Scooter Naza namanyaa..heheh.Terima Kasih bangat ayahh~!!! ciumm skit..ngeee..taleh2..mama jelez kang..hua3

Siyessly...mmg cantik gak laa..tp siyessly jugak scooter naza tuh berat sgt2..hahah.tp still irine boleyh imbang laa..Tinggi irine yg 160 cm nih ponn x dapat nak jejak betul2 kaki bila naik scooter tuh.huhuhu..Nak kata pendek..x der pulekk..Jangan salahkan ketinggian irine..Salahkan ketinggian Scooter iteww~!muahahaah..Dah byk kali gak laa bawak g skolah time kelas tmbahan and sekali jew bawak g tusyen smlam.Adeyhh..tragedi betoii semalam masa bawak scoot g tucen..boleyh plak time nak balik tuh scoot tuh nak tumbang..Scoot tuh berat mana x nya kannn..Berat badan berlebihan betoll~!haha..

Nywayy..irine belum beli helmet lagi..lalalaa~ pegi tucen pon mana pakai helmet..ngee...Togel jew kepala nih..hanya mengharapkan kepala ku yg besar and bulat nih jew laa sebagai keselamatan bila jatuh di jalan raya..ngeh33x;p Agak2 hancur x kepala irine?hoho..Nauzubillahh betol..(tepuk2 n tampar2 mulut irine jap)huhu.Dahla semalam nampak Pak Polisi round2 kat jalan time irine nak on da way g tucen..Bayangkan x pakai helmet..Jalan sebelah2 irine plak tuh pak polisi tuh..huhuh..Cuak gilewww..ngee...Seb bek 2 owang pak polis tuh just pandang2 scoot n aku2 skali..die sengih2 jeww..Apa yg membuatkan pak polis tuh sengih2 senyum2 bagai kat irine?? X perasan ke irine x pakai helmet? Atau disebabkan irine memakai tudung warna purple yg menarik perhatian diorang?muahahah..

Taadaaaa...pic scooter irine..ngeh33;p malas nak citew2 bagai..hehe..

Scooter naza yg besshh gilewww tp berat gilew macam korang bawak lori buah kelapa..muahahaha..Tp beshh rr..laju gilewww berbanding ngn scooter Ego..ngee


Saya masih memegang lesen "L" lagi..hehehhe...X leyh bawak passangers buwat masa skang..hoho


Nywayy...to my dad..
thanx sgt2 ayah...:) Lagipun.ayah ckp nak tukarkan ekzos scooter kan??huhuhuhu..


Ayah...nak Motor Jaguh pulakkkk rrrrr~!! Vollleyhh???hehehhehe

Ana Sgt FENAT howkeyhhh~!

Sesungguhhnyaaa...ingin irine isytiharkan bahawa hari nih, hari sabtu yg sepatutnya hari cuti untuk irine melepak2 kan diri kat rumah.Tapi..tapi..tapi..disebabkan irine and classmate irine ada komitmen yg fenting banget kat skolah.Nak tau apa???huhuhu..

Macam biasa lahh..daripada irine fOrm 1 smpai laaa irine form 5,irine orang yg tersangat2 laa penting.Kenapa?sbb irine antara gurl2 yg terrrajin dalam kalangan orang yg terrajinnn..ngee..
Yelaaa..cam biasa jugak dalam kelas,irine pegang jawatan as Setiausa kelas and Ketua keceriaan.jawatan pengawas skolah irine tuh,jgn laa citer.Mmg x de kena mgena dalam urusan kelas.hu3.

Hari nih, irine and classmate irine sama2 utk cat kelas yg ditinggalkan oleh abg2 n akk2 form 5 tahun lepas.Adushhh..sgt2 laaa pening howkeyhh..sbb kelas yg we all duduk sekarang,colour asal dia COLOUR HIJAU~! Sesungguhnya...colour hijau tuh mmg colour yg irine menyampah sgt2..haha.So, irine pilih cat colour biru utk pembaharuan kelas irine nih.Lagipun, warna BIRU nih kan mmbuatkan otak kita fresh and ada rasa semangat yg membuak2 utk TIDO dalam kelas..muahahah..Tapi mmg besh rr..sgt2 fresshh..sejuk je duk dalam kelas yg colour biru nih.ngee:) Bangga and tersengih2 sorang2 sebentar..ngee:)

Heyyyy yaaa...jgn main2..ngk je irine nih macam nih, tapi bab2 mengecat n0 1 okeh...drpd belakang..ho3..Eyhh tader rr..irine terrerr laa bab2 mengecat nih.Sbb ayah n abg2 irine suka buli irine cat rumah time2 raya.ho3.So,kepakaran tuk mengecat tuh masih dikekalkan lagi..:P
Drpd pukul 8 a.m smpai pukul 2 p.m irine and 4 orang kawan2 irine cat satu kelas.Sgt penat okeyh..cam nk patah tulang belikat nih:) Tapi..takpe...merungut macam mana pon..irine shuke sbb irine puas hati dengan usaha irine cat kelas nih..Nak ngk pic kelas irine yg x seberapa tuh?Jomm..


Okeyhh..nih pic sebelum we all siap cat.Nampak x ada sisa2 najis cat colour HIJAU kat atas dinding tuh?Haa..hamik ko...irine dah cat biru.Selamat tinggal colour hijauuu...wekkss.haha..
(Irine yg amik pic nih, toksah tercari2 irine dalam kalangan gurl2 di situ)haha


After di catt kelas..Terasa nikmat sgt2 okeyh.Tader colour hijau lagi.Yeyeeaahhhh..
Yg ada tanda panah hitam tuh, tempat duduk irine.Paling belakang skali.Nak tau sbb pe irine suka dok belakang?
  • Yg pertama....!! Cam biasa lahh..x nak badan mucuk2 cam budak laki bila masuknya waktu petang kat skolah tuh.So, meja irine betul bawah kipas..muahahhaa..Nikmat..Fuhhhhh...sejukk..nak2 colour biru lagi tuh.
  • Yang kedua..~!!Ada cermin kat belakang tuh.Senang nak solek2 time cikgu x der dlm kelas..ngee:)
  • Yang ketiga...!!Tenang dok belakang sbb x nak stress2 sgt belajar.Dok belakang..apa yg irine buwat..owang kat depan x nmpk..ngee..
  • Tapi yg betol2 nikmat..muka irine yg dok belakang mmg famous kena attack time cikgu nk suh jawab soalan..ekekeke;p


Posing jaappp after cat kelass..ngee:)Muka penat tuhhhh..:)

Abisshhh..tuh je pic yg irine snap:)Penat sgt kat skolah tuh.Balik2 rumah je, ayah irine buwat surprise kat irine.Nak tau apa??ayah irine bagi irine hadiah yg paling2 bermakna and yg paling irine idam2kan selama nih:) Tgu taww..irine update blog lagi cite pasal hadiah yg irine dapat nih:)

Sungguh MENGINSAFKAN !~

Assalamualaikum ahli2 alam maya bloggerr...ho3.
Lama kan Cik Irine Nadia Marcello pergi menghilangkan diri utk bertapa di gua..ngeh33x;p Sowy guysssss...irine mmg banyak sgt2 komitmen skang..Now,SPM is my musohh ketatt!! So,kalo spm tuh dianggap sbgai "musuh",mestilah kita geram kan,kan,kan?geram sbb apa?geram sbb kita nak berjuang sehabis2nya tuk berlawan ngn musuh kita yakni spm tuh..ngee:)

Hey guys...dis entry,irine ingin share2 apa yg irine tau from blog my sys sndiri yakni
CPM HONEY NURHALIZA.dapat idea from her blog ekceli.Emm..bukan utk meniru her entry,but irine tertarik dengan satu entry nih.Betul2 mengajar n sedikit sebanyak boleh menginsafkan kita semua.:) Irine sure, dis video akan mmbuatkan u all cemua tertarik~!:)
Hope kita sama2 boleh share perkara2 yg baik nih:)
Check it out dis videO..Korang sume x kan nyesal punye bila sanggup tgk video youtube yg sgt2 lahh lamenye nak loading..ekkee;p WAJIB JUGAK PLAY KAN VIDEO NIh..hehhe

Iklan Syaitan (Aurat)-->Khas utk para2 muslimah di luar:)

Iklan Syaitan (bangun subuh)


Sekian..sebagai pengajaran buat kita semua.Video2 nih betul2 menarik bg irine.Wallahualam..rupa syaitan tuh macam dalam video nih..tp anggaplahh ianya sebagai contoh sahaja:) Moga kita tergolong dalam kalangan2 orang yg beriman.Amin..

Ya Allah Ya Tuhanku...Ampunilah dosa2 hambamu ini serta makhluk2 ciptaanmu yang lain Ya Allah...Aminnn..Aminn..Aminn..
 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in