W660i jd miLik Irine Nadia !

Ngeeee~mula2 nk sengih2 dulu bila nk create entry nih..he3.Smalam aku ajak akk n abg ipar aku pegi Mines. Actually,nk pergi sana ada sbb..Hu3..Nk pegi beli hnset BARU howkeyhh..ngee~disebabkan hnset pink gue jatuh n rosak..smpaikan bila nk pergi repair pon..owang kedai tuh pon x tau apa masalah nset tuh..Sah2,,x pakar!ngeh33x.. SO,disebabkan rezeki melebih2,aku pon GIGIH nk beli hnset baru.

Mula2..nk cari hnset SonY erricson K530i..sbb camera dia cantik sgt.Pastuh bila dah smpai Mines jew,aku ngk ada lg model sony yg aku berkenan.Even harga dia melebihi bajet aku,tp akk aku,Akk Honey belanja aku..ngeh3..Thanx dear:) Last2,we all pon beli model SonY Ericson Special Edition White W66Oi.Jenis walkman.Sgt menepati taste aku..huhu..Sbb aku pon mmg utamakan camera n walkman.So,x yh laa lg aku nk beli mp4..Yihaa..(tp dlm masa yg sama,aku mmg nk beli mP4..) hu3..Ekceli..kalo nset nih bukan special edition,colour dia just ada hitam n merah jeww..Nih special edition white..bg aku sgt smart..hi3

So..tadddaaaaaaa...SonY Ericson Special EditiOn White W66Oi..ngeh3

Camera Sony Erisson 2.0 megapixels





JommMM kite buwat Soup Cik Mia..ngeh3~!

Sesungguhnya..entry kali nih, mmbuwat kan aku gerammm yg teramat2 laa sgt dengan ank buah aku yg tomel..ngee~! Pndai anak buah Mama Ushu posing..hu3. Tahap kegeraman aku dah smpai tahap nk buwat SOUP.. Jom..kita aqiqah same2..hohoh

Mia buwat muka comel...ngeee~! comel bangett dehhh... ;]

Mak uishh..lawo bibir nyee...ngeee~itot ketuwunan marcello...ekekeke;p

Mmmuahhhhh sayang~

Model: Raja Damia Adriana bte.Raja Mohamad Rafiuddin

Da PinK PiCnic ^_^

Da Pink Picnic..Tema tuk picnic arinih..hu3.. BeSh laa jugekk dapat bkumpul ngn suma budak2 accountant academy kat pantai..Seb bek pantai yg aku pegi nih belum tercemar lg..sbb kalo aku g kat pantai lg satu, dah sure2 aku naik loya sbb skang dah kecoh2 ada tjumpe kepala tuuuuttttt...hohoh..Gamai gak yg datang..tp budak2 laki aku dah cakap awal2..DILARANG SAMA SKALI JOIN SKAKI NGN STUDENT GURL..huhu..

Tp we all x mandi pOn kat pantai tuh..just lepak2 kat kaki2 pantai jew..Aku pon join skali laa nak rendam2 kan kaki aku kat pntai.Hope kaki aku cepat sembuh yewww :)
Aku gase kali nih aku betol2 enjoy bile dok kumpul2 ngn kawan aku..Dah x der nk segan silu pilu milu nilu lg dahh.. ChaiYok2 budak accOuntant academY !! AccOunt A1 in our hand..Ameenn..


Nih laa budak2 accountant academy nyew..X gamai pulekk yg amik gmbar masa nih..huhu.. Yg makan gmbar jew suka posing2 maut kat kaki2 pantai nih..hohoh
Da Pink Picnic :)

Cam Siblings x we all???Eccehh...huhu..Yg fenting..mata kawan saya,amat2 cantikkk!!naPe suma owang wat muka ayu jew nih..Aku lariii temaaa nihh,,Haishh..
Weeyyhh...nk tiyommmm ketat2 sikit...ngeee~

Yerww..saya mengaku saya bUdak2 bawah umo lg..Napew? jelez? WhutEva! ngeh3
GemOKkk...gemOkkk..GemOkkk..Kami Persatuan Gemok2 Malaysia..muahaha:P


THE END.............. :)

FriendsTer owhhh Friendster..!!


Wahai friendster owhhh friendster...!! Napa kamOoo agak kejammmmmmm sgt2 eyhh?? Dah laa dah nk masuk 2 hari fs ko g repair kan..pas2 x leyh bukak lak tuhh...Kalo repair tuk tambahkan kelebihan dlm fs tuh x pew la..Boleyh lg aku maapkan.! nih x...ko g delete sume kawan2 kitowang yg dah lama tpisah tuh! Haishh..x beperikemanusiann betollllaaa!! Fenat2 aku kumpul kawan2 aku dlm fs..Sodap2 lomak ko jeww kan nk g delete sesuke ati ko~!!

To sape2 yg belum boleyh lg bukak fs tuh, aku sarankan kowang sume tarik napas panjang2 dulu bile nk ngk fs kowang tuh..Sbb fs skang dah makin melampau2 nakal dia...! nk jew aku g jumpe owang yg introduce kan fs nihh!! Uwargghhh....seb bek ada dunia blog nih lg sbgai peneman aku time2 bowing nihh..

Saje jew tawww nk sakitkan ati..Dah laa dah start cuti pnjang..aku ingt boleyh laa kitowang sume spent time kat fs..Tp fs menghancuskan ati betoll...! Nk pkai myspace..bowing yg terammmmaatt laa sgt..!

Lupe plak nk bayar hutang..

Ehem2...aku lupa pulekk yg aku ada hutang tagged ngn Curseshadow a.k.a abg zul..Sowy yeww.. late post kan...ngeee~ Bukan salah irine late post..tp internet nihh dengki mengki ngn irine...hoho:D

Aku kena Tagged 7 perkara pelik tentang diri aku ??
Apakah iteww maksud felik??Ada ke pkara felik dalam diri aku..

Errmm..check it Out~!
1- Bila aku tido..aku x pernah tido dalam position yg betol.,Sepatutnya..bila kita tido kat katil, kepala kita mesti kat kepala katil kan??? But..siyessly...aku x pernah tido kat tmpat kepala katil tuh. Sure2 kepala aku letak kat tengah2 katil, kaki katil, menyerong sblah kanan n kiri secara 90 darjah...ngeeee~ So..mmg nahas laa sapa yg tido kat aku nih..muhahaha:P




2-Aku jarang makan dalam pinggan..Sbb aku biasa makan dlm "mangkuk"..bak kata owang putih "bowl",,,ngeh33x..X tau laa napa aku suke makan dlm mangkuk..tp yg pastinya..bila aku makan dalam mangkuk..aku dapat feel betol2 nikmat nk makan tuh...heeeee:)


3-Emmm...kalo nk diikutkan..aku bukanlah jenis yg cerewet dalam pemilihan makanan..semua makanan aku boleyh telan...Tp..aku x boleyh makan nasi beriani & nasi minyak..Mmg laa bg kowang sume..nasi beriani n myk tuh sedap kan..tp bg aku..aku x leyh laa...Aku lg rela makan nasi putih semata..X pon..aku rela lg makan beras jeww drpd aku makan nasi2 itewww...ngee~
So..nnt bila aku kawen nnt...aku x nk buwat nasi minYak..Aku ingt nk bg kowang sume makan ROTI CANAI sudaaahhhh..Jimat budget skit...HOHO..



4-Aku x ley minum air nescafe yeww..sbb aku elergic ngn air teww...Nk tau sbb apew??
Sbbnya ialah...drpd aku kecik smpai laa besar gedavak nih..bila aku minum jew air nescafe tuh..automatic air nescafe tuh akan kluar balik ikut hidung aku..Pelik kan?? Ini bukan citew rekaan yewk..:) So, utk mengelakkan kowang drpd nengok aksi menggelikan yg aku minum air ikut mulut..then keluar balik ikut idung, aku sarankan kowang jgn bg aku minum air NESCAFE :)
5-Errmm..sesungguhnya..kulit aku mmg sensitip betoll bila mandi kat laut..Aku mmg X BOLEYH mandi laut..sbb bila aku mandi laut jew..automatic kulit muka aku akan mengulupas..Kalo kejap tuh..boleyh lg aku maapkan..tp nk elok balik..komain lamO lg...haishhh..HAHA..


6-Aku ada 3 orang abg..tapi uOls suma pernah ngk abg ke-2 ( Aizul Marcello) n abg ke-3 ( Fakhrul RAdzi ) aku jew..Abg sulung aku ( faizatul ikram) mst uols x pernah ngk kan..dalam friendster pon gmbar dia satu pon x der..Sbb apa?sbb dia x suka amik gmbar..ngeeee~
Eyhh..cam x pelik jeww...wawa..Arghh..ape aku kisahh..agagaga:p


7-Aku kalo nk pegang pensil or pen utk menulis..aku pegang pensil or pen itewww antara tengah2 jari telunjuk n jari hantu..Mmg laa nmpak x pelik kan..tp cuba uOls try cuba test cam aku tulis nih..sure2 nmpk cam lain macam.. :)Dah2...pegi amik pensil or pen try cara aku nih..ngeh3..

( gmbar di atas hanya hiasan smata2..ekceli bukan camni cara irine pegang pensil or pen...saje jew nk wat gaya ngn pic nih..hehe)

8-Eyhh..dah abis ek...bawu nk citew2 lg perkara pelik dalm idup aku..HAHA...

Kawan atau Lawan?

Dis entry..Irine nk bercakap about persahabatan pulekk..Irine cukup bertuah jugakk sbb dlm masa Irine kena disabotaj,dipulaukan,dingumpatkan,di'batu apikan..ada jugak kawan yg still baik ngn Irine lg..Teman2 irine yg memahami as Myra Uttika,Adik Fadhilah,Abg Din,Kak Yati,Faz,Zira n ramai lg..tuh yg irine ingt laahh..Dalam masa yg sama..siblings irine sndiri still supprot Irine:) n Cik Nabil yg owez memahami Irine:)

Tp...betol jugakk kot..x semuanya sempurna dalam persahabatan sbb ada juga kawan seperti kawan2 baik irine sndiri yg memang Irine cukup sukar untuk memahami n dowang pon x memahami Irine..Dalam masa yg sma,,tikam Irine dr belakang..X pew kot..sbb Irine hilang kawan..ramai lg yg datang kat Irine..Pernah jugak laa Irine give up..smpai nangis2 cakap ngn mama,,x nk g skola sbb kena dipulaukan..Eyhh..irine x tau apa yg irine buwat dowang smpai sanggup buwat irine camni..Kalo yew pon..plish face to face wif me.X semua masalah akan selesai kalau x cakap secara terus terang.. Sedeyh kan kalo tuh sume terjadi kat korang suma?
Irine sendiri sedeyh smpai nangis2 sbb kawan..Nak2 bila irine jenis manusia yg sensitif dan "benye" kuat nangis..

Kadang2..kita boleyh jd keliru sbb kita sentiasa nk cuba fit-in atau dilihat "cool" dalam sesuatu kumpulan tuh...Biasalah..pengaruh rakan sebaya n masih dlm pemprosesan nk matang..Al maklumlahh..Irine masih budak bawah umo..baru 16 taUn..
X kisah laa dengn siapa kita berkawan pun..yg penting Irine gembira, x menimbulkan masalah dan ibu bapa Irine pun menyukai rakan2 irine sndiri:)


  • Kawan bila.....dia sentiasa menyokongmu dan menerima kamu seadanya.
  • Lawan bila......kamu berusaha sedaya upaya untuk memenangi hatinya agar dapat menjadi rakannya,smpaikan kamu terpaksa berubah.

  • Kawan bila....dia sentiasa mmberi kamu perangsang dan semangat..
  • Lawan bila...dia sentiasa memperlekehkan kamu.Buat kamu rasa rendah diri.

  • Kawan bila...dia berada di sisi kamu sewaktu susah n senang.Bila sedih, call saja dan dia pasti menenangkan kamu.
  • Lawan bila....dia macam "biskut".Kejap ada...kejap x ada.Hilang bila kamu paling perlukannya.Terpaksalah kamu menangis seorang diri..

  • Kawan bila....kamu berjaya kerananya. Kamu cemerlang dalam akademik,sukan,koku sbb kamu saling mendorong satu sama lain.
  • Lawan bila.....kamu sentiasa ditimpa masalah kerananya.Kamu terjebak dalm pengaruh kurang sihat dan macam2 lagilah~!

(sumber from magazine)

So..dalam persahabatan..SaY NO TO HIPOKRITO DE AMMOR, X JUJUR, n X IKHLAS..
Sesape yg makan cili..dia yg terasa pedas!

Citew pasal kembar..

Kitew bejumpe lg tuk berdiskusi secara alam maya yewk ngn Cik Irine Nadia Marcello..cendol2...ngee~
Tonite...tetibe jew aku dapat idea tuk mengepost laju new entry about "twin"..hehe...Sememangnye..aku mmg minat n suke kalo tjumpe pasangan kembar nih taww..comel sgt..sbb tuh laa tnda kebesaran tuhan rite?:)


Tuk pengetahuan kowang sume...dalam family aku pon..ader sejarah n keturunan kembar..iaitu mama aku sendiri yg terchinta! Mama aku ader kembar die sndiri..serupa mmg serupa..sejibik mmg sejibik..muke same jeww..suara pon same..aaaa...sume laa sme..jantina pon same..ekekekeke:P But mama aku nihh die kuar lmbat dr perut mak tok aku a.k.a nenek aku..Kan slalu kalo kembar kluar dr perut secara serentak kan..tp mama aku nih pulekk lain kesnyew..haha..Kembar mama aku nih kuar dulu 31 0gos 1955...pas2...dua hari selepasnye..baru mama aku kluar:) Mama aku kluar 2 September 1955...dekat sehari jew ngn besday aku 3 September tuhh..dats y aku manje ngn mama aku..agagaga:P Yg len sume dianak tirikan...huik3..x der laa..:D


So..x hairan laa kan..kalo keturunan kembar nih..turun kat anak2 dia pulekk...heheh..So..ader jugekk laa pernah trdetik kat hati aku nih nak ader anak kembar.Phewwiitssss...muahaha...
Sbb bg aku kembar teww comel sgt2 laa...mane2 jew boley pegi same2...ekeke...:D
So..doakan2 laa yerwkk..irine dapat anak kembar nnt...muahahahhaa:D

tp...
tp..
tp..
tp...
tp...
tp..
tp...tp..

skrang pon saya dah jumpe dahh kembar saye...hehehe...kembar saya nih x sama jantina ngn saya..Dia seorang yg amat2 saya sayang..Perangai saya pon byk terikut2 dengan perangai dia..gilerss2...hehe..Nak tau sape???Jeng..jeng..jeng...:D

...
......
........
...........
..........
...........
.............


Sila lihat gaya kami...ngeeee~ Kami mempunyai gaya yang same..Muka yg sama..bibir yg sama...tp dia nye bibir lg mongel laa drpd saya..haha...mata yg sama...Eyt..cop..cop..tp tuh dululaaa...skang mata saya dah x sepet..Die jew yg sepet..Perangai kami sama seakan2..tp dia lg hebatss..Pwahhh!! tahaP boros yg sama..So..kami mmg kembar..Boleyh dikatakan..kenkadang..muka saya macam dia pkai tudung..muahahahhaa...klaka2...:D
Dia laahhh...abg saya:) benjoy:) Aizul MArcello:)



p/s : Ari2..saya gadO2 ngn benjoy..muahaha...sbb ader owang ketiga..Chewaahh..hahahah:D
Dah ok dahh:)
 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in