G U I T A R owhh Guitar..

Assalamualaikum kowang. apa khabareee?
Hope sihat hendaknya.. kalau tidak sihat,
silalah orang2 yang sihat bagi nasihat kepada orang yg tidak sehat supaya org yang tidak sehat pergi kepada klinik kesihatan yg bdekatan.. hik3;p

Before dat, irine mau wish Gong Xii Fatt Chaii to all the cHinese yg merayakan.Expecially utk nyonya2 n apek2 kat blakang umah irine tuh.Komain lg diowang punya excited main mercun2 bagai.Smpai irine nak tito pon,tbantut.muahaha.Skang nih pon, still dengar lagi kaum2 chinese nih main terlompat2 terkinja2 ngn tarian singa tuh. Dah macam tarian naga pon ada gak.ngeeee:P Apa salahnya,kalo diowang try tarian lain pulok,,
tarian2 melayu..zapin ke..dondang sayang ke..cantik sikit kan,kan,kan ?:)

Emm..actually, arituh my brO,BenLoy, bawuu je beli guitar. Nak jd Man Kidal katanyewww~!haha. Sanggup pergi usha2 kat kedai guitar.Last2, tengah2 malam bagai, dia pergi jugak beli guitar.Semangat seyhh...kalox geti main,x tau laa ape irine nk ckp..ngeh33x;p
Masuk arinih, dah sebulan kot guitar tuh ada kat rumah. Yg kelakarnya, bila irine smpai umah from balik skolah je, abg irine smbut irine ngn nyanyi dengan guitar dia tuh.huhuhu.Sungguh Romantic kan,kan??ekekeke ;p Tp, malangnya, tiap2 ari lagu yg sama je abg irine bawakkan..haha.

Abg irine pon ada gak ajar2 irine.Mula2 tuh mmg AGAK SUSAH jugak laa..gasa cam main viOlin pon ada gak.haha.LAst2..dapat laa jugak keyword nak main guitar tuh:) We all refer main guitar tuh pon from Youtube and beli buku kord-kord guitar. Ayah irine pon smpai suruh BenLoy n irine masuk class guitar.Ayah nak support. Dalam hati irine, mmg nak sgt2.Sapa x nak kan? Mana tau, nnti irine jd pengganti Man Kidal..muahaha..Jd Minah Kidal.kekkeke :)

Tp pikir2 kan balik, drpd duit nk byk class guitar tuh, baik irine abiskan masuk tusyen2 tuk spm dis year.ngeeee:) Sungguh mulia hati irine. Tape2,after Spm kan ada kan:) Stakat nih, irine boleh bawak dua lagu je, tp still gagap2 n lupa2 lagi kord2 dia.
Lagu Kau Ilhamku by E-one tuh and Hey Delilah(english song).
Check it out pic irine time main guitar last day:)


AMik pic kat Eskeletor umah irine..ngeeee :)

PAdahal bawu dapat main 2 lagu je,
tp bajet cam dah pro je kannnnnn~!


Mannnnnn Kidallll versi bertudung
punya howkeyhhhh...ekekeke :)



Eja betul2,sebut betul2..

Cemekom wahai ahli2 alam maya blogger.ngeee~!
Entry kali nih, x de kena mngena antara yg idup mahupun yg udeyhh tiada.ho3.

Just kat sini nk memperbetulkan sesiapa2 yg kenal irine,
mahupun yg bakal mengenali Irine nnt.
Di cini ada pembetulan n salah faham sedikit tntang nama Irine nih..


Copp..copp..nk tya jap..u all kalo sebut nama "Irine" camne eyh??huhu
nk wat bancian jap..ekeke..

Adakah anda pasti dan yakin menyebut nama Irine dengan
SEBUTAN DAN INTONASI yg betul??


Adakah anda menyebut sebegini...???
  • Eee-rin??
  • Airini??
  • Airin??
Mana satu u all panggil??ekeke..X der laa..sbb, dah gamai benO yg tya irine.Nak2 bila kawan irine from fs mahupun blog,time2 dowang call, irine dengar gak diowang sbut nama irine cam lain macam jew intonasi dia.ngeee~! X salah pon, but nnt lame2 nama tuh akan jd pelik n bercampur baur kalo-kalo insan nih, panggil irine lain, yg sowang lagi insan nih, panggil bunyik lain.Kan dah jd susah tuh kan?muahaha..

Jadi..ingin saya memperbetulkan yew..:P
Nama Irine Nadia tuh..
disebut dengan cara intonasi camni..

Irine Nadia--->> Aiirin Nadia..
BUKAN
---> Eeeee-rin Nadia
howkeyh:)
Bunyik "I" dengan "E" tuh berbeza sama skali :)




Kenkadang cikgu cikgi irine nih, ingat irine nih LELAKI and irine pernah tersalah disenaraikan nama dalam list pemain bola sepak~!Aiiiyakkk!!! cikgu, nama saya kat blakang tuh ada nama "NADIA" cikgu..hehe..Tuh masa form 1 dulu punye citew..Skang cikgu cikgi, dah mengenali irine.ngee

Sekian,Makaseh. Dis post, irine nak ceritakan itu sahaja:)
Jangan salah lagi ok:)


H A P P Y BANGET sihhhh~!!!!

Assalamualaikum kawan2!
ape habaq abang2 , kakak, pacik2,macik2,datuk2,dan nenek, moyang2 dan semuanyalah~! ngeee~!.Aiayakkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! lama sungguh tak mecorat coret kan.. Korang sehat? harap2 gitu la hendaknye.

Owhh tawannn-tawannn skalian..ingin saya HABAQKAN di cini bahwa Irine dah kembali HAPPY howkeyhhhh..hoho.Ari2 kan..ngah gilew2 sedey.U all pon x tau kan sbb ape?sbbnyaa...kan..kan..kan..ekceli kucing irine hilang rr..kena curikkk kat owang2 kat taman irine tuh.X tau laa sapa.But yg pasti, smalam bila irine balik tucen je, ayah buwat2 surprise kat irine.Dia kata ada something brita terbaik buwat irine.Irine ingtkan hapelaa..dalam hati irine mmg irine dah pikirkan about kucing irine tuh.Pegi tucen,pikir pasal kucing..Pegi skolah, bad mood tewos.sedeyy beb.Sapa x cedey.Nak wat assigment add math langsung x siap.Sbb nangis2 kucing kena curik. Kawan irine pulok cakap irine cam owang x betol sbb pasal kucing ilang pon nk nangis.Eyhhh..lain orang lain pe'ell nye.tak tauu rr..irine ngan kucing nih irine anggap cam adik bradik..ekekeke..Jiwa penyayang kan irine nih?Untung anak irine nnt..hoHo.ngee

Kucing dah BALIK :):):) HAPPPY BALIK :)


Oh Ayah.. saya di sini.. selaku anak ayah..ingin mengatakan sesuatu..(cewah..!)
Ayah
Tahukah Ayah.. apakah tujuan anakanda menulis sebegini rupa?
Sudah tentu ayah tak berapa nak pasti apakah tujuan nye kan..
Tapi x pe yah..
marilah kita melihat dari sudut Objection.. eh Objektif nye kenapakah anakonda.. eh anakanda menulis begini..
Tapi sebelum apa2.. marilah kita ramai Tarik nafas panjang2…
Panjang2 ye..

ok..
terima kasih kerana menarik nafas..
Ayah..tHANX sbb buwat solat sunat hajat smata2 nk mntak doa supaya kucing Murni dipulangkan balik..ngeeee~! X sia2 solat sunat hajat kitew..ekekeke...:P
Nak ulang2 tayang balik rr pic kucing parsi irine :)
Ekceli pic2 kucing irine nih dah penah letak kat entry yg lepas..ngee..saje nk letak lagi:)


Cik Chatty..pasni pasang sistem keselamatan kat badan howkeyhh..
Senang nk detect..muahahaa.

L O V E U S A Y A N G..mmmmuaahhh bulu kepammm~!!!


Irine Dulu...Irine Skang~!

Accalamualaikumm..kOm apa...kombet..bet apa..betmen..men ape..mentol..tol ape..tolak...lak ape..laksa..sa ape..satu..tu ape..bla..bla..bla...ngeeee~! Skadar hiburan sahaja lagu dendangan irine iteww..ekekekee~ Isnin,Selasa,Rabu,Khamis,Jumaat~!! 5 hari berturut2 irine bjuang utk memerah otak kat skolah yg baru jew 1 minggu bukak nih.Mmg terasa perbezaannya..antara form4 n form5 skang.Ish..ish..ish..ana sangat2 fenat howwkeyhh..Tuhan jew yg tau..Tape..tape..berkorban untuk dis year jew :)

Pejam celik..pejam celik..pejam celik..anak bongsu kepada Tuan Hj Ab.Rahim & Puan Nornajirah nih..dah pon mencecah umur 17 tahun.Sgt cepat irine membesar.huhu.Tuh laa berkat drpd ayah irine tiap2 hari dok sumbat sayurrr jeww dlm mulut irine nih..ngeee~! Dats y irine shat.hoho. Bila tkenang2 balik zaman2 irine time tecik2 dulu..tetibe terukir satu senyuman yg lebau.Nak tau sbb apa? Sbb zaman tecik2 laa paling besh dlm dunia nih. Bila dah besar..biasa2 jew.hihi. Time tecik2 laa..kita slalu dapat perhatian semua orang. Mana pergi jew..orang sekeliling pandang2..jeling2 kat kita. Asal balik kampung jewww..ada laa tangan2 yg dok menyambut badan kita nih...nk dukung katanyewwww~!.Al-maklum laaa..masa tecik2 dulu..badan semua comel2. Skang bila dah besar..lg comel kan,kan,kan??muahaha..

Like me..masa tecik2 dulu..banyak sejarah nyeww tntang "Fakhrine Nadia" nih. Lahir2 jew..puan aku (my nenek) huhu, dia gelarkan irine dengan nama "Oshin".Nk tau sbb ape?Sbb time tecik2 dulu..asalnya irine nih putih owangnyewww~!hak33x..skang lain citew laa kan..colour putih tuh dah dikotori dengan colour2 ceria n harmoni warna hitam.huhu.paham2 jew la kan.ngeee~ Bila tengok2 balik album2 lama dulu..gasa cam besh jeww sbb dimanjakan dengan semua owang.:) Tp bila ngk2 balik...gupa irine time tecik2 dulu ada rupa macam anak buah irine yg "dak ipan" tuh..Skali imbas laa..huhu..2,3 kali imbas,dah gupe ank owang lain.huhu.

Before dat..sowy yg teramat2 k..sbb pic2 irine nih..pic2 lame..yg menggunakan camera ala2 beli di pasar lambak..huhu.Zaman2 dulu kan..camera canggih sikit jew ada..mahal lak tuh.So, dulu hanya menggunakan camera yg menggunakan Kodak 36 keping..haha..
So,meh2 ngk pic2 irine time daripada baby baru lahir dulu..smpai la tumbesaran skang.ngeee~!


Ngeeeee~! Nih laa Irine Nadia time baby2 17 tahun yg dulu..hoho.Rambut irine time lahir2 jew...sgt2 lebat howkeyhh..ala2 rambut lebat M.Daud Kilau giteww.ngeee
Cukur Jambul time~! Padahal irine x der pon jambul ala2 Jo Jambul tuh.But..sengaje jew diowang nk cukurr..hoho.Yg cukur tuh atok irine :)
( nnt nk balas dendam balik laa kat atok..nk potong jambul die pulokk~!)
Badan irine time kecik2 dulu..besau gileww cam sarung nangka~!!!
Ngk laa..cara si pemegang tuh mendukung irine,betul2 rapi n ketat metat~!! Cuba teka sape??muahahah..~!

Gaya potongan rambut ala2 gayung ~!! Mama irine punya keje laa tuhhh..
Masa nih tah umor brapa tahh..x hingat dahhh..Ngk2 balik..pic nih cam gupe anak buah irine laa..Dak ipan..hohoh
Abg irine tengah ajar irine camna nk main helikopter tuh.ngeee~! Time nih dah besar sikit..:)

Abg irine amik kesempatan kat irine time nih..Nk posing2 ngn budak comel..muahaha~!
U all agak2..sapa yg dok mencengkam irine time nih??hahaha..Terserlah ketembaman zaman kecik2 dulu howkeyhh~!

Irine ngn abg2 irine..Jangan tumpukan perhatian dekat pic irine yg kat tengah2 tuh.!!
FOKUSKAN MATA ANDA dekat pic abg irine yg senyum lebau tuh..muahahah~! irine ngk gelak ngk pic abg irine time nih..muahhaa:)
Irine ngn abg2 irine lagi :)
Dats alllllll :) Actually..ada lagi..but nnt penuh pulokk blog irine.sikit2 sudeyhh:)
Irine skadar nk share2 zaman kanak2 irine jew dengan blog irine nih:) Agak2..u all ada simpan lagi x pic2 u all masa tecik2 dulu??? :) If ada..just share2 jew dlm blog u all tuh.Boleyh dijadikan kenangan~:)
ZAMAN KANAK2..
ZAMAN PALING BESH
DALAM DUNIA YG FANA INI KAN,KAN,KAN???
NGEEEEEE~!

SaYa Doa,DOa Saya~!

Assalamualaikum cumee..ngeeee~!
1stly,, irine nk wish Salam Maal Hijrah & Camat Tahun Baru kepada semua yg meraikannya.Pagi2 yg sejuk nih, nak share2 apa azam zam zam alakazam aku kat my blog nih.Selama nih, azam aku hanya sebuah diary jew yg dengar semua luahan,coretan, and leteran drpd mulut aku.Aku gase, diary aku tuh pon dah naik bowing bin bohsan sbb azam2 aku semua x pernah nk complete and dilaksanakan secara sewenang2 nya. Azam tuh datang daripada semangt dan sebuah mimpi yg akan jd kenyataan jika kita berusaha.

Huhhhhh...~! Irine mmg x terlari drpd nk membuat azam baru setiap kali bersilih gantinya tahun ke tahun. Kalau Irine x de azam, means irine sombong & bongkak & berlagak seperti seorang DIVA. Sbb kita semua kena sedar bahawa x semua manusia dalam dunia nih cukup sempurna.
Eyhh..cop..cop..Kenapa eyh tiap2 kali kalau kita buwat azam, azam tuh sng nk dilupakan? Tuh semua mmg fitrah manusia eyh? Sbb..yg irine pernah dengar laa kan, 95% manusia akan lupakan azam mereka selepas 3 minggu.Aaiiiiiyaaaaakkkk~!! Cepatnya.Setiap tahun ada 365 hari..Azam plak dah dilupakan secara 3 minggu.Eyytt..x smpai sebulan lg.X abis bulan January lg dah lupakan. Ruginya irine kalau jd camtuh :(
Azam irine kali nih mesti jelas..minda pon kena sedar bahawa "DoA" itu peting untuk kekalkan azam tuh.Cikgu2 irine slalu cakap camni,
"Azam dalam DOA, 10 kali ganda lagi baik drpd doa yg kita sering lafazkan".
Thanx cikgu2~!! Sbb anda semua telah menyedarkan seorang manusia


Kalau uOls semua ada azam...napa irine pulokk x der kan?X aciii rrr...huhuhuhu..
Dis time..dis year..irine akan pikirkan azam yg positif jew howkeyhh..Sbb kalau irine pikirkan satu perkara yg POSITIF, secara automatiknya, 100 perkara2 NEGATIF dalam hidup kita
akan HILANG!! Sungguh menakjubkan howkeyhhh..~!
Azam azam zam zam allakazam~!

  • stly, azam irine tahun nih nk berjaya in my SPM. Kenkadang, pernah jugak terlintas satu istilah MOTIVATE kat kepala keras irine nih.." kenapa abg2 aku boleh berjaya, sedangkan aku pulokkk x leyh berjaya kan?"..Padahal we all makan benda yg sama, duduk dalam rumah yg sama.Semuanya sama.X tau lahh..kalau abg2 aku tuh dapat suntikan vitamin yg lebih kan,kan??ekekeke. So, tahun nih, tahun yg paling sukar & BUZY yg sangat teruk sbb tahun nih laa irine kena BERJUANG & BERPERANG secara abis2 san..:)

    X nak lg malas2 bagai lg dahhh tahun nih dan tahun2 yg akan datang. Nak rajin2 datang tusyen..nk rajin2 datang skolah..nk rajin2 datang situ sana sini.hihihi.

  • X nak lagi amalkan habit irine yg makin melampau2 jd nih.X nak lg amalkan "TIDUR" yg melampaui masa n batas..haha.Dah nak SPM, x der maknyanya nk tido awal2..nk tido petang2. Nanti boleyhh jd sewell kalo tido byk2 nih.X NoOOokkkk~!

  • Nk perbaiki solat2 harian aku,nk segerakan solat..x nk lembab2 lg dalam solat,nk perbanyakkan solat2 sunat dan perbanyakkan doa:)

  • Mama kata kat irine td, dia kata camni "Murni !! Tahun nih, azam ko kena kurangkan penggunaan handset..kurangkan berrrrSMS..hoho."~! Mama...tuh bukan salah Murni nk sms2..kawan2 murni yg slalu anta msg ..(kalau boleyhh nk jew ckp camtuh..muahaha)

  • X nak membazir lagi..x nak boros lg..( untung betol si "dia" di Indon tuh nnt sbb bila hidup dengan aku, maka duit akan abis seperti "air" sahaja..hehehe) Tp ok whut..at least, xder la kita jd kedekut kan macam Haji Al-Bakhil bin Hj Al-Buaya.~! Selamat duit2 tuh drpd telan dek al-kuburannnn.....ngeeee~! Taleyh2...kena jugokkk..simpan duit..kena menabung.Nak simpan duit dalam Tabung Ayam laa lepas nih.X pon..tabung yg ada bentuk Bangunan Tabung Haji tuh (eyh..ada keluaran lg eyh tabung tuh?muhaha)...x pon simpan dalam tabung buluh.Buluh yg gatal2 bagai tuh.

  • Nak kurangkan penggunaan internet dan alam2 maya nih. Memang irine dah ada niat dahh nk stopkan penggunaan internet nih, but Sang Syaiiitooonnn nirrraajimmm nih suka benO hasut suruh hupdate entry bawu kat blog..hupdate pic bawu kat fs.Aiiyaakkkk..~!! Ayah!! Mama!!! Jommm pi TMNET!! Kita POTONG line internet kat umah !!

  • Kurangkan berborak,bercerita.Kalo dah berborak ngn kawan2 tuh, mestilah ada jew campuran isu "mengumpat2" bagai nih..Tak Nakkk...!!! Dosaaa!!! So, nak jd seorang pelajar yg berbudi pekerti.Apa guna irine dapat award "pelajar berbudi pekerti" kalau irine x amalkan kat luar2 sana kann..kan?? Actually..saja jew nk promote yg irine pernah dapat award tuh..Hohoho.

  • Nak doa banyak2 supaya result SPM irine nnt..pihak Kementerian Pelajaran akan menurunkan graf SPM..hihi. Hope dis year..akan bg irine byk pengalaman2 yg amat2 bermakna. Lgpon...mama & ayah..galakkan irine masuk maktab.Nak anak bongsu dia nih jadi CiKGU katanyewwwwwwww~!!! Persoalannya skang..sesuai kew irine jd cikgu?? Cikgu Irine Nadia..Eyhhh..macam comeyy jew..heheheh..
Sesungguhnya.."AZAM" itu
satu "doa" yg HEBAT~!!
Irine dah buwat azam..just nk laksanakan jew skang..
Andaaaa???
 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in