Irine ada adik bongsu!~

Assalamualaikum.Ketibaan Cik Irine Nadia Marcello mengadap~:) Waahhhh...sejukknyaa hari nihhh..1st time create new entry dalam keadaan sejukk..Maklum lahh,skang nih kan musim ujan.Nak2 dekat kawasan umah irine nih,lagi laaa..tiap kali ujan je,mesti salji lebat bergompol2 turun.Tiap kali turun salji lebat bergompol2 je,mesti ujan turun.muahaha;p Tak leh nak watpe rr..sape suruh korang x menetap kat area umah irine?ngeee...Jom22,kita berhijrah ke rumah Cik Irine Nadia Marcello:)hu3

Kowang prasan x, pendahuluan entry irine nih,cam x der kena mengena ngn title entry?ekekeke:P Biasalahh,owang dalam kesejukan slalu tershashull...putuihhh..
Emm..uOls mesti x tau kan, yg irine nih sebenarnya bukan laa ank bongsu.Irine ada adik perempuan lagi sorang.Dia x laa seFoFular macam adik bradik marcello yg laen..Adik irine sorang nih pon x suke nama dia disambung2 kan ngn nama "Marcello".Sungguh mengada2 kann adik bongsu irine nih?Debik skali tauu laa nasib dia..ho3. Tapi adik irine sorang nih dah kawen daaa.Tuh pon mesti korang x tau kan?Muahaha:P Rahsia kerajaan..senyap2 sudeyhh..ngeh33x;p.

Irine ada snap pic adik bongsu perempuan irine yg sorang nih.Komain susah lagi dia nak bergamBo!
Nih rr adik irine yg perempuan bongsu dalam family kitowang..Ekekeke:P
Mengada2 manja dia..Nak je ku debik melantun2..agagaa:P Nama dia pon irine x introduce lagi kan?Nama adik bongsu irine sorang nih,bukan mama n ayah yg kasi.Abg irine yg Benjoy tuh kasi, dia suka bebenO nama Siti Nur Chatty Marcello.So,termelekat laa nama dia smpai skang..hehe..Eyhh..no laa..cukup2 laa kuh melalut2 smpai abis entry nih. "Adik bongsu" yg irine cakap2 td tuh, kucing parsi ksayangan irine nih.Even dia hanya "seekor" kucing, tp irine anggap dia nih macam "seorang" kucing.Korang faham x apa yg irine maksudkan nih?Kalo x,irine ulang balik explanation irine nih..hehe.
Yawww..sesungguhnya, irine mmg syg sgt2 ngn kucing irine yg Chatty nih.Dia nih mmg ngade2,gedik gedus,tp disebabkan perangai dia tuh laa irine shuke smpai terikut2 kedegikan tuh..ngee.kowang sume pon tau kan, abg2 n akk irine sume stdy jauh2,jrg balik umah,ada gak akk irine yg dah de family sndiri.So,dah sure2 laa kan,umah irine sunyi macam umah nak kena lelongan je kan?..hu3.So, Chatty nih je kot peneman irine.hee..Bila irine ada je,Chatty ada.Bila Chatty ada je,Irine ada.Kan magic show tuh?Lu pikir laa sndiri!h
ehe
Nih dia Chatty! Pic2 chatty nih korang sume dah penah ngk daa kan?dah 3x irine letak kat blog..ngeh33x;p
Now, Chatty dah makin berdikari. Makin sombong..makin gerek seyhh..ho3;p Tau laa dah ada peneman bawu.Heboh ngn cahaya mata dia tuh..huhu.Kucing irine nih bawu je pas beranak. Siyessly, time Chatty ngah mengandung nih,pewot dia besau!! macam nangka yg disarungkan ngn kain buwuk..hi3.Irine pon bajet2 rr..anak dia nnt,mesti ada 4 ekor nih.Sasaran kuh meleset!! Skali 5 ekor anak dia keluar..HEbattt!! :) 3 ekor color oweenn cam dia..2 ekor lagi colour greyy cam bapak dia yg x btanggungjawab tuh! X shukee,x pernah kuh restu hubungan diowang nih!ho3.Redha jee laaa..Arituh,abg irine Benloy suh snap pic2 Chatty ngn anak2 dia yg 5 hekor tuh.Sbb Benloy x smpat nk tggu Chatty beranak,dia dah balik overc.haha.Nih haa..Pic Chatty ngn anak2 dia.X terang sgt rr..
Ooh Chatty yang tak reti duduk diam, asyik gerak-gerak je.. gambar iye pon tak sharp.
(baik kan si chatty nih,ngk rr dia nga watpe kat anak die tuh?Agak2,mak or ibu kowang ada wat camni x masa korang tecik2 dulu?hehe..Kalo ada,gtau irine!)ho3

Puas pujuk iye bergambar comel, tapi tak mahu dengar cakap. Still gerak-gerak.Begebut2 nak manje ngn ibu dia.ngade2! Irine yg tpaksa undur diri nak manja2 ngn Chatty..Ishh..ish..ishh..Dendam berahi betol ngn anak2 dia nih.ho3;p


Ada 5 ekor kesemuanya..Ayah cakap kat irine smalam..
camni..
"murni,watpe nak bela anak Si Chatty tuh byk2"..
"nnt bg je kat sape2 kawan murni yg nak nnt."

Puass edenn bela..camtuh je nak kasi kat owang..hhuhu..Takpe,ku redha.Anak2 Chatty nih belunn panjang lagi bulu2 cam mak dia yg parsi nih.x tau la bila nak pnjang.Biar anak2 Chatty nih,dah berdikari semua, bawu irine kasi kat kawan2 irine yg dah cop drpd dulu lagi tuh..Ish,ish..cedeyhh..ho3;p Sapa yg gasa2 bminat nak bela persian cat nih, gtau la irine.Nnt irine kasiii..ngee:) Saya adalah Pembekal anak2 kucing parsi.! agagaga...


kepada kucing2 baru irine nih,
jgn nakal2, jaga akhlak, jaga tatabahasa, jaga budaya kite..jgn terpengaruh dgn budaya luar tuh ok..semoga panjang umor n cepat2 panjangkan bulu2 tuh..muahaha:P

30 comments:

rizz said...

aloloo so sweet tuceng tu hehehh.nk sekor irine.ley x ekkkee

Irine Nadia MaRceLLo said...

isi borang dulu..muaha:P

aizul said...

fuh!!! jgn nak mengada2!!! langkah mayat aku dulu, baru leh amik seko2 adik2 kita tuh..

ingin aku peringatkan, dak catty tuh dulu rm2999..takkan nak bg org pree2 je? kau maaabooookkk??? hahaha

btw, ko semakin klaka la..ko duduk ngan nabil ke hape?

masuk ar raja lawak wey? mana tau menang ke..hahahahhaha

Irine Nadia MaRceLLo said...

benjoy-tuh laa pasal kan..penat2 kite same2 siblings melabur duit yg byk beli chatty..dan2 je nak kasi owang preee..huwa33;p
klaka ke aku?aku mmg dok ngn nabil..hikhihikhik

Irine Nadia MaRceLLo said...
This comment has been removed by the author.
hazlin said...

eeeeiiiiiiiii, comeynye.... akak suka kucing tp tak suka bela...

Irine Nadia MaRceLLo said...

suka kucing tp x suke bela?parahh tuh..ehehe:)

Fakrul Radzi said...

mcm anak kucing kampong jek..
mesti dieorang berak rata-rata kan?

Irine Nadia MaRceLLo said...

benLoy-ko tau x,sebenarnya ko yg kampong!~! kuang asam punye abg~haha;p gtau chatty!!report kat dia ko hina keturunan die..

nih bawu kecik lagi..cam ko gak..kecik2 cam owang kmpong..mauahah;p benloy busuk~hehe

Irine Nadia MaRceLLo said...
This comment has been removed by the author.
~honey_nurhaliza~ said...

jaga arr leklok ...didik die berak kncing smua kat luar ok...kalau leh jgn keluar masuk umah sesuka hati...takut nnt die lalu lalang kat tmpt solat..kan dh najis tuh nnt...nnt blaja feqah ngan cpm ok..:)

Irine Nadia MaRceLLo said...

huwa3..x nak rr..nak blaja feqah ngn ustzah khaaaadijahhhh..hehe

AyanaAsham said...

ololo cumel nya mereka...hihi

Irine Nadia MaRceLLo said...

huhu.."mereka"..hehe

WadieBentley said...

mashu... nak sekor!!! comey gile budak2 tuh haha.. katne k0rang BELI kucing tuh? cantek.. ;p

zam said...

hoho...
kat rumah sy ad shembilan hekor maklok ekor satu neh...
walopon sume bkn la berharge 4 agka, 3 agka mahupn 2agka..
along sy sgtla meenyukai maklok inih...
itu shaja...
sekian...
hehee...

*bdk kecik irene...kem salam kat adek2 anda...haha

~wAniE~ said...

waaa...tomey nyer kucing ye...bg la seko kat kite..hehhehe

undrgnd said...

waa...
nk gk kucg..
wpun dh ade..
any tips utk jagekucg nie...
hit my blog..
huhu

Irine Nadia MaRceLLo said...

wadie-tuk abg wadie,free sahaja ku bg..x der payment..deposit pon x yah...muahaha:P

zam-byk tuh 9..cam kucing kat umah irine dulu laa..tp semuanya dah transfer ke pasar..muahaah;p angkara bapakku~!ngee;p wahh..adik2 irine kem slm maut balik...lalala~keh33;p

Irine Nadia MaRceLLo said...

wanie-nak sekor?byk2 ekor pon boleyhh..ngeee

undgrd-any tips..emm..x der laa byk tips mane ponn..tp jgn malas2 nak mndikan kucing..nnt virusses berterbangan ngn sewenang2nya di dlm umahh..ngeh33x;p

WadieBentley said...

aku nak tau katne korang BELI ibu kucing ituh? ;p

nur fadhilah said...

kak irine,,,,nak sekor..
muahahahaha...
nyit nyit ku keseorangan..
hik7~

sangat comei itu budak,,macam akak gak la..
ada iras iras sikit..
bhahahahahaha

:P

NabiL aTtaBoY said...

kepada cik irinequh yg cumil2 nih pulak,
jgn nakal2, jaga akhlak, jaga tatabahasa, jaga budaya kite..jgn terpengaruh dgn budaya luar tuh ok..semoga panjang umor serta owes sht2 walafiat n cepat2 siapkan lukisan seni kita tuh bersama2...muahaha:P

miss u tnPUtri...

naDia~ said...

tomeyy la kucen2 tuh..
cam owner die..
heyy,i can see u
blushin blushin there~!

haha..

=D

zam said...

sebaliknye...
byk kucen dpd pasar di transfer ke rumah beta oleh kakak beta...
hahahaa,,,

aKu NaKaL said...

sgt sgt chumel.. nak sumer.. x)~

tengkuaizat said...

sgt lawa bulu kamu pnye kucin :D

Afeeqa said...

irine2.
ade rs nak jual 1 x ank chatty nie?
ade akk nie berminat ngn ank chatty. nk bli dlm hrge 100 lbeh.
leh ke irine?

nfahk~ said...

wahhhhh.comey....!!!!
nak tambah nasihat sket buat adik2 bongsu tu...
jaga tatasusila...
jaga perangai..
ingat nasihat irene..
ingat rukun negara...
haha

Fatin said...

grr. comelnye!
ala. sis irine atin pn na jgk
ank tucen tu . :(

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in