Irine H I S T E R I A

Asalammualaikum dan salam sejahtera cume~!
ku kira agak lama tidak mengirimkan khabar berita buat kalian..ku kira elok jua ku bertanya khabar kalian terlebih dahulu..pertanyaanku berbunyi begini…
’anda ape kabar??kabar apa anda??apa anda kabar???’
setelah bertanya khabar..ku ingin mengundur diri dulu…hek…acccah jer…. :D


Elok benO laa kalo aku citew pew aktiviti aku semalam..hihi.Title kat entry atas tuh bukan betol2 weyh..kang ada gak yg ingt aku betoi2 kena histeria.Saya cihat2 jew..ngeee~!
Wokeyhh..memandangkan smlam 18 hb,tarikh keramat untk dapat gaji n bonus..ekeke;p Apa lagi,start la utk mengomel2 kat parents n my 1st bro yg dah kerja tuh:) Awal2 lg aku dah ajak dah abg2 aku,


Murni ( Aku ) : "BenJoy,BenLoy,Benjal, jomm g ngk wayang jom malam kang"<--aku sempat gesel2 sikit kat diowang..haha
Abg2 aku : "We all "on" jew.Dah2,pergi siap dulu.After Maghrib kang, kita g 4 orang".
Murni : Yessss!!! ngeeeee~!


We all pergi malam2 bagai jugak smalam.Abg sulung aku yg drive n "beliau" jugak (waahhh..tetiba tuka character) yg support adik2 dia yg soleh lagi solehah nih..hi3. Smpai sana,dlm pukul 8 pm camtuh laa..Kat MBO :) Nasib baik aku pegi malam, kalo aku g pagi2,x pasal2 jumpe member fs aku..ho3

Of course, movie yg aku tgu2 drpd awal bulan ari2, HISTERIA yg menggerunkan.hi3


Movie nih bg aku, BESH SGT2 HOWKEYHHH ! and buwat aku takut smpai peluk2 abg aku..huhu.Dlm movie nih, watak utama Liyana Jasmay yg lakonkan watak aku "MURNI" tuh, x der laa bg peranan sgt dlm cerita nih. Aku ngk, dia byk menjerit2 n tarik2 gambut dia jew.Aku pon boleh buat.MURNI yg real nih pon boleh lakonkan camtuh.ngeee~! Tp,overall mmg besh ..sbb lakonan dowang mantap.Liyana Jasmay dlm cite nih pon nmpak cute sgt2 howkeyhh..gurl2 yg lain pon cantik2 expecially Scha a.k.a Alissa dlm cerita nih :) 1st time, movie seram yg berjaya mmbuwatkan aku tergamam smpai cepat n pantasnya popcorn abis..haha.Takut sgt smpai aku cover2 dengan mengunyah popcorn.Secara kesuluruhannya, aku bg 4.5 star la utk Histeria nih,:)
Aku sarankan sesapa yg ada sakit jantung kew..hape2 laa jenis penyakit, pergilah ngk HISTERIA nih..ekekekkee;p jahat la pulekkk..ngeeee~

X sah la kan,kal0 aku x introduce kan hero2 aku :) Yeyeaahhhhh..meh2 aku kenalkan..
Dri sebelah kiri : Aku, My 2nd bro "benjoy", My 1st bro, "benjal", My 3rd bro benloy".
Untk pengetahuan u all semua, aku mmg rapat serapat2 nya dengan abg2 aku.X tau napa..maybe sbb dalam siblings aku, gamai beno jantan.huhu. Tp ada jugak, kawan2 aku yg pelik dengan aku, diowang tya camni, "eyhh..aku ngk ko ngn abg2 ko rapat sgt2 kan??, aku dengan abg2 aku nk pegang tangan pon x bagi".Adeyhh..apa laa..kata siblings.So, selagi ada kesempatan nih, kita manje2 laa dengan diowang..Nnt diowang dah kawen,dah sure2 laa diowang nk manje ngn wife diowang pulekk,,dah x der chance lg dah nk manje2 nnt.ngee~Kepoyannku terserlah howkeyhh..haha. Apa2 pon..muka aku ngn abg2 aku memang sejibik howkeyhhh...saling x tumpah macam kembar..ho3.Kenkadang muka aku nih,macam muka abg2 aku pakai tudung kan,kan,kan??hak3

I Love U so Muchhhhhhhhhh Benjal,BenjOy,& BenLoy (akk aku x der plak smlam).
U all semua, mmg abg2 yg TERBAIK pernah aku jumpa..!!

34 comments:

aizul said...

hhuuhu..iols pon syg uols jugeek!~ hahaha

komain ko peluk aku dlm wayang kannn...jerit2 bagai lagi!~

Irine Nadia MaRceLLo said...

hahaha..aku peluk ko sbb nk bagi protected kat ko.komain lagi ko jerit2 ala syafinaz kan dlm wayang tuh~!!

rizz said...

jerit2 ala syafinazz ktnyaa.haha btw..lovely siblings sgt..best2

Irine Nadia MaRceLLo said...

haha..die memang kembar syafinaz..hahah;p
eyhh bro,thanx dude~!:)

fazemy said...

kelakar la ur bro nick name tu. and u pulak diorg pggil apa? benjo? haha..just kidding. best dpt adik badik camnih.

Irine Nadia MaRceLLo said...

ngeeeee~! ekceli nama panggilan diowang lain..but dah jd kebiasaan irine pgil shortcut..huhu..

irine diowang panggil MURNI :)

fazemy said...

Haha..kebetulan plak sama nama dgn makcik belagak tu. So nk kena panggil murni ke benjo nih?haha

fazemy said...

Haha..kebetulan plak sama nama dgn makcik belagak tu. So nk kena panggil murni ke benjo nih?haha

p/s: Irene..akak ada problem la nk drop komen kat ur blog ni..kena try smpai 5 kali...grrr

Irine Nadia MaRceLLo said...

fazemy-huhuhu..benjo tuh burger..hahah..pgil irine jeww senang..Murni tuh family panggil jew;p
citew kat blog akk tuh,x de kene mgena antara yg idup maupon yg mati..kekeek;p

eytt..ader probs ka??owng lain ok jew la kak..tape2..cube lg..mybe ternet probs kot..:)

Din said...

Tajuk tu patut Murni HISTERIA la..hehe..

adaliciOus said...

bes gile2 ke cite tu?
smpai terpeluk2 mcm seram je..hihi

nur fadhilah said...

best ek adik veradik akak...
kih3~

Irine Nadia MaRceLLo said...

din-haha...kang letak betol2 murni histeria,gempak satu blog..muhaha~!

adalicious-seramm seyhh..haha...baik2 kalo ngk citew tuh..kang x psal2 terpeluk2 owang lain..ekekkee;p

NabiL aTtaBoY said...

dlm manyak2...benjal yg plg ensem kat situ...hohoho...jeles la tu 3 lg tu...hikhik....nk mnta restu n berkat abg sulong katakan...hikhik... :P

Irine Nadia MaRceLLo said...

hak3...huitsss2...nih perli ke hape nih..hahaha;p report kat benjal..ho3

akma....L said...

akk dgn bro akk pn x rapat camni.. agk jeles,, ape bley bwat.. haihhh

Irine Nadia MaRceLLo said...

jom2..kite try dulu rapat2kan diri ngn abg2 akk tuh:)

fatin~dandelion said...

shweet siblings..
xlgkap gak tnpe kak honey korang kn?..
huhu!
yg sorang tuh jarang2 mncul di blog kamu ey?..

~`nAnie~ said...

fmily irine mmg bgini..
mesra alam smuanyer...
irine,jerit2 eh???
samerlah murni dlm crite ni..
jin putih,aku tau mknn kau...luperlah mentera dier..igt x???

Irine Nadia MaRceLLo said...

fatin-yup2..x lengkap tanpa kak honey..tp mase nih kak honey x der kat umah..abg sulung irine tuh mmg jarang ader..sbb die x suke bgmbar..ngeee~!

nani-mesra alam n dunia kan?hik3;p
mantera die pnjang sgt lah..susah nk ingt..hantu raya lah..ape la..haha

hans said...

haha
aizul tu abang ko
patutlah
apa ke pelik nama2 panggilan abang2ko tu?
ahha
best nya dah tgok
aku nak tgokk jugakkkk

Irine Nadia MaRceLLo said...

lorrr...x tau kaa aizul tuh abg gue..ho3..
nama pelik2 laa bagush.unik sikit..haha

~`nAnie~ said...

hahaha...
mentera tu pun nk diigtkn kn..
xder bender laen nk diigtkn
x terbayang ker jin tu??

Irine Nadia MaRceLLo said...

x der mknenye nk terbayang...hu3..
lagi nyenyak irine tido ader laa lepas ngk citew tuh.ho3

~`nAnie~ said...

oh...kre irine ni brani n kt smgt eh
nnt dok kt makmal skola eh
stay 1 mlm
amacam??

Irine Nadia MaRceLLo said...

volleyhh ajew..10 malam pon boleyh..kekeke...;p
kalo camtuh...irine kuncikan akk kat dlm stor skolah nak??haha

~`nAnie~ said...

eh no hal!!!
subhanallah
blagaknyer diriku ni,xmau nnt allah murka..
xnaklah...1 hari jek boleh tp nk ader lampu n aircond...
bley sdiakn??

Fakrul Radzi said...

tgk cicakman plak jom!~

Irine Nadia MaRceLLo said...

eyhh..lemak rr nk ader aircond..pakai natural air yg dtg dr tingkap sudeyhh..ekekeke

Irine Nadia MaRceLLo said...

benloy-x nk rrr ngk cicakman..nk ngk cicakLoY volllleyhh?
fuuyyyoooohhh...fuyyoohhh orix..hu3

~`nAnie~ said...

lemakkn
da la bdn mmg byk lemak
bek la..sy akur..anda ktua pink ladies=)

Irine Nadia MaRceLLo said...

hhehehee....ketua pink ladies...besh nyeww...nk jugekk jd camtuh..ngeeee

bB sYasYa said...

sis pun dh tgk cte ni..actly sis ni penakot..tp ble tgk cte hantu ngan org yg lbh penakot dr sis,sis jd xtakot..hahaha..so penyudahnye,sis xase pe tgk cte ni.hahahha..tp liyana jasmay mmg comel!

Sha-na.Szied said...

btul irne kata, ngan abg kita rapat n ketat2 mm nih kan.. rugi kalau ada abg tp x manfaatkan heheh ^^

muke irine x same lah ngn dowang ..muke irine same ngn Aizul jek :)

huhu^^

oke lah... sy nk siapkan asigment.. ni blogwalking kt blog irine pukul1 pm mlysia, 5 pg morocco :D

ok salam :) !!

erm kalau rajin datang lah SINI

 
Copyright © Irine Nadia Marcello | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in