Happy Bufday Irine Nadia MarceLLo~!




Salam..

Hari yang menginsafkan buat Irine..Ya... orang mungkin akan cakap, ada apa pada angka bila bertambahnya umur Irine...tapi tidak bagi Irine.Irine sgt2 menitik beratkannya. Selain umurku yang makin menginjak dewasa (even aku tau aku x bape matang lagi), bertambahnya umur bermakna Irine semakin dekat untuk menemui-NYA. Jgn salah sangka..irine bukanlah alim ulama yang pandai berkata2 mengenai hal2 Agama, tapi Irine ada kesedaran ke arah itu.

IRINE NADIA.......


Kalian mungkin lihat Irine dari luaran dengan sikap yang HEPPY GO LUCKY, peramah, ceria, tapi hakikatnya bukan senang untuk CREATE diri Irine sendiri. Susah untuk Irine menjadi insan yang bernama Irine Nadia Marcello seperti mana yg u all kenal..pelbagai tohmahan, kritikan,cacian perlu Irine harungi untk Irine jadi diri sendiri.( wahh giteww kan) Entry nih bukan utk irine sedeyh2..tapi sebenarnya Irine cukup bersyukur dengan kehidupan dan kebahagiaan yang ALLAH berikan pada Irine..Ya..mungkin kebahagiaan itu hanya sementara..and then dilimpahkan dengan pelbagai cabaran dan dugaan utk mendapatkan sesuatu kebaikan.

Ya Allah...di sini..aku sebagai hambamu yang paling hina, paling keji, paling kerdil dan segala paling ingin memanjatkan kesyukuran ke atas diri-MU atas segala kerahmatan dan nikmat yang KAU berikan kepadaku. Aku tau aku bukan hambaMu yang terbaik, tapi aku akan berusaha untuk menjadi sebutir mutiara di akhirat kelak. Ya Allah, tidak kira seteruk mana sekalipun dosa yang aku lakukan, KAU tetap berada di sampingku. KAU selalu membantu aku ketika aku lemah longlai dengan segala masalah dunia. TERIMA KASIH atas umur yang kau berikan padaku ini. Selama 17 TAHUN kehidupan aku di dunia pinjamanMu ini Ya Allah, aku tau dan aku sedar, aku banyak mempersia2kan segala peluang yang kau berikan kepadaku...Ya Allah, ampunkan segala dosa2 ku..tidak terluah dek kata-kata untuk memohon kemaafan dari-Mu Ya Allah. Andai laut itu menjadi dakwat untuk aku senaraikan segala dosa2 ataupun menulis denda seperti di zaman sekolah dulu, aku percaya ianya pasti tidak cukup bukan? Aku berjanji Ya Allah..untuk tidak terus mempersia2kan hidup aku ini..Ya Allah..andai kata esok lusa usia aku setakat ini sahaja, blog ini menjadi saksi bahawa aku mempunyai kesedaran untuk memperbaiki diri ini....dan Andai kata esok lusa umurku bernoktah di sini, aku pohon rakan2 yang membaca blog ini agar menyedekahkan Al-Fatihah yang tidak terhingga ke atas rohku...moga diriku ditempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman lagi solehah..
Amin..amin...amin...

Kepada family Irine : Murni x tau nak cakap apa lagi..tapi apa yang penting Murni sgt2 sayangkan mak..ayah...Benjal..Akk Honey..Benjoy..Benloy..and Si Dia..Murni tau..Murni antara anak dan adik-beradik paling bertuah di muka bumi ini sebab mempunyai family yang sebest ini. Murni tau ada orang yang x puas hati dengan keakraban adik beradik kita...tapi pedulik hapa kan, yang penting kita tak pernah curi harta diorang..kita makan harta kita je.haha

Kepada Para Ilmuan : Kepada cikgu-cikgi, ustaz-ustazah..dan semua yang pernah mengajar Irine walaupun sekecil huruf A untuk Appeton sehinggalah Irine boleh berdiri di tempat Irine sekarang. Irine ucapkan TERIMA KASIH yang tidak terhingga..Jasa kalian tidak dapat untukku balas dengan wang ringgit. Wang saidina mungkin boleh..HAHA. Thanx again.

Kepada rakan2 setadika dan sekolah..sekolej dan seuniversiti coming soon..haha.. Thanx jugak sebab sudi melayan kerenah seorang rakan yang bengong lagi menyusahkan seperti aku. Kadang kala..aku tidak sedar yang aku tersangat jahat untuk menjadi diri sendiri.Apa pon kalian..walaupun aku sedar atau tidak..kalian laa yang banyak mempengaruhi aku untuk menjadi seorang yang semakin dewasa (padahal aku rasa aku semakin tidak matang)HAHA.

Kepada rakan2 friendster, Myspace, Facebook dan bloggers2 tegar serta para2 sakura dan sakuri silent reader blog Irine nih, terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk Irine. Di saat Irine keboringan..kesemua alam2 maya nih laa tempat utk Irine bermadah dan meluahkan perasaan. Expecially blog irine nih..Tepat tarikh 3 September nih laa..hari lahir irine sndiri..irine start create blog yang x seberapa nih :-) Haaaaa..agak terharu di situ yeww kalian2.

APa pon...irine nak ucapkan terima kasih yang teramat sgt2 kepada kalian..terima kasih kerana sudi menceriakan hari2 insan yang bernama Irine Nadia..LOve u!! MMuuaahhhh!! Cium skit meh! haha..
Owhh ya sahabat2 sekalian..thanx jugak sbb korang slalu mengingatkan irine bila nak hupdate blog..huhu. Yeww..irine sedar..blog irine makin bersawang dengan riang rianya! Tapi..paham2 je laa...busyyyyy kan..kan..kan..

Ok..Thanx jgk kat sesapa yg mengambil berat pasal abg irine,Benjoy. Jgn gisau...dia dah SIHAT daaa..tuh rr..hasil jagaan rapi adik dia yg bongsu tuh..agagaga. ( betoll peee..) Thanx Benjoy sbb time aku jaga ko...ko pon jaga aku..ko layan aku cam puteri raja..HAHA! Mmuahh! Before dia nak balik U arituh..we all g satu tempat nih..


LOKASI : PULAU KOBAU PORFABOR
( eyhh..ada rrr nama tempat nih..mandai2 je cakap x wujud)
MOTIF : RELEASE TENSION BENJOY & IRINE..agagaga..
NAMA MODEL : TEUKU BERTHA AL-KETOMBE..haha
( benjoyyy cipta nama khas utk aku..x bullehh blaahhh..)

Ok weyhhh...doakan irine utk EXAM nih :) Chawww dulu..daaa...



Lastly, terima laa pic Irine n BenJoy!!haha..Yeee..kami berjaya menghasilkan satu bibir yg comel..ngee..Seksi bukan? Byk laa seksi..seksa taww!

Tapi kan..kan..kan..mak Irine cakap, sapa yg memiliki bibir tebal nih, memang UNTUNG! Irine tanya rrr..kenapa lak untung kan..
Mama cakap camni... " nnt ko dah kawen, ko mesti tau"..HAHA..Ok2..bye2..kang irine merepek jauh kang....bahhhayyyyyewwww~! Salam


Owh yaa..segala msg2 di hP yang x larat irine nak reply tuh akan tetap di reply satu persatu..No unknown yg wish pon akan tetap irine reply..wat2 kenal je kan..ngeee:D

Msg2 private dan testi2 di Fs,Ms,Fb juga akan direply satu persatu..sabar ya..Jgn berkecil hati..selebriti tidak akan mensia2kan keprihatinan anda itu..ngeh33 :P

p/s : Gigih i type entry nih tengah2 malam tawww..demi uOlsssss~! Bye.. :)

52 comments:

EyZa~! said...

hepy besday dear...=)
may god bless u..
gud luck 4 ur future..=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

irine:):)

happy bedday dear:)

dah tua dah. ekeke:):)

tp lagik tua lolly. da takdir.ngee:):)

good luck oke in spm nnt.

aKu NaKaL said...

Selamat Hari Lahir yea.. Semoga panjang umur x)~

Banyak gambar menarik ek.. hehe

Alhamdulillah ur bro da sihat.. Syukur kepadaNYA..x)~

Semoga dimurahkan rezki hendaknya ye x)~ amin..

affizza said...

irine..
hepy bufday..
Allah bless u always!
Toodles~

(",)

a t t said...

epy belated bfday..buleh? haha..

~`nAnie~ said...

salam
irine
epi bday
insaf sketika mbce tzkirah ringkas
moga di bulan ramadan ini allah
mmakbulkan doa irine
amin
gdlck spm

nhmnrh said...

happy birthday irine :))
good luck in trial & real spm nanti.

xoxox

Miss N. said...

happy birthday cik irine nadia :D

Ace said...

Happy Besday dik :)
Da beso da dia..
Tunggu posto anta sesuatu k.. hehe..

&

Goodluck for ur trial.
Same2 kite berdoa ye.

hanilopiplopz said...

hppy bday sis.. btw, wish u luck spm t owrite!

~ceRRy beRRy~ said...

entri irene kali ni matang sgt...
dh nmpk pn cam umor 17thn.. :)

tgk gaya irene pn sama..hehe..
comey..comey..
nice dress dik :)

lastly,
happy birthday irene nadia marcello...

Cik Sri said...

hepy bezday,
smoga panjang umur,murah rezeki,
shat2 slalu

gud luck 4 spm nnti ye.
=)

aizul said...

hapy besday sayang..penat abangmu ini menyanyikan lagu2 indah buat kamu di subuh hari..fite2 dgn azan subuh tadi..agagaga..

saygku,
benjoy bertuah dpt adik dan family yang ada skrg..kita kekalkan hubungan yang rapat nih ye.huhu..

cukuplah tuh, kang air mata menjejes2 plak! haha

~CPM honey_nurhaliza~ said...

ala...jd org lmbt lg...xpe2...yg pnting akak ingt tarikh keramat ni yg mana satu tika dulu,akak dpt berita gembira yg akak dh dpt adik baru...mmg mula2 jeles sbb akak dpt adik perempuan...ingtkan kalau akak sorg anak pompuan akak leh manja lelebih...tp akak silap...n bile akak dpt adik pompuan..br skang akak rasa best sgt2 sbb apa2 prob kita share sama...gelak guling sama2...nangis guling2 pon sama2 jugak...dik dgr apa akak nk pesan ni ok...baca jgn x baca...:0

1) akak nk muni balas jasa mak ayah yg bnyk bekorban utk kita smua adik beradik...jgn hampakan dorg ok...ingt ni..:0

2) keduanya,akak nk muni capai apa impian muni slama ni...n jgn pernah menyesal apa yg Allah dh kurniakan utk kita smua...:)

3) ehhh thiz week dtg bukak puasa kat umah akak rite?? nnt akak bg adiah yg akak dh bli smlm tuh ek...mgkin ko suke kot...cupcake akak try crk esok...sbb ko dtg ari sbtu kan??

last skali,jaga diri bebaik...ingt walau apa pon berlaku...kita adik beradik jgn gaduh2 n pisah2 ok...ingt jnji kita arituh ok...bye sayangku...mmuuahhhhh

Fakrul Radzi said...

happy2..hadiah ade dlm almari ko tau..

bspotgurl said...

Happy BIRTHDAY IRINE

MX said...

happy birthday....
may god bless u alwez...
best of luck for the future....

hazlin said...

Irine,
Happy birthday sayang...
semoga birthday tahun ini menjanjikan kebahagiaan, kesenangan dan ketabahan dalam mengharungi hidup. Semoga sukses dlm SPM...

eazy said...

hepi befday darl =)
semoga makin cantik dan cute.
n semoga dipanjangkan umir dan dimurahkan rezeki.

*mcm tawu jw location tu.ehehee

++...piCaSa-mE...++ said...

wish u epi burfday..moga pnjg umr + murah rzk + success dlm stdy + owiz epi n bhgia dismping fmly n si dia + moga pe yg dihajati t'mkbul + moga tabah hadapi dugaan hdp + n moga hdp diberkati dunia akhrt,i'ALLAH..n slmt b'puasa..

piECES oF ME said...

happy birthday irine!!!!
smga dpt best resuLT SPM!!!
mst dpt hadiah GEmpak????

al-Wann said...

wah birthday girl..
happy birtday dear..ahaks..
dah bsar pon anak mak sorg ne..he2..
bdan cm dah naik jer?naik ker?
skdar btanya..

hanny nadia said...

cik irene sygs !
hapy birthday yaa
semoga ta der dah orang
maki maki irene , moga
irene makin matang hadapi
semua tuh ;)

eh dear , makin santek ! ;DD

Diriku.... said...

assalamu'alaikum irine nadia..
1st of all, Slmt Ulangthn Kelahiran ke-17...
best baca entry kali ni...senyum je bile baca word by word!! heheheh...
alhamdulillah...benjoy dh sehat! kem salam kt die ye!!!
for u! utama kn lah mak ayah dlm apa jua keadaan...best of luck for your spm coming soon!!!trial dh start kn!?? gud luck eh...
happy birthday again! senyum selalu!!

Nad.Cydot said...

irine!
hepy bufday! :)

Syarifah Noor Amalina Alaydrus said...

salam :)
kak irine, happy birthday! semoga panjang umur and murah rzeki. happy always.
btw, good luck for your exam ;)

gda majidah said...

irine nadia!!!~
heppy burfday beb!!!~
sweet 7teennn..
gud luck 4 ur SPm..
kak gda akn doakan irine k!!!~
:):):)

^nad!ya^ said...

sorry lmbta wish...~happy belated besday irine..~semoga panjang umur..dan semoag sentiasa berada dalam rahmat-NYA...all the best in ur life....~..

[[ Sakura ]] said...

heppy besday...
semoaga panjang umur dan dimurahkan rezeki....

semoga berjaya di dunia dan akhirat

azaliahjsalleh said...

happy belated besday irine !
woahhhhhh , i luv photo2 itu ;)

ieda... said...

happy bday irine :)
May God bless you and live life to the fullest.
i like your blog :)

dayahLAH said...

haa~~~
nak wish jgk!
even aku nieh dak baru
hehe

hppy beday irine!
wish u luck 4 spm!!

^_^

ARieF said...

waa..
mkin cun r

hazirah abdul rahman said...

happy belated birthday irine,,=)

MiSyA said...

Epi bufday~
Cumel

MiSyA said...

Mao tuka link ngn si cumil!

intank said...

hepi besday dik,

semoga irine berjaya di dunia dan diakhirat

farish sinclair said...

hepi besday adek..cntek photoshoot hehe

Wahidah said...

happy belated bufday irene..
so hows ur exam...??

stay cute..:p

PHIRDOTE said...

i was here

miss_eliana said...

happy belated birthday dear!

hans said...

selamat menempuh hari tua anda dgn penuh cekal dan tabah yer
moga gembira selalu

full of love,keyna said...

lawaaaaaaaaaaa@
mcm model :)

^^pWiNcEsS sYaQeErA^^ said...

chumil nye irine nih..meh la jenjalan kt blogshop akk..
gadizstylo.blogspot.com

personal blog akak plk :
pinkypwincess86.blogspot.com

p/s:suke sgt tgk pic2 irene..photogenic

merahitujambu said...

happy birthday..moga pjg umur murah rezeki

Hanie Bee said...

nad :)
haapy bufday !!!!
uhukuhuk !!! hope nad succes dlm hdop ok ! hanie bee doakan nad bhagia n tros dberkati oleh allah s.w.t . .
yg pentg SMILE OWEYzzz .. ^w^

anis arisha said...

happy befday walaupun lambat lagi...semoga ceria selalu....<:

anis arisha said...

happy befday...semoga panjang umur dan ceria selalu...<:

budiyati murni chipsmore said...

epy bday 2 kak irine!!! hope u will succes in ur life..4ever n ever

budiyati murni chipsmore said...

epy bday 2 kak irine!!hope u will success in ur life 4 eva n eva

fatin syaza said...

hepy besday kakak yg ke-??? (: semoga kakak cantik slalu..solat jgn lupa..hehe

Zool Blogger said...

first time ke sini. tu pun sbb baca wall member fb.. . salam singgah selamat hari raya

ZooL

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in