KeM BTN..Treeetttt,,,Truuuttt...:P

Assalamualaikum to sesapa laaa yg terrrrrrrbukakk,terrrrrrrtaksengaja,terrrrrrrbacaaa blog nih yg dah 1 weeks bersawang riang lamenye..hi3;p Aiiyoo..3 hari irine pergi memerap dalam hutan yg terpencil nun di sana...huhu..
(Pic Irine and akk angkat irine kat Kem BtN tuh )
Yaww,Actually irine bawu je balik from Kem Biro Tata Negara (BTN) kat area2 nak smpai kampung irine sndiri,kat Muar.Sesungguhnya, satu badan irine x elok2 lagi sengal2 ototnya. Sengal2 kat kepala,tengkuk,leher ( haha,sma je),telinga,dahi,mulut,tangan,kaki,betis,peha,buku lali...Haa..kira satu badan nih la,cukup pakej still mengalami sengal2 sendi dan otot.Kem we all nih start from hari jumaat arituh smpai smalam,Ahad.Sgt2 fenat howkeyhh..Smalam pon,ari Senin, mau laa 2 kelas yg pergi kem nih x datang skolah.Haha..penat punya pasal.Yeww rr..penat kem nih,we all bajet2 laa macam bawu balik PLKn..ngehh3x;p
Kem BTN nih, sekolah irine,Ghafar Baba diCombinekan dengan sekolah Kem Terendak.Nak x nak,terpaksa laa kan gabung.Mula2 tuh, budak2 sekolah irine semua macam risau laa camne laa hidup 3 hari dengan skull Terendak.But, apa yg irine boleh cakap, skull Terendak agak BESH laa:) (kene puji2 bagai,bahayewww)hi3. Mmg kursus nih betol2 laa mencabau iman irine...n maybe kursus nih dah berjaya membina jati diri irine yg sebenar.Waahh~!ha3;p x menahan.

Masa 1st day tuh,x de apa sgt,just macam kem2 biasa laa,we all semua kena dibahagi2kan kumpulan.Combine2 kan dengan student Terendak.Yeaahh..apa yg irine boleh cakap kan kat sini, irine suka dengan Team irine.Sgt2 besh!!:) And pengalaman yg irine x kan lupakan smpai bila2, masa activity Night Walk.Perrghhh..tidak ku sangka,night walk kali nih sebegitu kejam. Tepat2 pukul 12 pagi, we all semua dah kena bkumpul kat dewan.Nk dengar taklimat.
Aiiyooo..irine dah gilew2 punye risau bila Faci irine cakap sorang2 akan dilepaskan dalam hutan.Beza antara seorang dan seorang ialah 10-20 minit camtuh laa.Hutan kalo kecik takpe, nih x , tah hutan belantara mana laa diowang letakkan kitorang. Then, we all jalan dalam hutan just berpandukan " blinker" colour merah je okeh.Irine lak orang yg ke-69 jalan dalam hutan.Mmg sebelum2 tuh, irine dah jd para ulamak dah.Tibe2 je kan?yeww rrr..berzikir x tentu pasal,takut sgt laa kan.Mana x nya, faci cakap, ada 2 je point tuk we all.1st, kalo focus, we all akan datang balik dengan selamat dalam kem nih, and 2nd, kalo x focus, we all akan sesat dan x kan jumpe balik kem nih.X ke kejam tuh??Muahaha..

Memang agak terok jugak laa bila dalam hutan tuh.Nak2 dalam hutan tuh mmg gelap.Giliran Irine start jalan masa tuh pon dalam pukul 2.45 a.m maybe.Celaru betol otak irine.Macam2 pikir.Yew rr..mana x nye kan, mau2 irine x balik umah kang..haha.Time dalam hutan sorang2 tuh, ramai gak laa faci2 we all menyamar jd hantu.Kuang hasam betoii..tetibe bg salam laa,tetibe batuk laa,tetibe cuit2 laa..Mana x tepeganjat kan?Dalam hutan lak, sorang2 akan merasa jatuh and rendam dalam paya lumpor paras pinggang and dagu.Terok kan??huhu.Lumpor kalo wangi x pe, nih x, kawan2 irine cakap, paya tuh tempat Al-Babiun berkubang..Samak weyhhh~!!! Mau2 laa dalam nak dekat 2 jam dalam hutan tuh.haha:) Finally, smpai jugak:)Tuh pon,bila sampai kat kem dalam pukul 4.30 a.m.Lama kan?huhu
Byk jugak laa activity2 lain. Korang pon maybe dah penah merasa jugak kot:) Yg penting, baju2 and kasut irine sgt2 kotor howkeyh.Kotoran degil betol si lumpor yg melakat tuh..Macam dah 10 tahun pakai kasut tuh.Uwargghh..

Nih je antara pic2 yg sempat di "snap" kan..huhu..Time night walk mmg takder rr..huhu..

Bak kata faci " Main Spider2" time nih..muahahah


Kasut Pink x pleaseee...hohohoh
Kena denda time nih sbb lambat..haha.50x ketuk ketampi..kejammm :(
Berlatih jd Askar Wataniah Negara..ekekekee:P

Yg nih lak..irine xtau rr..nak cakap berlatih jadi askar apa pulakkk..muahhahaa:P Bak kata Faci yg menarik kaki mangsa tuh, "macam tarik labi2 keluar sarang"..agagagagaga:))
Nih antara muka2 orang kuat mengangkat seorang2 manusia..haha


Sesi presentatioN..muka masing2 blur jeee..sbb satu hari x dapat sentuh makanan..

Sesi riadah yg paling boring bin Bohsan..Dah laa time nih mengantuk tahap gabanzzzz...

Hikhik...my gengg sumenyewww..:) budak2 kem terendak:)

Cikgu Dhiya yg sgt2 canteeekkk~! Dia laa yg bawak we all selama 3 hari kat kem nih:) Cantekk!Baik gileww~!

Irine and akk angkat irine:) Sys Yaya:) Cam ala2 kembar kan???ngeh33x:P Sayang banget.Time nih before nak brtolak balik:)

Waahhh...sengal2 badan x ilang lagii~!!!
Ayah!! Tolong pijak belakang badan Murni!!!

38 comments:

lya said...

wow bestnye
dpt pegi kem!!!

rizz said...

wahahha best la irene kem2 cmni heeeeee

Irine Nadia MaRceLLo said...

lya-tau tapeee..ngeee

rizz-tuh rrr kann..sgt beshh~!::)

~honey_nurhaliza~ said...

dik..watpe suh ayah pijak x best...suh cik khalid arrr..die kan pengalaman pijak anak2 die..wakakakak...ehhehe...:)

kem plkn lg best kot...:))

huney_wawa said...

eh..
akak pon dh penah rase taw..
sgt takut kn biler kna lepas masok dlm utan..
uiuiiuiuiu..
seram...
tp biler dh sampai sgt2 r release kn..
hehehe~~
best memory tol..
huhu~~~

Irine Nadia MaRceLLo said...

honey-wawa...cik khalid bahaya...kang x psal2 murni arwah di tangan cik khalid yg mengerenteng iteww..ngeh33x;p..
psstt..kak ida ada blog ka?kang kantoi kang..haha

huney-aaahh..betoi22..b4 nak masuk komain stress lagi..haha..dah smpai je..gase cam besh sgt2:)

~honey_nurhaliza~ said...

ko saje suh akk reply kan?? nk bnyk kan komen smpi 100 comment la tuh...hehehehe...mmuuaahhh kat munniiii..:)

undrgnd said...

waa...
dh lame xdpt msok utan..
wt program kt tpt yg byk oksigen tu.
hahaha

k.A said...

owh.skrg dak2 skolah pon dah kena g kem btn eh? hehe

terendak..waa..tmpt lahir ku..
rindu2 kat melaka!

cIk pEnNa said...

uihhhhh..beshnye!
teringat zaman2 dulu le..
heheh
;)

Fakrul Radzi said...

mesti lawak ko tyme kat hutan malam2 tuh..ade kincing2 kincit2 x?haha

Irine Nadia MaRceLLo said...

honey-hahah..mmmuahhh kat akk jugakk rrr..hehe

undrgound-muhahaha,bagush kan wat dlm hutann..byk gilew oxigen free..hehe

k.A-aahh..bukan budak2 skull menengah je yg dah kene pegi,budak2 skull rendah pon ada yg dah kene pegi..hehehe..waahh..terendak ka??usihh..dekat jee ngn sini..hehe

Irine Nadia MaRceLLo said...

cik penna-tuh sume memory2 paling besh kan???ngee

benLoy--aah2..aku terkincit2 dalam hutan tuhh ikut jejak benJoy yg tkincit kat umah puann..muahhaa

dianna :) said...

waaa nasib baik 3 hari je kan?
kalau x sure irene dah lari balik umah. hehe

tahu x, dianna pernah g ken intensif tau. sembilan hari. bygkan sembilan hari. dgn komander yg mcm *tuutt* hehehe.

Irine Nadia MaRceLLo said...

dianna-hohoho...9 hari ka?bahayewwwww..kat tmpat irine tuh sume fasi2 die baikk gilewwwwww..huhuhu

Liena Cutez said...

weyh..mane ko cilok gmbo2 tue??penat ak tgu from cikgu,,x dpt2 pon...manyak hangen wo...huhu..

Purplelito said...

dh baca entry neh pon dh terasa penat.haha..syokkknye pegi kem.heheam

naDia~ said...

irene.
sgt besh laa..
after nihh owg ader camp gax..
faci dari uia.
mau cakap arab nantii..
mati deyhh..
nggeee~

ouh yaa.
kulit da bertukar warne ta?
haha.

Irine Nadia MaRceLLo said...

liena-hua3...jgn jelezz aku dpaat dulu pic2 nihhh..ngeh33x:) tape2..kalo ko nak pic2 btn, ko bg pendrive ko kat aku,nnt aku transferkan okeyh?

purple-aahh kan..baca entry nih pon dah wat owang ngatok..ekekeke:)

Irine Nadia MaRceLLo said...

nadia-ekekeke;p kulit mukaQuh x berubah colour pon..sbb byk activity dalam hutan jeww..ngee..

aKu NaKaL said...

wah haha mcam best je ... nway esok aku pi cam BTN ni gak.. seminggu.. hehe doakan sumernye selamat dan best2 ajer.. hehe x)~

nway mcm best je kan BTN tu.. hehe chayo2..

NabiL aTtaBoY said...

princess...pasni b nk jd fasi la...huuu...dijamin balik umah dlm keadaan baik2, sht2, ada cop sirim & fama lg...huuuu.....

aishiteru syg b... (^___^)

Irine Nadia MaRceLLo said...

aku nakl=wah2..seminggu?lagi syiokkk laaa nnt..hhehee

nabil-yeahhh..itu yg ku tunggu2 wahai sygquh..cpeat2 jd faci irine..x sabau nih..eheh..aishiteru too:)

nur fadhilah said...

besh kan g kem.
ahahahaha...

Irine Nadia MaRceLLo said...

besh cam smpai nak matiii tawww..haha

Irine Nadia MaRceLLo said...
This comment has been removed by the author.
zam said...

pasni da bleh la join kem komando...
gagaga....

Irine Nadia MaRceLLo said...

wawawa...melampau rr tuh komando kannn..hohoh

Irine Nadia MaRceLLo said...
This comment has been removed by the author.
Fify said...

heyya huney...
lama x comment kat entry irine yg tomeyyyyy neyh...
sys g btn gak nnt...
afta final bln 5 and b4 fly..
huhu..
manyakk winduuu woooo sama kamu sygg...
nway, tgk pic2 irine tuh, cm tacuttt je sys nk g btn...
x mo..
rendam dlm piggy nye kawah mandiii...arghhh..T_T

Irine Nadia MaRceLLo said...

fify-hoho..sys..jgn tatott...mmg mule2 je gase tatot2..tp yg tatot2 tuh laaa yg jd beshhh..ngee:)

fyfahツ said...

waaaaa...
beshnnyew dpt g kem..
msuk hutan...
ske3...
kalo dapt jumpe monyet pon besh..
leh minx autograf dieowg..
ngeeee~

Irine Nadia MaRceLLo said...

haa..lupe nak smpaikan pesanan..cik mon kem slam sayang ngn pipahh..ekekeke

Nur Asfarena Abd.Aziz said...

beshnye dpt gi kem!!
da ley practice tok PLKN nih.
agaga~

aizul said...
This comment has been removed by the author.
Irine Nadia MaRceLLo said...

asfarena-huhu..PLkn?gue dah cam x sggup je gase nih..ho3

epaL92 said...

kite pon p jgak kem btn kat gelang patah..
paleng shushah yg spider web tu la.....huuu

Irine Nadia MaRceLLo said...

epal-huhu..tol2...paling susah spider web tuh laaa..tp tuh laa jugak yg besh..hihi

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in