Eja betul2,sebut betul2..

Cemekom wahai ahli2 alam maya blogger.ngeee~!
Entry kali nih, x de kena mngena antara yg idup mahupun yg udeyhh tiada.ho3.

Just kat sini nk memperbetulkan sesiapa2 yg kenal irine,
mahupun yg bakal mengenali Irine nnt.
Di cini ada pembetulan n salah faham sedikit tntang nama Irine nih..


Copp..copp..nk tya jap..u all kalo sebut nama "Irine" camne eyh??huhu
nk wat bancian jap..ekeke..

Adakah anda pasti dan yakin menyebut nama Irine dengan
SEBUTAN DAN INTONASI yg betul??


Adakah anda menyebut sebegini...???
  • Eee-rin??
  • Airini??
  • Airin??
Mana satu u all panggil??ekeke..X der laa..sbb, dah gamai benO yg tya irine.Nak2 bila kawan irine from fs mahupun blog,time2 dowang call, irine dengar gak diowang sbut nama irine cam lain macam jew intonasi dia.ngeee~! X salah pon, but nnt lame2 nama tuh akan jd pelik n bercampur baur kalo-kalo insan nih, panggil irine lain, yg sowang lagi insan nih, panggil bunyik lain.Kan dah jd susah tuh kan?muahaha..

Jadi..ingin saya memperbetulkan yew..:P
Nama Irine Nadia tuh..
disebut dengan cara intonasi camni..

Irine Nadia--->> Aiirin Nadia..
BUKAN
---> Eeeee-rin Nadia
howkeyh:)
Bunyik "I" dengan "E" tuh berbeza sama skali :)




Kenkadang cikgu cikgi irine nih, ingat irine nih LELAKI and irine pernah tersalah disenaraikan nama dalam list pemain bola sepak~!Aiiiyakkk!!! cikgu, nama saya kat blakang tuh ada nama "NADIA" cikgu..hehe..Tuh masa form 1 dulu punye citew..Skang cikgu cikgi, dah mengenali irine.ngee

Sekian,Makaseh. Dis post, irine nak ceritakan itu sahaja:)
Jangan salah lagi ok:)


34 comments:

Fieyda said...

haha~kelakar je cikgu2 irine tu..
bola sepak?hahaha..

Irine Nadia MaRceLLo said...

huaaa3...taww tapewww kannn..:P

[yAN!e][pUTraJAya] said...

ibagus gak n3 kamoo ni dik
at least orang tak salah nak sebut nama kamoo kan dear...

happy holiday...take care tau

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

Duke Luce Dell'amore said...

hahahaha...
payah bebenor name kamu ni diknon!
tp kesilapan mmg slalu berlaku klu owg tu xteliti nama tu btul2..

my name is MOHD AZIM.. tp pelik bile ade owg pggil MOHD AZMI. adekah mreka buta or xpndai mengeja???

Irine Nadia MaRceLLo said...

yanie-huhu..nih dinamakan tutorial menyebut nama irine..hikhik

duke-wahahaa,,,siap promote nama die skali kat cini..kui3.. Azim n Azmi??hihi..dekat2 jew tuh..Ok lg tuh,drpd irine nnt panggil Azman..muahaha..kan jauhh tuhh..;p

MIRRAH ATIKA said...

irineee,
mira first first rasenyee salah kot sebut namee kamu.ngeee.

but last last bile dgr kamu bahaskan diri kamuu as "airin"..barulahhh sedar yg mira silapp sebut.
muahaha !

ape ape pon,
nama yg diberi oleh parents irine sgt sedapp :DD
unik + shedapp :DD

faqiha said...

sungguh unik namanye:)

Irine Nadia MaRceLLo said...

myra-hikhik..aaahh2..dulu irine pernah dengo myra sebut nama irine len macam..last2,bawu sedo kan,kan:D

faqiha-adeyhh...unik ka???ngeee

~honey_nurhaliza~ said...

walau apa pon nama mu...akak lebey suke munnnniiiii...ehhehe...:)) cayang adik akak sorg ni..mmuuahhh...nnt shopping2 lg howkeyhhh..:)

Miss Izah Mohamed said...

hye dear..
thnx 4 visiting my blog..

aiya, so complicated maa to pronounce ur name.. hehhe
nway.. nice name!

~`nAnie~ said...

akk da agak sebutan name irine mcm tu..
cume ad kwn akk sbot eerine
akk btol kn airin la..
die xcayer..
ejaan lain
mmm,akhirnyer kmnangn brade di pihak ku..

hehe

Irine Nadia MaRceLLo said...

heheh...siapakah kawan akk itu??kenal pulokk irine..?ngeee..glamour i taw...auuuUuuu~!

NabiL aTtaBoY said...
This comment has been removed by a blog administrator.
hyfa hasan said...

haii..nice blog..

Irine Nadia MaRceLLo said...

maceyhhhh:) aauuu~!!ekekeke

~`nAnie~ said...

u mmg glamor dikalangan kwn kami tau
haha
akk yg suro mreka bkk fs or blog irine
kat lab komputer pon akk bukak
haha,satu klas tgk irine
ad yg siap msg mntk url blog ni ap
tau..

Irine Nadia MaRceLLo said...

hohoh..adeyhh..yekwww...???akk yg tolon glamourkan irine laa nih eyh??haha...jom2 jd PA irine plak nnt..ekekekek

katak_78 said...

aireeeeen....tula pasal nama skang mcm2...katak_ayu kekadang geram parents letak nama anak2 diorg ni..tergeliat lidah haku nak memanggil time nak panggil untuk kedatangan ke..bagi buku ke...last2 yg mana2 nama cam artis tu aku buat nama glemer sdiri ajer...hahahahammpeehh...

Irine Nadia MaRceLLo said...

muahahahah...smpai ati menyalahkan parents..ahaha...tuh laa kan, bukan slh irine..muahahah...
nama cam arits tuh create nama sndiri???huahua..awt kejam banget..heheheh:P

pEnNa said...

Hye airiin nadia..
hihihi

*SiRibenMerah said...

hehehe.. comey je leh lak salah sebut nama.. btw, u turun training bola x kat padang?? hahaha =P~

thanks visit my blog =)

Irine Nadia MaRceLLo said...

penna-haiii penna..hihi:)

sirebenmerah-uishhh...kalo nk diitotkan ati,nak jew tuwon g men bola sepak tewoss..haha...tp x pegi punn..heheh:)

lieya shayunk said...

salam dik...
kelakar je cite adik nie...
tergelak sorg2 akk dpn laptop bcanya...
anyway nice to meet u irine..
right or not sebutan akk tu shayang..=)

Irine Nadia MaRceLLo said...

lieya-hehe...adeyhh kak...gelak sowang2 ka??bahayaa tuhh kak..hehehe:):)
tape2..betul laa tuh akk sebut nama irine..kekekee:)

~`nAnie~ said...

boleh
nk ker akk jd pa??
akk pon nk gak ker

Dinul Falah said...

assalamu'alaykum....

kaif hal ukhti ?

salam kenal dari sahabat di indonesia ^_^

jadi saya sebutnya ni airin macam tu, boleh kah ana panggil nadia, lebih mudah ^_^ tiada beza....

Dinul Falah said...

nama saya pun always salah dieja sejak sd

nama saya tu kan Falihuddinulfalah Yusmana Putra

tapi ada yang sebut fahrudinur, ada pula falahhudinul, macam-macam lah, tak pernah betul bila tidak diperiksa lagi...



^_^

Irine Nadia MaRceLLo said...

dinul falah-calam kenal too:) wokeyhh..panggil nadia pon boleh:)
Aah kan..gamai sgt yg slalu slah eja n sebut..padahal nama tuh dah terpampang beso dah kan..kikiiki

Baka Kelana said...

Wah..cakep sangat gambar nya
hgimana cara buatnya ..?

Baka Kelana said...

Saya copy gambarnya ya...cakep sanget dan unik
saya sangat suke pada gambar ini

Thanks ya

Irine Nadia MaRceLLo said...

wokeyhhh:)

rizz said...

kekee sejibikk nak ke fahrin ahmad..lalalaaaa:p

Mohd Syabandi said...

Hi!
Sometime tu ok gak kalau spelling vs pronounce beza skt, baru ada trademark...

:)p

Dinul Falah said...

salam kenal juga nadia :)

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in