Sumpah BEST~!

Assalamualaikum cemua
kebizian yang melanda… cewahh!pastu tenet lambat giler…
haduhai.. susah tui nak online..
winduuunyeeeeeee kat kowang..Kowang apa kabareee???

Lama x citew2 and share2 and kongsi2 fatt chaii ngn kowang sumew.Kowang2..ngeee..Aku byk citer..tp x tau nk setat dr maner.Emm..kowang2..ngee.Actually, irine bawu jew balik from Cuti2 Malaysia.:) Dats y blog irine nih dah bersawang riang kan,kan,kan? Dah last2 minute nak naik skolah,bawu dapat we all spend time kan shame2..hee.Ayah yg start plan2 nih dulu.Kalo x,we all nak round2 satu malaysia macam cuti2 yg lepas.But cuti nih, dsebabkan mama n ayah kejew utk mencari sesuap nasi,tpksalah tangguhkan.Tape2..at least ayah bawak we all pegi menyirup angin yg amat segar kat atas bukit nun jauh di sana.We all g cuti kat tempat dekat2 je.Pilih BUKIT TINGGI,PAHANg sbgai destinasi we all..hu3.Tempat tuh sgt besh howkeyhh.Sbnrnya,nih 1st time irine g sane..ekeke;p

Besh sbb building2 kat sana cantik ala2 english style gitew.Kenkadang,aku gase cam aku g cuti kat oversea jew.Tape2..next year after SpM,aku akan pegi jugak cuti kat oversea..kat Sydney,tmpat abg aku stdy:)Yeye..x sabo2.X sah laa kan, kalo pegi cuti2 camni, ayah x bawak cucu kesayangan die tuh.hu3;p Pelengkap family we all.ngee.Bawak Dak Ipan skali (irfan). Kat sna,tempat2 besh,makan pon besh tp MAHAL howkeyhhh~! Nk cari souvenir susah.Tempat tuh sgt sesuai sesape yg nk g HONEYMOON..ngeeee :> We all menginap kat Hotel Colmar Tropicale.Hotel paling ats skali kat atas puncak tuh.Tempat pon agak sejuk la.

gambar pun manyakkkk giler…
tp tu lah.. tenet lambat..
nak uplod gambar pun susah..Jom..cuci2 mata.hu3





Akibat menipu sang kanak2..si clawn nih dah kene sumpahan sang kelembai~!heeee.


X baik membazir bulu..bak sini skit~!


Even berkulit n berbulu hitam, tp tuh semua x menjadi suatu masalah bg si angsa nih.


Maksudnya... lu pikirr laaa sendiri~!

Nih kat area bawah hotel we all..Cam serabut kan?Tp sgt cantikk..ada ciri2 kesenian.ngeh33;p

Waktu petang..view tower nih camnilahh..

Time2 malam...Sgt chantekk kan?? romantic gilewwwwww..Aaauuuuuuuuu~!


Yg nih..Shuttle bus yg owez bawak we all nk g Japanese House,Rabbit Part n Sport Club.



ConclusioNnye..mesti kowang tercari2 mane pic aku kan?ngeee..Sowy..x byk.ngeh33x;p
View tempat nih tlampau cantik sgt..x sanggup aku nak mencemarkan..wakaka~!

Sesungguhnya..percutian nih merupakan percutian sempena nak naik skolah before SPM menghantui aku...Gggggrrrrr ...gggrrrrrrr...!

Mila AF6 vs Konvoi H.I.V Aids

Cemekom sumee..ngeeee~! Fuhhhh..ana fenat banget arinih.Sbb hari nih, ada konvoi sempena Hari Aids Sedunia. Uols mesti x tau kan??ho3..Untk pengetahuan uOls semua, hari aids sedunia start from 1 -31 Disember setiap tahun. Memandangkan ayah aku pon tlibat skali dlm konvoi nih, dia just wakilkan anak2 dia utk masuk konvoi nih. Konvoi nih terbuka utk 50 buah kereta je.Hadiah pon agak lumayan.dapat fuluss fulusss n fuluuusss.

Malam smalam, aku and abang2 aku dah sempat jugak la hiaskan kereta we all yg nak bawa spnjang konvoi tuh.Sbb tuh pon, termasuk dalam pemarkahan nk cari pemenang.Kalo nk diikutkan, x hingin aku nk hias2 bagai nih. Penat howkeyhh. Kat kereta tuh just tampal2 pelekat HIV AIDS & create perkataan "STOP AIDS" guna kad manilakad utk tmpal kat cermin blakang kereta tuh.Owang lain pndang pon,semua felik2 jew.hu3.Tape2..tuh bukti we all semangat sambut hari AIDS nih.ngeeee~Dah macam kereta berhias aku ngk..

Awal2 pagi lg, aku,abg2 aku & abg ipar aku (4 org yg join), on da way nk bkumpul kat tmpat pendaftaran. Amik baju skali.Aiiiyaakkkkk....team aku punye nombor 48 drpd 50 buah kereta.Jauhh tuhh..Disebabkan nombor we all belakang2 skali, baju2 yg size kecik pon dah abis.Yg tinggal baju size L jew.Sgt BESHA okeh.Aku pakai pon dah macam jubah jew nmpk.Tape2..nk cover2 baju tuh, masukkan baju dlm sluar..ekekeke;p
BenLoy & me :):) Baju x menahan wokeyhh..hu3

Even penat sgt2,but aku SGT SGT SGT enjoY.hu3. Ada 4 station semuanya and ada 4 soalan tiap kali checkpoint.Soalan2 dia kacang jew..hu3.Tya tentang HIV AIDS nih.Last soalan amik dekat MELAKA CENTRAL.Kat situ jugak ada perasmian utk hari aids nih and penyampaian hadiah 1-5 buah kereta yg terbaik.Lucky draw pon ada jugak. Jgn tepeganjat howkeyh..we all dapat no-2 drpd 50 buah kereta.hihi.Terrer kan? Dapat hadiah 400 hengget + voucher 50=450 hengget.ngeee~!

Perasmian nih lg meriah bila MILA AF6 datang.hu3.Jumpa face to face howkeyh..Sgt kecik org dia.Kalo nmpak depan2 pon, uOls mesti ingt Mila tuh darjah 5.hu3.Cantikk okeyhhhhh...Badan dia ibarat macam separuh drpd badan aku..Aku x bermaksud pon nk ckp badan aku besar ok..huhu. But yg fenting..Mila mmg besh banget sihh..aku ngk die tuh macam suka jew berkepit ngn aku..kalo x caya..ngk lahh bukti2 pic kat bawah2 nih.Dah laa..malas laa pulekk nk create entry nih..Ngk jew laa gmbar2 yg aku snap nih.hehe;p

Mila cantikk banget sihhh..ngeee~

Haaa..kan dahh ckp...mila mmg suke dok berkepit 24 hours ngn aku satu arinih.hu3.Aku biasa2 ajew..dia yg tarik2 aku nk amik gmbar.So,x nk laa hampakan dia.ngeh33x;p
Sape nk no fon mila...request2 laah kat aku..ngee~
(nk ngk dengan lebih jelas pic nih, click kat pic tuh)

So..conclusiOnnye..

HENTIKAN AIDS

TUNAIKAN JANJI

(terserlah kepoyoann aku..hi3)

MaShu jawab gocip2 panas T A G

Salam cume...
sowyyy irine lambat hupdate blog ni..jgn marah taww...nnt irine nanes.

kowang ape kabO eyh? irine asek mamam jew nih.ishhh..help me..x leyh kontrol..haaaa..bukan irine yg taleh kontrol, tp makanan nih asek ngade2 dok depan mata. rezki kan...jgn ditolak..tp ditarik.hu3.

Actually, entry nih nk jawab sume gocip2 yg hot lagi terbakO.Cik Hira tlah mengetag aku.Jap2..b4 lupa..Cik Hira..thanx follow mollow blog irine yg x seberapa nih.ngeeee~!

Tag nih memang mencabar hati & perasaan aku betol la..


7 CIRI-CIRI WANITA/LELAKI IDAMAN ANDA
  • ADA DIDIKAN AGAMA YG KUKUH. Ciri nih dapat membimbing aku satu ari nnt & bakal family aku.SGT FENTING howkeyhh..( terserlah kepoyoan gue)ngee~
  • MATANG. Aku sgt titikberatkan ciri2 nih.kalo volleyhh, biar la beza umO we all dlm 6,7,8 tahun keww..<--cakap smbil kelip2 mata..muahaha
  • PELINDUNG.aku cari yang mampu memberi perlindungan baik dari aspek fizikal dan emosi.yer laahh..nak jaga anak dara orang bukan senang..kalo jaga anak ayam..boleh la sng lenang jew kannnnnnnnn?
  • CARING.Op kos..ciri nih fenting bg semua orang jugak kan? sesungguhnya..aku sgt perlukan kasih sayang..hu3
  • SETIA. setia dengan aku sorang dah laa...nk 2,3,4,5 orang watpe kan?nmpak beno jantan gatal..hamik ko..haha
  • STABIL. kalo boleh, nak la jugak kehidupan we all stabil baik dari aspek kerjaya dan ekonomi.Aku x harapkan kemewahan pon.but rezeki jgn ditolak..tp ditarik.ngeh33x
  • SEDAP MATA MEMANDANG..aku x kisah..kalo owang lain pndang..nk comment2 bagai nih.But yg penting bila aku pndang jew..HARUS buwat jantung aku dup dap dup dap howkeyh..hi3

7 ORANG YANG ANDA PERNAH MINATI SEPANJANG HIDUP
  • Cikgu aku sendiri.X pew ke..kalo aku citew dlm blog nih..Haha.Cikgu Muzaini...ngeeee~~! suke sbagai anak murid dengan cikgu sahaja HOWKEYhh..
  • abu-bukan nama sebenar
  • ali-bukan nama sebenar
  • ahmad khasan-bukan nama sebenar
  • dollah chantekk-bukan nama sebenar
  • MOHAMED NABIL-nama sebenar..ngeee~!
  • cukup la tuh 7 owang..haha.
7 PERASAAN SEKIRANYA KELUAR DENGAN ORANG YANG ANDA MINATI
  • Nervous
  • suke..suke..suke..suke...
  • takut.takut..takut..
  • tenyum jeww memanjang..
  • malu..malu..malu...haha
  • berbunga...perasaan ini sgt best!
  • gase cam nk tatap jew muka die tiap saat..volllleyhhh??hik3;p
  • cover cover..masa nk makan tuh, wat2 cam x lapa n x nk makan.PADAHAL, lapo sebenonyeww..hu3
7 TEMPAT ISTIMEWA YANG INGIN DILAWATI BERSAMA PASANGAN

  • Eiffel Towerr howkeyhh...nk g situ volleyhh x tutttt?
  • nak duk kat atap umah menikmati bulan dan bintang.wahhh!~
  • nak g padang skolah aku yg kering kontang ala2 padang pasir tuh, nk men layang2.ho3
  • Malaysia..x nak rr..x besh..haha
  • makam hang tuah..ekekkee;p
  • mane2 jew laa..asalkan bissa buwat gue spend time sama dia..hu3..
  • Asalkan ada DIA ajew..mane2 tempat2 akan jd tempat paling istimewa bg aku.Perghh..haha..
7 BARANG ISTIMEWA YANG AKAN DIHADIAHKAN KEPADA PASANGAN

  • Al Quran Nur Karim.Baik kan aku?ngee~
  • nk bg kondo satu, kete sebijik.
  • nk bg dia frame gamba besar gedabak gedabak gedabak yang mengandungi banyakkk gamba aku dgn die.ngeee~
  • nk bg dia TV Plasma.Nnt sng laaa dia nk ngk bola tiap malam,pagi,smpai terbako tv tuh.
  • aku nk nyanyikan lagu kat dia face to face..nk keluarkan suara2 lunak aku ala2 ning baizura tuh~!haha
  • special kad yang aku buat sendiri..dalam tuh ada macam ayat2 cinta yg bisa buwat sesape baca muntah.ho3..akibat terlampau power sgt ayat2 jiwang yg aku guna.hu3
  • segala apa yg aku ada, InsyaAllah aku akan try sedaya upaya aku utk kabulkan.:]
7 TAJUK LAGU YANG AKAN ANDA NYANYIKAN UNTUK PASANGAN
  • memori daun pisang
  • ayam-jalil hamid
  • lagu siti sifir..
  • itik gembo2
  • apo kono eyhh jang..kau monong ajooo..Syok plak aku nyanyi..haha
  • Panggilan Haji...telah tiba lagi..Lupa plak sape nyanyi lagu nih.
  • Lagu 60-an..Owhh Fatimahh..Kalo boleh,lagu 40-an lagi bagush.lagi lame,lagi dia suka kan.?
7 RAKAN YANG ANDA AKAN TAG
  • Sys Nani
  • Comel a.k.a misseen
  • raihan
  • Myra
  • Fadhilah
  • Fyfah
  • Dibah
aku buwat tag nih SGT lama howkeyhh..bukan senang nk bermain ngn hati dan perasaan.Jiwang x aku?ho3

"Dia" bg saya wish nih..ngee~!

"My wish, for you, is that this life becomes all that you want it to,
Your dreams stay big, and your worries stay small,
You never need to carry more than you can hold,
And while you're out there getting where you're getting to,
I hope you know somebody loves you, and wants the same things too,
Yeah, this, is my wish."

sukeeeeee...sukeeee...ngeeee~!



Irine H I S T E R I A

Asalammualaikum dan salam sejahtera cume~!
ku kira agak lama tidak mengirimkan khabar berita buat kalian..ku kira elok jua ku bertanya khabar kalian terlebih dahulu..pertanyaanku berbunyi begini…
’anda ape kabar??kabar apa anda??apa anda kabar???’
setelah bertanya khabar..ku ingin mengundur diri dulu…hek…acccah jer…. :D


Elok benO laa kalo aku citew pew aktiviti aku semalam..hihi.Title kat entry atas tuh bukan betol2 weyh..kang ada gak yg ingt aku betoi2 kena histeria.Saya cihat2 jew..ngeee~!
Wokeyhh..memandangkan smlam 18 hb,tarikh keramat untk dapat gaji n bonus..ekeke;p Apa lagi,start la utk mengomel2 kat parents n my 1st bro yg dah kerja tuh:) Awal2 lg aku dah ajak dah abg2 aku,


Murni ( Aku ) : "BenJoy,BenLoy,Benjal, jomm g ngk wayang jom malam kang"<--aku sempat gesel2 sikit kat diowang..haha
Abg2 aku : "We all "on" jew.Dah2,pergi siap dulu.After Maghrib kang, kita g 4 orang".
Murni : Yessss!!! ngeeeee~!


We all pergi malam2 bagai jugak smalam.Abg sulung aku yg drive n "beliau" jugak (waahhh..tetiba tuka character) yg support adik2 dia yg soleh lagi solehah nih..hi3. Smpai sana,dlm pukul 8 pm camtuh laa..Kat MBO :) Nasib baik aku pegi malam, kalo aku g pagi2,x pasal2 jumpe member fs aku..ho3

Of course, movie yg aku tgu2 drpd awal bulan ari2, HISTERIA yg menggerunkan.hi3


Movie nih bg aku, BESH SGT2 HOWKEYHHH ! and buwat aku takut smpai peluk2 abg aku..huhu.Dlm movie nih, watak utama Liyana Jasmay yg lakonkan watak aku "MURNI" tuh, x der laa bg peranan sgt dlm cerita nih. Aku ngk, dia byk menjerit2 n tarik2 gambut dia jew.Aku pon boleh buat.MURNI yg real nih pon boleh lakonkan camtuh.ngeee~! Tp,overall mmg besh ..sbb lakonan dowang mantap.Liyana Jasmay dlm cite nih pon nmpak cute sgt2 howkeyhh..gurl2 yg lain pon cantik2 expecially Scha a.k.a Alissa dlm cerita nih :) 1st time, movie seram yg berjaya mmbuwatkan aku tergamam smpai cepat n pantasnya popcorn abis..haha.Takut sgt smpai aku cover2 dengan mengunyah popcorn.Secara kesuluruhannya, aku bg 4.5 star la utk Histeria nih,:)
Aku sarankan sesapa yg ada sakit jantung kew..hape2 laa jenis penyakit, pergilah ngk HISTERIA nih..ekekekkee;p jahat la pulekkk..ngeeee~

X sah la kan,kal0 aku x introduce kan hero2 aku :) Yeyeaahhhhh..meh2 aku kenalkan..
Dri sebelah kiri : Aku, My 2nd bro "benjoy", My 1st bro, "benjal", My 3rd bro benloy".
Untk pengetahuan u all semua, aku mmg rapat serapat2 nya dengan abg2 aku.X tau napa..maybe sbb dalam siblings aku, gamai beno jantan.huhu. Tp ada jugak, kawan2 aku yg pelik dengan aku, diowang tya camni, "eyhh..aku ngk ko ngn abg2 ko rapat sgt2 kan??, aku dengan abg2 aku nk pegang tangan pon x bagi".Adeyhh..apa laa..kata siblings.So, selagi ada kesempatan nih, kita manje2 laa dengan diowang..Nnt diowang dah kawen,dah sure2 laa diowang nk manje ngn wife diowang pulekk,,dah x der chance lg dah nk manje2 nnt.ngee~Kepoyannku terserlah howkeyhh..haha. Apa2 pon..muka aku ngn abg2 aku memang sejibik howkeyhhh...saling x tumpah macam kembar..ho3.Kenkadang muka aku nih,macam muka abg2 aku pakai tudung kan,kan,kan??hak3

I Love U so Muchhhhhhhhhh Benjal,BenjOy,& BenLoy (akk aku x der plak smlam).
U all semua, mmg abg2 yg TERBAIK pernah aku jumpa..!!

Chatty The Persian Cat

EllooOooo eblibadi..
Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh..
Ketibaan Cik Irine Nadia MarceLLO untuk mengadap..
Aiayakkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! lama sungguh tak mecorat coret kan.. Korang sehat? harap2 gitu la hendaknye. Lagi berapa hari je lagi kan,weekend kita semua dah nk abis..Uwarrghh!!Mama..mama..mamma..tolonglah aku yg sedang bingunggg.~hi3..

Nih..nih..nih..ada skit pic kucing aku utk tontonan umum.ngee~Bukan sengaja utk ditayang2kan,tp HARUS laa kucing aku nih dpt fofulariti jugeekk dlm dunia blogger nih.Bagi dia terkenal skit..hi3..Commell..:) Actually,entry nih nk tya kat uOls semua, ada x kucing parsi jantan?Sbb aku nk jodohkan ngn kucing betina aku nih.Bukan jodoh ngn aku yew..jgn gocip2..ngeee~ X kisah la kucing tuh campur2 sikit..asalkan boleh buat baka.Nnt kalo kucing aku dah dpt anak, kita kongci laa came2..hu3. Dah byk dah aku & abg2 aku g survey kucing jantan parsi kat kedai.Ada yg lawa,ada gak yg selebet.Sabo2..kumpul fulus mania dulu. Sapa2 ada kucing parsi jantan,meh2 laa kacuk ngn kucing gue..:)



Nama kucing nih, "Chatty"...bukan Khattijah yew...hoho..

Aktiviti ngendap mengendap..huhu..Commel..Dah laa idung dia ada bentuk love..hi3;p
Puas gak aku dok nyental hidung dia nih time mandi..x ilang2 jugak.Biakan jew laa kot camtuh..kang x pasal2 tetanggal idung kucing nih..
Bulu die pendek sket dari bulu biri2 and panjang sket dari bulu kanggaroo.

Bak kata abg aku BenLoy,
kepada kucing baru aku nih, jgn nakal2, jaga akhlak, jaga tatabahasa, jaga budaya kite..jgn terpengaruh dgn budaya luar tuh ok..semoga panjang umor n cepat2 lahirkan zuriat yg shantek2 k..:)

p/s : X sabo nk g ngk wayang esok Cite Histeria.Aku berlakon howkkeyhhh!
MURNI berlakon..hu3..Liyana Jasmay lakonkan watak aku..Aiiyakkk..haha
So,check it out~!

Aiyaakkkkk ! Tag lg!

Assalamualaikum kowang. apa khabareee? Hope sihat hendaknya.. kalau tidak sihat, silalah orang2 yang sihat bagi nasihat kepada orang yg tidak sehat supaya org yang tidak sehat pergi kepada klinik kesihatan.. hik3;p

Actually,aku create blog nih dlm keadaan yg lemah2 skit kot..maklumlah aku ngah x sihat sgt.Nih pon baru bangun tido. Bangun lmbat2 bak kata ayah aku mcm anak PM.Biasa laa tuh kan, kata dah irine nadia,mestilah bangun lmbat.Eyhhh...aku x mndi lg nih.Sgt berbau harummmm deyhh..hi3.Tp yg feliknya kan,ada plak kekuatan zahir n batin aku utk create new entry nih.Ooppss..bukan batin yerk!~ Sbnrnya,entry kali nih,aku nak menyelesaikan hutang tagged aku yg telah ditagged oleh seorang hamba yg bernama MYRA UTTIKA. Even saya kenal budak amoy nih x smpai setahun lg..but kami memang macam dah kenal 100 TAHUN howkeyhhh..Agagaga. Sgt sekepala n sgt seanggota. Sgt memahami n sgt rajin mendengar semua luahan saya termasuklah hal peribadi saya sndiri :>
Kalau saya nk sayang dia ketat2 smpai mati,vooollllleyhhhh??

Nk jawab tagged nih..

Do you think you are hot ?

Eyhh..mana tau nih???saya bukan HOT sahaja..but selalu SPICY!ngeh33x

Upload a favourite picture of you.


Why do you like that picture ?
Actually,aku x der lah suka dengan pic nih.Aku letak pon sbb HARUS semua orang tau yg saya GIGIH menjawab tagged ini dengan keadaan yg lemah longlaii jari gemalaii howwkkeeyhhh..hu3. Muka pon agak sembab skit kan..asik uOls semua ngk muka aku segar je ari2.Dis time,meh aku showkan pic aku yg lain drpd lain skit.Siap ada tampal CoolFever lg kat dahi tuh.Itu BUKTI gue mmg demam..ho3..Cian kat aku.Kan aku dah ckp yg aku tengah cecema,lemam,batuk,cecema,fening2 lalat.Siapa suruh x nak caya khannnnnnn??? Aku just selibung muke aku dengan comforter sahaja...he2..klaka la plak :>

What name you prefer besides yours ?
MURNI ! dis name my BAPAK yg kasi masa irine tecik2.Gamai yg x tau nama nih.hu3.Kat rumah,nama "irine" cam x wujud dipanggil.Nama "murni" sahaja yg wujud howkeyhh.Sedara2 bagai pon x mmg x tau langsung my full name Fakhrine Nadia @ Irine Nadia nih.Murni jugekkk jd pilihan.Gunalah minyak masak CAP MURNi..ekekekeke ;p
Even kawan2 yg rapat dengan irine pon x tau dis name:)

People to tag ? 5 enough oke ;

  • Fakhrul Radzi
  • benjOy marcello n sys honey
  • Adalicious hectic life
  • Sys ZAtul Nani
  • Adik Fadhilah

Who is number one ?
My sayang..ekeke;p My bro lah. SGT SAYANG dengan die,volleyhh? Sgt sekepala dengan saya. n dia skang telah menjadi geng bas skolah saya..hi3.Slalu mengajar saya benda2 yg baik n jgn berDUSTA!hehe..Suka melaburkan duit kepada saya tanpa membalas balik.DIA VANYAKK DUITT !! Saya SUKE!! Pikiran dia sangat2 masuk dengan pikiran saya iaitu adik dia sndiri.X pernah nk melukakan hati saya n pndai menjaga hati saya.ILY bro BenLoy:)


Number three is having a relationship with ?
Sys rabiatul..Oww my God..malangnye..dia x pernah memperkenalkan kepada saya buah hati pengarang jantung dia iteww..heee


Say something about number five,
Adik fadhilah.kenal by ALAM mAYA sahaja.but gase cam dah kenal sgt2 macam alam reality..:) Maccamm jeww..haha;p Sgt baik dekat saya:)


How about number four ?
sys ZatulNani:) Kenal by blog jeww..kenal secara x sengaja..but sgt baik bg saya:)

And who is number two ?
My Marcello Siblings..heheh..HARUS DIBERI pENGiktirafan kepada mereka,kerana menjaga saya dengan baik2..hehe..Saje jeww tuh..hak3zx

Ana cakitt...

As u ols know..irine memaaaaang teramat-amat-amat-amat-ahmad-ahmad albab lah bz ckang ni.. Kowang sihat?? irine Alhamdulillah.. dah sihat.. irine x cihat untuk beberapa aie.. cecema, batuk, lemam, cecema, batuk, cecema, fening, cakit peyot, peyot temok, pipi temok.. cumer lah… heee..:D

Sgt penat howkeyhh sbb bawu balik from Pc Fair kat Mahkota Prade(mp),Melaka.Honest aku ckp,Pc Fair kat sini,amat2 x der mende..macam pasar lambak..huwa3x.tp sempat2 la cuci mata nk usha2 barang cam External hardisk 500gb.Nak kata muwah,biasa jew kot.HARUS aku g pcFair kat keYL pulak!Gamai lak tuh owang kat situ.Hari Jumaat pon ramai.Sah2 laa kat situ,ramai laki yg x g solat jumaat.Agaga..kantoii!~ Sgt fening2 lalat jugak howkeyhhh,sbb ada stengah2 owang yg SGT KETIBUS!! anda tau apa maksud itew???ekekkee;p

Ok lah,penat la..nih pon type entry nih dlm keadaan mamai2 terhangguk2 ngantok.Kalo ada lg idea gue nk create entry,gue muncul lg..Jap..jap..ngah bowing nih..kowang baca laa sikit penutup aku nih..:P
Cimut cahabat ciput. Catu cari, cimut can ciput calan2 ci cepi colam. Cimut curuh ciput cama2 cancing cikan. Capi ciput cidak cahu. Ciput cengajak cimut cama2 cuduk ci catas cunung. Ciput cetuju. Cereca cama2 cengok culan can cintang.. mereca cerentak cata “Cecian cat cowang… cucah2 caca mecej ni… “… Ciciciciicicicic….
saye minta diri dulu… Assalamualaikum… (Wah… tibe2 je tukar character… hik3..)

Waiting for da B O N U S !

Assalamualaikum
Korang2 yang agak aku cayangi!
soalan pertama.. “Apa Khabareee”?
Korang! aduhai.. kebiziannn yang keteramatan ..
dasat2..huhu..

Jap2..lagi bapa hari eyhh aku nk tumpang sekaki menikmati B O N U S mama n ayah gue...hihi. Kira nih kelebihan jugak kot, kejew ngn kerajaan, dis months gaji awal 18 hb nih & dapat BONUS gaji sebulan.Hak3..Even bukan aku yg kejew,but aku pulekk terasa macam excited nk dpt gaji.ngeeee~! Yup2..saat2 camnih laa aku start dok ngomel2 ngn parents aku,nk beli tuh,nk beli nih.Mama nk beli tuh..Ayah nk beli nih ( cakap cam senang jew nk mintak kat ayah aku,ho3).Awal2 lg, aku ckp ngn mama.. "mama,murni nk listkan dulu barang2 keperluan yg nk beli,vollleeyhhh x,mama??"..Mama pulekk pandang slack ngn aku.Ho3.Nasib baik dia angguk2..x geleng2.Yiihhuuuuuuu...Sesungguhnya,mintak apa2 ajew kat mama aku,memang senang.Kalo nk mintak ngn ayah aku,kena siapkan kertas hitam putih dulu.huhu.Kalo lulus,luluslah aku dpt duit ngn ayah,ngeh33x.

Stakat nih,bawu dpt listkan sikit barang2 & benda alah yg aku nk buwat menggunakan fulus mania.


  • 1st,dah tentulah gue mau g clinic gigi swasta..ho2,nk wat bracess katanyewww! n nk memperbetulkan gigi gue yg agak arnab skit2 nih.Hu3..tp xder la nmpak cam arnab kan,kan,kan??haha.Kalo boleh,buwat satu pakej la sng,nk bleecing gigi skali.Baru nmpk cam iklan colgate skit.
  • HARUS beli sangkar besha dua tingkat untuk kucing aku.Kesian plak aku ngk dia sangkar tecik.Sangkar untk arnab pon kena beli gak..bawu yg sekor lg yg tinggal tuh,semangat nk hidup selepas pemergian seekor lg pasangannya..huuu:(
  • Disebabkan aku masih budak skolah, keperluan skolah belunnn beli lg..hehe.Baju biru pengawas dah lah susah nk carik.Aiiyooo!! Kasut skull..nk pkai kasut high heels g skolah,volllleyhhh???HAHA!
  • Elaun TAMBAHAN itu HARUS dikasi!huhu..Jgn bekukan elaun Murni wahai ayahku!!
  • Tuh jew kot untuk stakat nih..kang byk2 mintak kang,ada yg x dpt kang.ho3.Lupa pulekk,abg2 aku pon still stdy lg, dah sure2 la kaannn nk ngomel2 jugak parents kitowang time2 dapat bonus nih.ho3.
  • So,conclusionnya,.mintak skit2,lame2 jd bukit..wakaka!
  • CemekOmm :)

MeOoowww Chukk,chukkk,chukkk !

Assalamualaikum anda cemua!
hee.. caje nak ngepos sket..
Now, aku dah balik umah daaa..after lebih 2 weeks menumpang kasih kat umah akk aku,Akk Honey Marcello:) Ohh yeww,lupee pulekk nk wish kat blogger yg baca blog aku nih, kesempatan ni nak ucapkan
SELAMAT HARI RAYA HAJI

kepada muslimin dan muslimat..
:)
Best x laye???

mesti best kan..
ye La..
gendang gendut tali kecapi..
kenyang peyot.. senang hati
senang hati .. berat hati..

berat hati.. berat badannNnN

wakakakka!


Kowang..kowang..nk tau x,saya ada KUCING PARSI BARUuuuu..ngeeee~



  • Ada sepasang nyantan n betino
  • Colour kucing saya owen2..
  • Bulu kucing2 saya teww mudah tercabut n mudah melekat kat baju.
  • Baju saya dah manyakkkk jd mangsa keguguran bulu dia! Baju saya dah serupa macam BAJU SEJUK BERBULU dahh..
  • Saya dah bg nama kat dia..huhu..Wat sementara nih,nama dirahsiakan dulu..ngee~!
  • Kucing2 saya skang dalam proses MENGAWAN.Sebarang aktiviti ngorat-mengorat kucing parsi betina saya,tidak akan dilayan.ngehh3x,


MantaP punya Tag~!

Waccapp..Waaccapp..ngeee~! Petang2 gelap naum camni, ada pulekk hamba Allah yg bernama Aizul Marcello mengenakan TAG kat adiknya.hihi. Aku gase la kan,dis time punya tag,agak besh n menarik~! Sbb dia memerlukan kekuatan kudrat utk berpOsing ! agagaga;p So,ini adalah tag yg HARUS aku laksanakan dengan GIGIHnya..ngeee~
1.Snap pic wallet korang skang dalam dan luar.
2.Perkenalkan wallet anda, nama die, kat mana beli, berapa hinggit.
3.Keluarkan apa yg patut, snap puas2, minimun 5 item ok.
4.Snap wallet bersama empunya diri, Kehkeh.
5.Tag plak 5 kenalan anda....
So,check it Out dear !
Taddaaaaa....nih laa my purse@wallet.
Ekceli,aku x tau pon bape hengget purse nih.Sbb dis is pemberian from Mama n Bapak i howkeyhh masa birthday aku aritu.Pandai pulekk tuh belikan yg ada pink2 bagai nih.ngeh3~!
Wokeyhhh..so,nih adalalah sparuh khazanah alam yg aku simpan dalam my purse.Antara yg aku simpan dalam nih :-
  • Kad Pengenalan aku! terbukti dengan sahnya aku warnegara MALAYSIA yg comel..muahaha..! i bukan warnegara asing howkeyhh..ngee~
  • Kad Bank aku.Tuh yg amat2 FENTING bg aku..sbb dengan card tuh la aku mencari sesuap nasi..ngeee~
  • Yg lain2 tuh,kad2 merepek mana tah aku jumpe,pas2 aku selitkan skali dlm pic nih.Ekekeke :D
Tadddaaaa....that is me with Green Wich POLO wallet ;]
Aku x nak tag sapa2..sbb aku tau kowang mesti lengah2kan x nak jawab kan,kan,kan???muahaa..Sapa nk wat,aku PERSILAKAN:)

Ep 1-Menumpang kasih..ngee~!

Fuhhhh...pejam celik pejam celik..dah nk masuk 2 weeks dah aku dok umah akk aku.. :) Drpd aku dok umah jew..better aku dok umah akak aku kan??hehe..Kira skang aku menumpang kasih kat akak n abg ipar aku..ho3..Terasa cam homesick laa pulekk...x abis2 anta msg kat mama aku..tya bila nk dtg sini...but mama x reply...huwarggghhhh...busy sgt ke mama kat opis tuh??huhu...Tape2..dok sini kat umah akak aku,aku gase berat badan aku makin melonjak2 naik...kui3..Badan plak gase cam dipam2 cam belon yg comel...ngee~!comel kew????
Ermm..siyessly,dok umah akk aku gase cam disaluti ngn berlian2 n emas2 luar negara...huhu..Semua perbelanjaan aku,x kisah laa besar ke kecik ker sume ditanggung berrehhh oleh my only sista,Honey Marcello n my bro in law..Toceyy2 dear:) Tmbah lagi ngn anak2 buah aku..Dak iPan n Cik Mia Curta...heheh..Sgt klaka howkeyhh...bangga sbb dpt jadi mama ushu yg budiman n mulia budi pekerti. Kalau dalam satu hari tu,mmg x sah la kalo x der suara2 yg menyeru aku mcm ni "mashu,wat tutu"..."mashu,wat tutu"..."mashu,wat tutu"<--ini bahasa anak2 belum baligh lg howkeyhh..Meh aku translate balik bahasa tuh...huhu..
"mashu,wat tutu"= MamaUshu,wat susu...hehe..Senang jew kan,x kan la kowang sume x tau...ho3..Dengan pantasnya,mama ushu dia cepat2 g kitchen wat tutu dia.Tutu Dumex Madu lg tuh...huhuu...klaka2..hehe.
Wooo..ank buah aku skang dak ipan dah cukup PANDAI sgt2:) sbb belum masuk umo 3 taun lg dia byk blaja..Aku pulekk dok jd photographer x bergaji amik pic2 dak ipan.Sempat pulakk tuh aku amik pic ipan masa dia ngah mandi.Pandai plak tuh dia basuh baju sendiri...
"Mama..mama..ipan cuh ju."..hehe..Pandai2..hehe..Check it Out Pic ipan "cuh ju",,,heheh

" Ma..ma..pan cuh ju"...hehehehe
(basuh dlm gayung pink pulekk tuhh..he3...x der laa nk nyusahkan aku n mama dia.)ho3..

Pkai pampers untuk keselamatan kulit....kui333;p

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in