Eid Mubarak ~!


Salam Lebaran 1430H..

Hi All:) Happy Eid Mubarak.Hope u guys had a great day.Mohon Maaf Zahir dan Batin rakan2 sekalian. Kepada sesiapa yg pernah terasa hati dengan irine , irine dengan penuh rasa rendah diri dan hina, memohon ampun dan menyusun berpuluh2 jari campur skali dengan kaki tangan untuk meminta maaf. Yg buruk datangnya daripada Irine, yg baik semuanya datang daripada-NYA.

Kita semua hanya manusia yg biasa dan kerdil tidak lepas untuk melakukan kesilapan..Irine Nadia tidak dilahirkan sempurna daripada semua aspek. So, irine harap segala dosa2 irine kepada u all sama ada secara irine sengaja mahupun tidak sengaja, harap dimaafkan.Saya dengan sepenuh dan seikhlas hati, ingin memohon kemaafan atas sebarang kesalahan, ketelanjuran, kekurangan yang terimpak kepada sesiapa sahaja yang pernah mengenali, Sesungguhnya, amalan bermaaf-maafan itu sgt mulia.

Irine pernah melukakan hati mak bapak irine, irine mintak ampun sgt2.
( bila time raya, dosa2 dengan mak ayah dah menjadi kurang sbb dah dimaafkan..thanx mak!thanx ayah!)

Irine pernah bergaduh dengan abg2 n akk irine.Murni mintak ampun! Murni akan cuba elakkan semua tuh berlaku lagi.sbb Murni nak hubungan akrab adik beradik kita nih akan kekal smpai bila2.Smpai semua adik beradik kita dah kawen dan ada bertimbun2 anak.HAHA! Murni x kawen..murni dah ditugaskan jaga mak n ayah! agagagaa :D

Irine pernah lukakan hati kawan-kawan.Irine pernah lupa janji.Irine pernah lupa budi.Maaf kawan-kawan.

Irine pernah menipu diri sendiri.Dan Irine sendiri sukar untuk memaafkan diri nih.

Maaf semua orang!

Dosa aku dengan ALLAH, antara aku dan DIA.., Dosa aku dengan manusia?


Ok sudah! Segmen memohon ampun sudah selesai! Kita pergi ke segmen cerita raya pulak!

Selamat Hari Raya lagi sekali kepada kalian semua. Owhh..tahun nih, 1st time dalam hidup irine beraya dengan 4 orang insan tersayang sahaja. Kalo dulu2 tuh, 1st raya, mesti penuh satu rumah..mau2 ada laa jugak campur2 dengan mak ayah, Benjal, Akk,Benjoy,Benloy,AKU, Abg Ipau, and dua orang budak kecik yg ketot serta metot. Tapi, tahun nih, akk raya kat umah mertua dia dulu.Sodeeyhhh!haha.Benloy lak raya di perantauan.Sian dia.dah 2 tahun daaa raya kat sana.Irine ingat, baru nak bayar segala hutang piutang irine kat dia tahun nih.Dah 3 tahun x bayar hutang kat abg irine sorang tuh.HAHA! nmpknya, HALAL laa gamaknyee! :D

Ok..takpe, irine and Benjoy secara tidak langsung bertungkus lumus untuk menjadikan raya tahun nih tetap Happy! Tetap Vogue! Tetap gorgeous! haha. Akhirnya,perasaan sakan untuk beraya tuh menjadi jugak. Tahun nih dah laa irine ada mood untuk beraya.Sgt bermoood ok!! ngee:P Ok guys, saksikanlah gambo2 1st raya irine :)

Ok..see this 1st! Deco by Benjoy.. :)

Photobucket

Pic siblings irine :) 5 orang kesemuanya.
Benjal, Akk,Benjoy, Benloy n Murni a.k.a Irine.

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Segmen menghapuskan segala dosa2 besar serta dosa kecik ngn mama n ayah irine!

Photobucket

"Ayah..Selamat Hari Raya..Maaf zahir tanpa batin.Murni mohon ampun segala dosa2 Murni dekat ayah.Halalkan segala makan minum Murni sepanjang 17 tahun nih.Doakan kejayaan anak bongsu ayah nih."

Before nak salam ayah kan..ayah irine cakap camni..
" Haaaa...nih dia anak bongsu ayah yg baik.."
( terharuuunyeeeee)

Photobucket

Mama n Irine
Macam PUTERI UMNO kan kitorang?haha..
Mama irine kecik jee orangnye..hihi

Photobucket

Mama...cium skit mehh!! MMuaahhh!
Rakus kan irine cium mama?haha.Ciuman terbaik daripada pencium yg terbaik! agagaga

Photobucket

Argghhh..comelnye kami! ngeh33:p

Photobucket

Cop2...nih pasangan adik beradik yek! Bukan pasangan couple!ngeeee:P

Photobucket

Photobucket

Irine n anak2 buah irine yg ketot serta metot iteww ngn akk skali:)

Photobucket

Nak g raya dah time nih..

Photobucket

Photobucket

See...seee..like GADIS LITAR! hahaha

Photobucket

Ayah dengan bini baru dia..Irine Nadia namanya!hahaha..

Photobucket

Mama...cium lagi!

Ok..i wore this wedges time raya :)Love this wedges!!
SPONSORED BY CPM HONEY NURHALIZA. Really appreciate it! Tocey2:) Tau2 je adikmu suke kumpul wedges..hihi

Photobucket

:)

Waiting for Next entry

37 comments:

hazirah abdul rahman said...

selamat hari raya irine,,
comel la baju raya irine ngan mak irine,,sama2 cantik,,
sayang cpm tak dpt raya dgn korang kan 1st raya,,
kalo x mest lagi meriah,,hehe,,


maaf zahir batin ye,,=)

aizul said...

waaa cantiknya deco by benjoy tuh!~ haahahaha..tgk tgn laa kan..ngee3x..

btw, walaupun makin kurang org kat rumah nih, benjoy ada je, tetap meriah! hahahah
slamt hari raya dik!~

Fakrul Radzi said...

wow mercedes baru..cantik dowh..
oh siot tol ltak gmbr aku ala2 maharaja tuh..
letak lah gmbr lain..
huhh raya kat sini dah abes..
keje belambak2 kene siapkan..
btw..slmt ari gayer

aizul said...

hahahahahaha copek laa balik malaysia..kita jalan2 nek merc!~ ngee3x

PeQ GaRaGe said...

oho..
selamat hari raye..
thanks kerne sudi menjenguk ke blog patik...ehe

nice pics here too..

Irine Nadia MaRceLLo said...
This comment has been removed by the author.
Irine Nadia MaRceLLo said...

hazirah : samat ari raya jgk :):)
cpm dapat raya jgk..tp die balik petang time 1st day raya tuh..:)

samat ari layewww!

aizul : tuh pon ada titik peluh aku gak taww bg idea deco tuhh..teman ko lagi g print..hahaa

benloy: mustilah cantik.,,kete aku tuh..haha..Tau pon nak merungut2..sape suh ko x letak pic byk2...:P

aizul : x pe benjoy..bior kite datang sydney sana!haha

peq :same2 dear:):)_

zam.enol.arep said...

selamat raye dak kecik irene...=]

nape nmpk tembam dpd bese?...
x pose eh??...haha

Irine Nadia MaRceLLo said...

zam: hahahahhaha..x baikk taww..malu irine cakap tembam..hua3:P
tape2..mmg x pose penoh pon..agaga

Mr.Chenta said...

digandingkan?

irine punya merah
kita punya cekelat =D

amat la jauh beza =P

irine sefamily tak sedondon ekh?

kita mmg tak pernah sedondon
masing2 warna kegemaran mmg tak sama
ahahahaha

kalau nak sedondon
gaduh jadinya
ada yang majuk =D

ai~~
Raya ari tu
sibuk makan
sampai lupa nak bergambar =D
ahahahaha

by the way
smart dress irine dan
smart no keta mercedes tu =D

kalau terjumpa kita hon

pin pin !! =D

Irine Nadia MaRceLLo said...

eyhh..bulehh jeww dgandingkan..nk dekat2 ekceli colour tuh..hahaha..
uitt2..lupe nak sensored kan no kete tuh..ahhahaha..sabau2..nak delete balik pic tuh nnt..bahayewww kalo ada owang pasann..hehhe

katak_78 said...

irine..ekceli irene lg comei senyum nampak gigi!!!!!!tolonggggggggggggg amek gambar nampak gigi ekkkkkkk

iyllienaz said...

irine..selamat hari raya!!byk dpt duet raya x??ley share ngan illi..hee=)

kyoO~rEz@ said...

ok u guys sgt comel okay..
adik bradik yg ceria-meria ^^
tq braya kat ma blOg..
camat ary ry ^^

~CPM honey_nurhaliza~ said...

selamat hari raya adikku...x de pon letak pic raya ko ngn akak...(kecik ati)...:(

Irine Nadia MaRceLLo said...

katak : haha..wawa..susah rr kalo irine nak senyum bukak gigi,,kelakau je nmpk kak..huhu...

illi : byk gak rr duit gayer..tmbah lagi ada abg ipau kann..bulehhh yewww share2 ngn illi..hu333

kyo ::):) adik badik comel..haha...same2 kyo:)

cpm : jgn gisau! ada je pic kite kak..sabo2..jgn keik ati..hehe:)

Ace said...

Selamat Hari Raya

Irine Nadia MaRceLLo said...

ace : slamat ari raya jgk:)

ichiban | いちばん said...

oh u siblings with aizul ek.. no wonder la mcm penah tgk je... hahaa selamat hari raya.. =)

Irine Nadia MaRceLLo said...

iciban : yup2..ngn aizul tuh siblings..kan ada gupe tuh..hahaha:P

Kap said...

waaa..
dah nampak makin dewasa..

A C E said...

nice blog lar die.. slamat hari raya.. jemput dtg singgah blog.. xde kuih raya,, =p

Irine Nadia MaRceLLo said...

kap : :) dewasa ka?
ace :ok2..nnt irine singgah ur blog..nak melantak rendang skali..kekeke

piECES oF ME said...

SELamat hari raya!!!!

Irine Nadia MaRceLLo said...

selamat hari raya jgk:) maaf zahir..tanpa batin..hehehe

ice said...

igtkn cium mak saye tadi. haha.

Irine Nadia MaRceLLo said...

ice : huahuahuhua...tuh laa..tape2..same je laa mak kite..sume same..gaya sama..cakap sama..arhhhh..sumenye same:):):)

azaliahjsalleh said...

happy eid ;)

Mr. tercabut said...

cantek betul... sweet sgt... tema raya Mr. T oren peach.. huhu... selamat hari raya!

srikandiFIRDAUS said...

slamat ari raya irene..
suka tgk irine && family..
sweet sgt...
pe2 pon jom exchange link..
blog irine terbaik yg penah sis jumpa..

HIZAMI said...

hepi raye!

jelez dgn keakraban anda sume!

hehehe~

Cik Sri said...

selamat hari raya..
ske tgk family irine..
happynye...
;)

FaTin GemiNi said...

irine..happy eid mubarak..!!:)
mintak ampun salah silap k..
siyesz...!!comeyy gileeww2 irine senyum nampak gigi..betol x tipoOo...
pas nih senyum cam tuh plak ek amek gmbar..

hanny nadia said...

macekk shumill
selamat hari raya yaww :DD

Lala said...

adik..kalo adik jd model mmg cun...model bertudung la...sgt comel...

Diriku.... said...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI IRINE!!

OnieMia said...

last pic tu... tak sakit kaki ke pkai dik??? kalo akak dah surender... tapi org muda tak salah nak melaram...

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in