Kejadian Tak Berapa Aneh.


Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera buat semua pembaca2 blog ini tidakkira lah sama ada menggunakan komputer riba ke,komputer atas meja ke, komputer atas kerusi ke,komputer atas tilam ke, menggunakan PDA, guna handphone dan sebagainya ye.
..As u ols know..irine memaaaaang teramat-amat-amat-amat-ahmad-ahmad albab lah bz ckang ni.. Kowang sihat?? irine Alhamdulillah..sihat..

SEGMEN PERTAMA!

MOOD : MALAS!

Hari ni Irine sgt malas. Eh tak. Rajin. kurang rajin. Lebih kurang la tu. Irine telah memontengkan diri dan tak pergi kelas . Kelas Pendidikan Jasmani je pOn..Kawan irine yang bersalah :p dia cakap nak ponteng sbb kami dah lame x ponteng kelas . irine pun lincah aje. tapi last2 die pergi pulak. Liya!! awak belot. nasib baik kite comel sikit dari awak. kite maafkan la.
Irine sebenarnya sangat mengantuk masa kelas pagi tadi. asyik tersengguk-sengguk. tak tahu kenapa. mungkin kurang tidur semalam. bukan mungkin lagi. tapi mmg kurang tidur. tidur 2 jam sahaje. nasib baik cikgu ramai x masuk and just bg tugasan je. tak de pulak rase mengantuk mase tu. disebabkan perasaan mengantuk yg tersangat itu, irine tidur la lepas bereskan semua keje. eh tak. sebelum tu usha kawan irine jap..die pon tidur. bestnye tidur. tp ada sorang makhluk nih plak kacau. . pastu dah tak leh tidur. ape lagi. terjadilah kejadian yg tak berape aneh tu. kawan irine ambik camera dan tangkap gmbar irine yg sgt comel lepas bangun tidur. hehe.*Prasan jap..
HaiiyoooOO..sgt2 laa puas hati minggu nih..sebab dah x de lagi bebanan tugas2 utk menyiapkan folio seni yg betimbun2 tuh.huhu.Sukenyew!! sbb td irine dah hantar kat cikgu irine. Kalo nak tau..irine lah orang terlambat hantar folio.hoho.Bangga laa plak.Sbb apa?Sbb irine terbongkok2 smpai tengah malam..smpai pagi nak siapkan cepat folio.Yelaa.kan pernah ilang kene curik dulu.Tape2..forget it~!
SEGMEN KEDUA !

Mula2 pasal arwah Michael Jackson ah kan. Semua blog nak cerita pasal dia.. irine pun nak. Memula irine dengar ayah irine cakap dia dah meninggal dunia. Ceh.. Ceh.. sopan betul irine berkata- kata. Mula mula irine tak rasa apa sangat ..tp malam tu irine nengok konsert dia dekat tv memang sedih la kan. Irine lupa pulak dulu irine minat gila kat dia. hish. Yelaaa..mmg laa minat..sbb dia wat pembedahan plastik byk kali semata2 nak putih.hehe. memang terimbas segala kenangan lama. . Lepas tu irine gelak sorang sorang tengah malam tu sebab tengok video klip Thriller baru aku tau Geli Mat dapat inspirasi dari mana. haha. Gila sebijik. Anyway..Semoga rohnya dipelihara. Amin..

Ok! SEGMEN KETIGA! .

ni macam pengumuman la jugak.

Baca je jangan nak bising kata Irine annoying. ni dia punya blog sukati la nak tulis apa. haha. Dengan ini diumumkan Irine telah beli baju raya.HAHAHA. Ececeh. Ayat cannot go. tak boleh blah. sekarang semua nak dwibahasa. Mama n Ayah irine cakap..x lama je lagi nk puasa..So,baik kita bsiap sedia before semua kedai2 jahit x nak terima tempahan lagi.hehe. Wahai abg2 irine yg berada di UTM dan Uni Sydney...adikmu telah siap menempah 5 helai baju kurung.Sepatutnya kena 30 helai baju kurung.Ye rr..raya 30 hari..huhu.Tamak sungguh!Korang bile lagi??ngeh333:P

SEGMEN KEEMPAT!
Mengimbau zaman kenangan kanak-kanak :)

Pejam celik..pejam celik..pejam celik..Irine dah pon mencecah umur 17 tahun.Sgt cepat irine membesar.huhu.Tuh laa berkat drpd ayah irine tiap2 hari dok sumbat sayurrr jeww dlm mulut irine nih..ngeee~! Dats y irine shat.hoho. Bila tkenang2 balik zaman2 irine time tecik2 dulu..tetibe terukir satu senyuman yg lebau.Nak tau sbb apa? Sbb zaman tecik2 laa paling besh dlm dunia nih. Bila dah besar..biasa2 jew.hihi. Time tecik2 laa..kita slalu dapat perhatian semua orang. Mana pergi jew..orang sekeliling pandang2..jeling2 kat kita. Asal balik kampung jewww..ada laa tangan2 yg dok menyambut badan kita nih...nk dukung katanyewwww~!.Al-maklum laaa..masa tecik2 dulu..badan semua comel2.

Tp bila ngk2 balik...gupa irine time tecik2 dulu ada rupa macam anak buah irine yg "dak ipan" tuh..Skali imbas laa..huhu..2,3 kali imbas,dah gupe ank owang lain.huhu. Before dat..sowy yg teramat2 k..sbb pic2 irine nih..pic2 lame.. So,meh2 ngk pic2 irine time daripada baby baru lahir dulu..smpai la tumbesaran skang.ngeee~!


Ngeeeee~! Nih laa Irine Nadia time baby2 17 tahun yg dulu..hoho.Rambut irine time lahir2 jew...sgt2 lebat howkeyhh..ala2 rambut lebat M.Daud Kilau giteww.ngee


Cukur Jambul time~! Padahal irine x der pon jambul .But..sengaje jew diowang nk cukurr..hoho.Yg cukur tuh atok irine :) ( nnt nk balas dendam balik laa kat atok..nk potong jambul die pulokk~!)

Badan irine time kecik2 dulu..besau gileww cam sarung nangka~!!! Cuba teka sape yg peluk irine??hehe


Gaya potongan rambut ala2 gayung ~!! Mama irine punya keje laa tuhhh.. Masa nih tah umor brapa tahh..x hingat dahhh..Ngk2 balik..pic nih cam gupe anak buah irine laa..Dak ipan..hohoh

Abg irine tengah ajar irine camna nk main helikopter tuh.ngeee~! Time nih dah besar sikit..:)

Abg irine amik kesempatan kat irine time nih..Nk posing2 ngn budak comel..:P


Irine ngn abg2 irine..Jangan tumpukan perhatian dekat pic irine yg kat tengah2 tuh.!! FOKUSKAN MATA ANDA dekat pic abg irine yg senyum lebau tuh..muahahah~! irine ngk gelak ngk pic abg irine time nih..hehe.But!! Irine MEMANG SUKA PIC NIH..So Sweet!!


Irine ngn abg2 irine lagi :)

Irine skadar nk share2 zaman kanak2 irine jew dengan blog irine nih:) Agak2..u all ada simpan lagi x pic2 u all masa tecik2 dulu??? :) If ada..just share2 jew dlm blog u all tuh.Boleyh dijadikan kenangan~:) Actually..pic time irine kecik2 nih irine dah penah buat entry before nih.But Cikgu Tusyen Irine suruh irine letak lagi sbb dia tlepas nak baca entry yg dulu:) So Cikgu, baca laa puas2:)

ZAMAN KANAK2.. ZAMAN PALING BEST DALAM DUNIA YG FANA INI KAN,KAN,KAN??? NGEEEEEE~!

Anda berminat utk mmbaca entry yg lepas2??

27 comments:

EyZa~! said...

wow!!~..jdik org 1st 2..ngeee!!~

irine sgt chomey howkeyh!!~
ag2 gmbr time pkai sekap @scarf 2..hik3!!!~..

tk cre dear..=)

Irine Nadia MaRceLLo said...

hikhik;p
tuh sekap mak irine..ngeh333:P

aKu NaKaL said...

wah wah wah.. muke dak dak nakal tu kecik2 tu.. manyak buash kan kan.. hehe xP~

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh..
cikgu irene pn bersemangat nk tgk wajah2 comey irene..hehe

eh2..
nape muke benjoy x bape comey plak ms kecik2 ek..??
alamakkk..
jgn repot sudaaaa...
hehehe...

Irine Nadia MaRceLLo said...

dak nakal= hahaha..manyak buash???jgn men2..hehehe

cherry : kalo cgu irine ngk semangat..tuh yg irine suke tuh..hek33;p
benjoy comel wOOo masa tecik2..hehe..byk lagi pic die yg irine xletak lagi:) tp siyess..masa tecik die pon cam dak ipan..hehe

aizul said...

ko jahat meh!!

ko letak gmbo aku yang tak senonoh je eh! hahahaha

benjoy tetap paling comel..kan kan kannn?? hahaha

Putera Arjuna said...

aku lagi hebat..
hari2 ponteng kuliah..
hahahaha..

comelnya korang adik beradik..hmmm
gambar aku waktu kecil2 dulu sume dah hilang..
tinggal yg terkini je.
huhuhu
sob3

Cik AniS GalaXy said...

so sweet
comel irine
ur abg2 pun comel dek oii..hehe

missdiya84 said...

yerp..zaman kecik2 la paling best n tak boleh dilupakan

~CPM honey_nurhaliza~ said...

dik.......i'm back from my sweet honeymoon with mr ruffy...sgt2 penat howkeyhhh...x sempat nk kol2 lg...td akak dh suh mr ruffy bg brg2 akak blikan tuh kat papa ok..:)

rizz said...

hahahhaha shomeinya mse kecikk!

Irine Nadia MaRceLLo said...

AIZUL : huhuhu..mane de...bukan ke ko masa kecik2 comel jee...ngeh33:P:P yup2..comel gilew!!!haha

putera : dasyat gakkk..huhuhuhu..ari2 tuh..:P
emm tuh rr..pic2 lama nih kene simpan leklok...nnt dah besa leh wat kenangan..hoho

cik anis : masa kecik2 mmg rr..huhuhu... abg2 irine pon sama gakkk..ho3

miss :betol2..agree!!

cpm : tuh rr kak...akk sombong gileww masa g honeymoon..x ingt muni pon:( majuk seyhh

rizz-taww tapew..lalalal~hehehe

Irine Nadia MaRceLLo said...
This comment has been removed by the author.
qieqieaqilah oke ? said...

babe,u gila chomel ahh
hahak qieqie gelak jgk tgk pic abg irine senyum lebau .
kemsalam abang ehh. chomel.
ngehngehngeh ;DD

Irine Nadia MaRceLLo said...

qie2-huhuhu..tuh rr..irine pon tgelak2 gak ngk byk2 kali pic abg irine senyum lebau tuh..hohoho..thanx dear:)

Diriku.... said...

suke part zaman mude2 tu...hahahha...
comel ba irine!!!
sesekali ponteng,xpe...jgn selalu sudah...!hehehehe....

katak_78 said...

True....I missed my kiddos days.....oww...now I am 30-ties...sungguh cepat katak_ayu besau...huhuhu

Irine Nadia MaRceLLo said...

diriku-huhuhu..part mude2 mmg laa..uhhuu:P

katak-huhhu..tape2..mmg zaman kanak2 tuh mmg zaman best..rasa cam nk flash back je balik..

ice said...

aku paling suke segmen kedua jeh. haa.
aloi snyum lebar je. haha..

Irine Nadia MaRceLLo said...

ice- boleh plak pilih2 segmen..hahaha
benloy mmg camtuh..smpai skang..haha

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

Irine Nadia MaRceLLo said...

hapi- hye BACK dear:):)) thanx 4 visiting!:)

imiraboutique said...

Irine~

wah dah lama x komen dkt blog irine hehe.busy ngan online boutique sekarang.Visit me k?
ada shawl n tudung nurbarakah.

uit~ baju raya 5 pasang???
hehe.okla tue.raya kan 1 bulan.
mmg patut ada 30 pasang hee~

p/s: Nak dekat SPM ne,tambah2 kecomelan dia!

Irine Nadia MaRceLLo said...

hai kak!! yup2..
lame daa x nmpk muke akk..hehe
ok2..nnt irine borong ok sume tudung kat akk!! tp kene layan irine baek punye harga taw..huhu

chipsmore said...

perghhh...5 helai baju??? banyaknye,,, ;)

Irine Nadia MaRceLLo said...

x byk pon kak..kalo nk dbndingkan dengan zaman kecik2 dulu lagi besh:)

SiQaH said...

singgah di sini :)

sy suka segmen ke2 dan ke3 :)
video Geli Mat tu memang lawak.boleh lak wat lirik gitu..hehe.siap nari..

byknya baju raya irine.raya sakan nie..kt satu pun tak tempah lagi..huhu

n nak bagi pujian sikit..kamu comel!! :)

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in